انجمن های تخصصی  فلش خور
//**مستند های جنگی**// - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: فیلم و سینما (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+--- موضوع: //**مستند های جنگی**// (/showthread.php?tid=81008)



//**مستند های جنگی**// - Mohammad 77 - 14-01-2014

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
//**مستند های جنگی**// 1

ساخت مستند‌های تلویزیونی شاید در نگاه اول آسان و ارزان به نظر برسد، اما واقعیت این است كه تولید یك مستند می‌تواند گاه از تولید هر برنامه تلویزیونی دیگر پرهزینه‌تر باشد. مستند «دنیا در جنگ» ـ كه هم‌اكنون از شبكه مستند پخش می‌شود ـ نمونه‌ای از مستند‌های دیدنی و پرهزینه تلویزیونی است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ​ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مستند خارجی دنیا در جنگ - یا The World at War- مجموعه‌ای 26 قسمتی است كه به حوادث و رویداد‌های جنگ جهانی دوم می‌پردازد.در زمان اتمام تولید این سریال در سال 1973 با هزینه‌ای بالغ بر 900 هزار پوند به عنوان گران‌ترین سریالی كه تا آن زمان ساخته شده بود، شناخته شد. جرمی ایزاك تهیه‌كننده سریال بود و لارنس الیویه، گویندگی متن این مستند را بر عهده داشت. این مستند براساس كتابی نوشته مارك آرنولد فاستر ساخته شد و به نمایش درآمد. هنگامی كه ساخت این مستند به پایان رسید، موفق شد بزرگ‌ترین جوایز و تحسین‌ها را ازآن خود كند. همچنین این تاریخ، نقطه‌‌عطفی در تاریخ تلویزیون بریتانیا درنظر گرفته شده است. این مجموعه بر تصاویری از تجارب بشر از ویرانگری‌های جنگ و چگونگی تحت تاثیر قرارگرفتن زندگی و مرگ سربازان، ملوانان، خلبانان، غیرنظامیان، قربانیان غم‌انگیز ظلم و ستم و بالاتر از همه، زندانیان اردوگاه‌ها در طول سال‌های جنگ متمركز شده است.
تصاویر نادر و مصاحبه‌هایی شنیدنی
برای تولید این مستند از تصاویر و فیلم‌های نادری استفاده شد كه همگی از آرشیو Thames TV جمع‌آوری شدند و چهار سال تولید آن به طول انجامید. این مستند برای نخستین بار در سال 1973 از شبكه ITV به روی آنتن رفت. اعضای مهم ارتش دو نیروی متفقین و متحدین، مهمانان این مستند بودند كه با مصاحبه با آنها سعی شد تا جنگ جهانی دوم از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد.جرمی ایزاك در مصاحبه‌های خود گفته بود اولویت پخش این مصاحبه با بازماندگان و شاهدان عینی وقایع مهم جنگ بود. یكی از افرادی كه به سختی توانستند او را راضی به مصاحبه كنند، كارل ولف، آجودان هاینریش هیملر بود. او اعتراف كرد كه شاهد اعدام‌های گسترده‌ای در جلوی هیملر بوده است.
این مستند از ابتدا در 26 قسمت طراحی شد. جرمی ایزاك، تهیه‌كننده سریال از نابل فرانكلند، تهیه‌كننده مستند موزه جنگ ایمپریال خواست تمام نبرد‌های جنگ جهانی دوم را فهرست كند تا در هر برنامه به آنها پرداخته شود. 15 نبرد جنگ جهانی دوم لیست شد و 11 قسمت دیگر به موضوعات دیگری از جمله ظهور رایش سوم،اشغال هلند و خانه‌های امن پرداخت.
دومین نبرد بزرگ جهانی
جنگ جهانی دوم، بزرگ‌ترین و پرتلفات‌ترین جنگ در تاریخ جهان است. آلمان در اول سپتامبر 1939 به لهستان حمله كرد. برخی این تاریخ را آغاز جنگ جهانی دوم در غرب می‌دانند. منابع دیگر، حمله ژاپن به چین را در هفتم جولای 1937 آغاز جنگ می‌دانند و همچنین حمله ژاپن به منچوری كه در 1931 انجام شده بود نیز به نوعی یكی از مقدمات جنگ جهانی دوم بود.
جنگ جهانی دوم به دلایل بسیاری آغاز شد. بحران اقتصادی، تورم و درخواست غرامت جنگی از جمهوری وایمار آلمان پس از جنگ جهانی اول و ركود اقتصادی و نیاز ژاپن به مواد اولیه از دلایل مهم آغاز جنگ جهانی دوم است.
جنگ جهانی اول به پایان رسید، اما نظام سرمایه‌داری اروپا جنگ دیگری را آبستن بود. تنها چند ماه پس از جنگ جهانی اول بود كه شوراهای انقلابی كارگری بویژه در آلمان پدید آمده و شدیدا طبقه حاكم را نگران كرد. به همین دلیل، طبقه حاكم آلمان به تسلیح ارتش همت گمارد تا خطر انقلاب را برطرف كرده و بتواند انقلاب روسیه را از حمایت كارگران اروپا محروم نماید. شوراهای انقلابی كارگری درهم‌كوبیده شدند و بحران اقتصادی بر جای ماند تا این كه در سال 1929 میزان بیكاری به درجه‌ای بی‌سابقه رسید. اشتهای استعماری قدرت‌های بزرگ سرمایه‌داری و رقابت‌هایشان هم در این زمان به شدت تقویت شده بودند. دو اتفاق مهم، آتش اولیه جنگ جهانی دوم را برافروخت؛ حمله ژاپن به چین (جولای 1937) و اشغال لهستان توسط آلمان (سپتامبر 1939). كشورهای درگیر جنگ جهانی دوم دو گروه بودند كه به نام متفقین و متحدین شناخته می‌شوند.
این مجموعه بر تصاویری از تجارب بشر از ویرانگری‌های جنگ و چگونگی تحت تاثیر قرارگرفتن زندگی و مرگ سربازان، ملوانان، خلبانان، غیرنظامیان، قربانیان غم‌انگیز ظلم و ستم و بالاتر از همه، زندانیان اردوگاه‌ها در طول سال‌های جنگ متمركز شده است.

