انجمن های تخصصی  فلش خور
مرکزمشاوره وخدمات پرستاری امیدسلامت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- موضوع: مرکزمشاوره وخدمات پرستاری امیدسلامت (/showthread.php?tid=86954)



مرکزمشاوره وخدمات پرستاری امیدسلامت - MOHSENEBRAHIMI - 09-02-2014

▪ حتما قبل از مصرف گوشت های قرمز، تمام چربی قابل روِیت آن را جدا کنید. پوست مرغ را که حاوی چربی زیاد است جدا کنید. حتی الامکان از سرخ کردن گوشت اجتناب کنید. بهترین راه پخت گوشت و مرغ، آب پز کردن و کباب کردن و بریان کردن در فر یا مایکروفر است. بدین طریق برای پخت، روغن
اضافه نمی کنید.
▪ آب پز و سفت کردن تخم مرغ، بهترین طریقه پخت آن است.
مصرف حداکثر ۲ عدد زرده تخم مرغ در هفته و استفاده از سفیده به شکل آب پز مانعی ندارد.
▪ برنج به شکل کته و بدون روغن طبخ شده و سپس در خاتمه پخت به آن روغن اضافه شود که اگر از انواع مایع باشد بهتر است.
▪ طبخ انواع غذاها به شکل آب پز، بخارپز یا در ماکروویو بدون نیاز به سرخ کردن صورت گیرد.
▪ دریافت فیبر موجب کاهش جذب چربی غذا می شود، پس سعی کنید همیشه در کنار غذا، سبزیجات و سالاد با هویج فراوان استفاده کنید.
▪ برچسب غذایی موادغذایی آماده را بخوانید و آنهایی را که چربی اشباع و کلسترول کمتری دارند، انتخاب کنید.
● مواد غذایی غیر مجاز
▪ مغز، جگر، دل، زبان، کله پاچه، قسمت های چرب انواع گوشت قرمز، گوشت دنده، گوشت چرخ کرده پر چرب، سوسیس، کالباس، ماهی کنسرو شده در روغن، خرچنگ، میگو، خاویار، صدف، گوشت غاز و مرغابی، شیر و ماست پرچرب، پنیر محلی، پنیر خامه ای، پنیر پیتزا، بستنی، خامه، سس های حاوی زرده تخم مرغ و پر چرب مانند مایونز، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، کره، دنبه، روغن نارگیل، مارگارین، بیسکویت ها و شیرینی جات خامه دار و چرب، شکلات، تنقلات
چرب مثل چیپس و پفک،Fast Food ، غذاهای سرخ کرده و پر روغن، بادام زمینی.
به جای کره و روغن نباتی جامد بهتر است از روغن زیتون،
ذرت، سویا و کانولا استفاده شود.
▪ مصرف سبزی های غنی از سدیم مانند اسفناج، کرفس، هویج،کنگر، کلم، شلغم، ریواس و چغندر حتی الامکان
محدود شود.
▪ مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا باید محدود شوند:
▪ سبزی های غنی از پتاسیم عبارتند از: بروکلی، نخود، اسفناج،
کدو حلوایی، رب گوجه فرنگی(گوجه فرنگی خام یا پخته فقط به اندازه یک عدد متوسط در روزمجاز است)، سیب زمینی(مگر آن که پوست آن گرفته شود و ۸ ساعت پیش از پختن در آب خیسانده شود)، آرتیشو، آووکادو، چغندر، کرفس، قارچ، بامیه و فلفل تند.
▪ میوه های غنی از پتاسیم عبارتند از: موز، خرما، انجیر، زرد آلو، آلو، کیوی، طالبی، پرتقال، گریپ فروت، شلیل، گرمک و گلابی.
نوشیدنی های زیر حاوی مقدار متوسطی پتاسیم یا فسفر می باشند که باید در حد محدود مصرف شوند: قهوه، چای، آب میوه های تجاری.
● چه غذاهایی مفید هستند؟
▪ مصرف فیبر غذایی (میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار) را فراموش نکنید. روزانه ۳ واحد میوه (معادل یک عدد میوه متوسط ) و ۳ واحد سبزی)معادل یک لیوان سبزیجات خام) و یا( ۲/۱ لیوان سبزیجات پخته) مصرف کنید. (به غیر از سبزی و میوه های پر سدیم(
▪ دیالیز باعث کاهش چشمگیر آنتی اکسیدان ها در خون می شود. بنابراین تأمین آنتی اکسیدان ها (بتاکاروتن ویتامینA ،E ، C)توصیه می شود.
▪ منابع ویتامین :C مرکبات، توت فرنگی و فلفل سبز
▪ منابع ویتامین: A جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه حیوانی، قلوه، روغن کبد ماهی، سبزیجات و میوه های رنگی به خصوص هویج، جعفری، کدو، کاهو، شاهی، خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو و پرتقال
▪ منابع ویتامین: E روغن های گیاهی مثل روغن آفتاب گردان و زیتون، ذرت و بادام، آجیل تازه(فندق، بادام، گردو)، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی، روغن سبوس گندم، میوه هایی مثل هلو و مارچوبه.
▪ منابع بتاکاروتن: میوه های زرد تا نارنجی، سبزیجات برگ سبز تیره