![]() |
بخون و بخند - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +--- موضوع: بخون و بخند (/showthread.php?tid=83325) |
بخون و بخند - ღمادام ایزابلاღ - 25-01-2014 بیت اول به نام نامی او
صاحب الحق گوگل و یاهو
ای خدایی که خالق خرسی
چو مرا آفریده ای بیت اول به نام نامی او
صاحب الحق
كرد شيري غذاي خود را ميل
به نهنگي زد چنين ايميل من كه شاه درندگان هستم دشمن اين پرندگان هستم... 2- شناخت روحيه مخاطب (نوجوان ) و بهكارگيري اصطلاحات طنز رايج بين نوجوانان: اي كه داري عقل و اسبابي پند گير از كلاغ و مرغابي نفع خود را بيا بده تشخيص تا نگردي در اين جهان سرويس يا مي گويد: پشه رفت او را به توي دماغ بزد چنگ آنگه بسوي دماغ بزد شير يك نعره و عطسه كرد به قول شما بچه ها او سه كرد 3- استفاده از آرايه تضمين و به كارگيري اشعار طنز ديگر شاعران: اي خدايي كه خالق خرسي بنده را آفريده اي ، مرسي اي كه دادي به بيت اول بيست مال من نيست، مال جمشيدي است 4- بازي هنرمندانه با كلمات و بهكار گيري اصطلاحات رايج فارسي ديد مرغي در بيابان تخم مار نعره زد: زنبيلو بردار و بيار گوشهاي بگذاشت آن را با دو دست بال بر هم زد بروي آن نشست همچنين استفاده از ضرب المثلها ، تغيير طنز گونه در داستان، حكايات و اشعار معروف ايراني. حكايت هاي زبان بستهها تنها يك شوخي و مزاح ساده نيست بلكه در هريك از اين سروده ها با خصلتهايي نمادوار آشنا ميشويم. مثلآ شيري كه نماد شجاعت است و يا روباهي كه نماد طمعكاري است و در اكثر اين حكايتها دو خصلت متناقض در كنار هم قرار مي گيرند كه خود باعث ايجاد موقعيتي طنز مي شود، يعني قرار گرفتن خصلت خوب در كنار خصلت بد. انتخاب يكي از اشعار اين كتاب براي نمونه كاري است بسيار دشوار، چرا كه همه اشعار خواندني و بهترين هستند، اما به هرحال يكي از آنها را با هم ميخوانيم: حكايت زن و مرغ شنيدم زني بود نامش پري پري داشت يك مرغ كاكل زري كه هر روز يك دانه تخم درشت زمين مي نهاد از نواحي پشت پري خانم اما طمعكار بود هميشه به فكر خريدار بود به خود گفت مرغم اگرچه تك است ولي يك عدد تخم بس اندك است اگر مرغ من طعمه بسيار داشت دوتا تخم در كاسهام مي گذاشت از اين رو به او دانه بسيار داد سرانجام دست خودش كار داد چنان مرغ او چاق و دلخسته شد كه راه صدورش به كل بسته شد تصويرسازي كتاب را هم لاله ضيايي انجام داده كه به حق كاري است ماندني و جذاب. ای خدایی که خالق خرسی
چو مرا آفریده ای مرسی
ای خدایی که یکه-تنهایی
بوده ای و نمیروی جایی
ای خدایی که غیب میدانی
خالق دختران مامانی
خالق هرکسی که خوش تیپ است
مثل بنده است و صاحب پیپ است
خالق ناصحین و گیر و بسیج
کارهایت نموده ما را گیج
بعد ذکر الحقوق حق الله
با اجازه دهم ادامه راه
الغرض ضمن عرض سلام
داستانی نوشته ام دو کلام
ذره ذره کنیم آپلودش
موشکافی کنیم هر بعدشمرسی
ای خدایی که یکه-تنهایی
بوده ای و نمیروی جایی
ای خدایی که غیب میدانی
خالق دختران مامانی
خالق هرکسی که خوش تیپ است
مثل بنده است و صاحب پیپ است
خالق ناصحین و گیر و بسیج
کارهایت نموده ما را گیج
بعد ذکر الحقوق حق الله
با اجازه دهم ادامه راه
الغرض ضمن عرض سلام
داستانی نوشته ام دو کلام
ذره ذره کنیم آپلودش
موشکافی کنیم هر بعدش
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() سپاس ندی نامردی
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: بخون و بخند - پرنسس شهر رویاها - 25-01-2014 ممنون عزیز دلم بازم بزار یادت باشه اولین نفری بودمئ که پیام دادم |