مستند دنیا در جنگ پس از پخش از شبكه ITV از شبكه‌های مهم دیگر جهان نیز به روی آنتن رفت و پس از آن بار‌ها پخش آن تكرار شد. هر قسمت 52 دقیقه بود كه با تبلیغاتی كه در میانه آن پخش می‌شد زمان آن به 60 دقیقه می‌رسید.
در اكتبر 2007، كتاب جدیدی با نام دنیا در جنگ نوشته ریچارد هلمز به چاپ رسید كه براساس مصاحبه‌های انجام‌گرفته در این مستند منتشر شد. در اصل بخش‌هایی از مصاحبه‌های انجام‌گرفته در این مستند نمایش داده شدند كه نسخه كامل‌تر آنها در این كتاب جدید پیاده شد و مورد استفاده قرار گرفتند. از جمله افرادی كه در این كتاب به طور مشروح مصاحبه‌هایشان به چاپ رسیده می‌توان به كارل ولف، آجودان هیملر؛ ترادل جانگ، منشی هیتلر، جیمز استوارت، بازیگر هالیوود و خلبان بمب‌افكن‌های آمریكایی در زمان جنگ، جان كول وایل، منشی مخصوص وینستون چرچیل و آورل هاریمن سفیر آمریكا در شوروی سابق اشاره كرد.
قسمت‌های این مستند عبارتند از:
1ـ آلمان جدید (1939ـ1933). تولد دوباره آلمان و رشد قدرت نازی‌ها كه منجر به وقوع جنگ شد.
2ـ جنگ سرد (سپتامبر 1940ـ می‌1939). حمله به لهستان، جنگ در زمستان، غرق‌شدن Graf Spee ناو جنگی آلمان‌ها، جنگ ساختگی و شكست در نروژ و ترفیع وینستون چرچیل به نخست‌وزیری.
نكته: مستند «دنیا در جنگ» بر تصاویری از تحت تاثیر قرارگرفتن زندگی سربازان ملوانان، خلبانان، غیرنظامیان، قربانیان غم‌انگیز ظلم و ستم و بالاتر از همه، زندانیان اردوگاه‌ها در طول سال‌های جنگ جهانی متمركز شده است
3ـ سقوط فرانسه (می تا ژوئن 1940). سیاست‌های فرانسه، مگینوت لاین كه یك خط استحكامی بتونی بسیار مستحكم است كه فرانسه به واسطه تجربیات خود از جنگ جهانی اول برای دفاع از تسلیحات نظامی در طول مرزهای خود با آلمان و ایتالیا در جنگ جهانی دوم بنا كرد، حمله‌های رعدآسا و تهاجم نازی‌ها به فرانسه و كشورهای كوچك.
4ـ خلوت و تنهایی (می 1941- می‌1940). نبرد در بریتانیا، خلوت در یونان، كرت و توبروك و زندگی در بریتانیا مابین تاریخ تخلیه دونكرك و عملیات بارباروسا.
5ـ عملیات بارباروسا (ژوئن تا دسامبر 1941). پس از تسلط بر جنوب شرقی اروپا، آلمان عملیات بارباروسا را آغاز كرد تهاجمی گسترده به اتحاد جماهیر شوروی با وجود چند پیروزی سریع، در نهایت بعد از یك حمله در مسكو در زمستان سخت روسیه، سرمای شدید باعث شكست آنها شد.
6ـ بانزای ژاپن (1942-1931). ظهور امپراتوری ژاپن، جنگ چین و ژاپن، پرل هاربر و موفقیت‌های اولیه ژاپن و شكست در اثر مالایا در سنگاپور.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
//**مستند های جنگی**// 1

7ـ در راه ما (آمریكا 1942-1939). مخالفت جناح‌های مختلف به ورود ایالات متحده آمریكا به جنگ، حملات قایق‌ها به كاروان‌های اقیانوس اطلس و پاسخ آمریكا، تجهیزشدن آمریكا بعد از پرل هابر، نابودی فیلیپین، حمله دولیتل، میدوی و گوادال كانال.
8ـ بیابان (شمال آفریقا 1943ـ1940). جنگ صحرا با حمله ناموفق ایتالیا بر مصر حملات پی دی پی و ضدحملات مابین آلمان و كشورهای مشترك‌المنافع و شكست احتمالی سپاه آفریقا در العالمین شروع شد.
9ـ استالینگراد (ژوئن 1943- فوریه 1942). وضعیت آلمان در اواسط جنگ در نبرد استالینگراد در جنوب روسیه و فاجعه نهایی آلمان.
10ـ بسته وحشت: حمله قایق‌ها در اقیانوس اطلس (1943ـ1939). جنگ زیردریایی با تاكید عمده بر اقیانوس اطلس شمالی.
11ـ ستاره سرخ: اتحاد جماهیر شوروی (1943-1941). ظهور ارتش سرخ، تجهیز تولیدات شوروی، محاصره لنینگراد، پارتیزان‌های شوروی و نبرد كورسك.
12ـ گردباد: بمباران آلمان (آوریل 1944ـ سپتامبر 1939). موفقیت و شكست در افزایش بمباران استراتژیك بریتانیا و آمریكا.
13ـ تنگه قدیمی و سرسخت: ایتالیا (ژوئن 1944ـ نوامبر 1942). حمله به سیسیل؛ سالرنو، آنزیو، كازینو و تسخیر رم.
14ـ برمه: فردا روز دوست داشتنی است (1944ـ1942). جنگ در جنگل‌های برمه و هند.
15ـ بریتانیا: به آتش‌كشاندن خانه‌ها (1944ـ1940). سیاست و زندگی در ایتالیا.
16ـ آلمان: اوضاع داخلی رایش (1944ـ1940). جامعه آلمانی و این‌كه چگونه شانس و بخت و اقبال آنها در جنگ تغییر می‌كند. سانسور عقاید و سرگرمی‌های محبوب مردم، تحول صنعت آلمان، استخدام نیروی كاری زن و كارگران خارجی، بمباران متفقین و تجهیز سپاه ولك استورم نسبت به پایان جنگ.
17ـ بامداد (ژوئن تا آگوست 1944). توسعه و توقف فعالیت‌های نظامیان مافوق به دنبال شكست متفقین.
18ـ اشغال هلند (1944ـ1940). تاثیر بر زندگی در هلند تحت اشغال آلمان، تصمیم شهروندان برای مقاومت، همكاری با هم یا غیرفعال باقی‌ماندن؟
19ـ انبر (مارس 1945ـ آگوست 1944). شكست متفقین در فرانسه و شكست عملیات ماركت گاردن، قیام ورشو، نبرد و عبور از راین.
20ـ قتل عام (1945ـ1941). آغاز تأسیس و گسترش تئوری نژادپرستانه نازی‌ها.
21ـ انتقام (فوریه تا می‌1945). تهاجم نهایی بر آلمان توسط متفقین غربی و شرقی، بمباران درسدن (Dresden) و حوادث سقوط برلین.
22ـ ژاپن (1945ـ1941). جامعه و فرهنگ ژاپن درطول دوران جنگ، شكست در میدوی، مرگ ایزوروكو یاماموتو، نبرد سایپان، اوكیناوا و بمباران بی‌امان بر شهرستان‌های ژاپنی.
23ـ صلح (فوریه 1942ـ جولای 1945). جنگ‌های خونین پی در پی و فزاینده‌ای در جزایر كوچك در اقیانوس آرام و ایجاد هدف حركت به سمت نواحی مركزی ژاپن.
24ـ بمب (فوریه تا سپتامبر 1945). رسیدن هری ترومن به ریاست جمهوری، ظهور انشعابات در متفقین توسط ژوزف استالین و بمباران اتمی هیروشیما و ناكازاكی كه در نهایت منجر به تسلیم ژاپن شد.
25ـ فرضیات (آوریل 1945). وضعیت اروپا پس از جنگ شامل تصرف متفقین توسط آلمان، خلع تجهیزات، محاكمه نورنبرگ و آغاز جنگ سرد است، مشخص‌شدن نتیجه هزینه‌های نهایی و عواقب ناشی از جنگ.
26ـ خاطرات. چگونگی جنگ، تجربیات خوب و بد و خاطرات شاهدان جنگ.
منبع: The World at War
مترجم: لادن بهبودی
گردآوری: تبیان