انجمن های تخصصی  فلش خور
موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: فیلم و سینما (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+--- موضوع: موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ (/showthread.php?tid=80487)

موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ - Mohammad 77 - 11-01-2014

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ 1

نقد فیلم چیست؟
تمیز دادن فیلم خوب از بد را نقد میگویند.
نگاه بیننده به اثر و تحلیل و بررسی بصری،صوتی،تکنیکی،فلسفی،تاریخی فیلم را نقد فیلم میگویند.

منتقد کیست؟
هرکس که فیلمی را میبیند و به آن اثر فکر میکند یک منتقد است.لازم نیست حتما نوشتاری بر روی کاغذ بیاورید تا منتقد شوید همین که در باره فیلمی بحث میکنید،فکر میکنید،نظر میدهید،تجزیه تحلیلش میکنید شما یک منتقد فیلم هستید.

تفاوت منتقد خوب از بد:
منتقد خوب کسی است که به صورت بی طرفانه فیلمی را نقد کند.
خوبی ها و بدیهای فیلم را ببیند.
با پیش زمینه فکری و از روی احساسات در باره فیلمی قضاوت نکند.
منطق و استدلال را فدای خواسته های شخصی خویش نسازد.
از روی تعصب به جانبداری یا تخریب فیلمی دست نزند.
در نوشتار خود ادب را رعایت کند و از الفاظ سخیف استفاده نکند.
صداقت را پیشه کند و با خواننده اش رو راست و صمیمی باشد.

یک منتقد برای نقد چه چیزهایی را باید مد نظر داشته باشد؟
1-مخاطبان شما چه کسانی هستند.
2-آیا توانایی نقد اثر مقابل خود را دارد یا نوشتار و گفتارش تنها باعث سردرگمی و پریشانی فکر شنونده و خواننده میشود.
3-در نقدش توهین به اشخاص و گروههای خاصی صورت نگرفته باشد.
4-هدفش را از نقد فیلم در ابتدا مشخص کند.مثلا(آیا میخواهد به تحلیل و بررسی تکنیکی فیلم بپردازد یا به روایت فیلم و یا نقدی جامع و تمام و کمال تحویل مخاطبش دهد)
5-اگر میخواهد نقد کوتاهی بنویسد بهتر است چند سکانس خاص فیلمی را انتخاب کند و آن را به کل فیلم تعمیم دهد.
6-اگر قصد نوشتن تحلیل و بررسی فیلمی را دارد به بررسی منابع و مراجع نظری و فکر زیادی بپردازد سپس دست به نوشتن زند.

-تعریف شما از نقد چیست؟
تعریف خاصی ندارم.فقط این که فیلم و پیام های آن را مورد بررسی قرار میده.
2-شما به چه شخصی منتقد میگویید؟
کاملا با تعریف بالا موافقم.البته چندین سال پیش فقط منتقد رو شخصی میدیدم که کارش ایراد گرفتن از فیلم هست و خودش رو برتر نسبت به تمامی عوامل فیلم میدونه.(که البته نظرم برگشت.)
3-بزرگترین منتقد تاریخ سینما از نظر شما؟
زیاد با منتقدا آشنا نیستم.ولی به نظرم راجر ایبرت بزرگترین منتقد بوده.
4-نقد ساده و کوتاه را میپسندید یا نقد و بررسی طولانی فیلم؟
بستگی به فیلم داره.اگه به فیلم علاقه مند باشم هر چند صفحه که نقدش باشه میخونم ولی اگه نباشم همون خط اولش رو هم نمیخونم.
5-خود را یک منتقد میدانید؟اگر پاسختان مثبت است توانایی نقد خود را در چه حد میدانید.
اصلا خودم رو منتقد نمیدونم.یعنی ممکنه در آخر فیلم نظراتی رو بیان کنم ولی نوشتنش برام یه خورده مشکله و همین باعث میشه که خودم رو منتقد ندونم.
6-خصوصیات یک منتقد بد از نظر شما چیست؟
خصوصیات خوب و بد ذکر شده ولی حالا یه جندتایی میگم.
کوبیدن فیلم از هر سمت و سوی ممکن با دلایل بی منطق.
بی توجهی نسبت به جنبه های مثبت فیلم.
بی توجهی به عقیده های دیگر منتقدان و مخاطبان.
تکبر و برتر دونستن خودش نسبت به بقیه.
و...
7-در خواندن یا نوشتن نقد به چه چیز فیلم و نوشتار بیشتر اهمیت میدهید؟(مثلا به بحثهای تکنیکی یا روایی یا فلسفی و......)
من که تا به حال نقدی ننوشتم ولی اگر هم روزی بخوام بنویسم بازم به ژانر فیلم توجه می کنم تا نسبت به اون فیلم رو از هر لحاظی مورد نقد و بررسی قرار بدم.ولی سعی میکنم همه ی موارد رو به طور یکسان و برابر تا حد ممکن نقد کنم.
8-خواندن نقد منتقدان چقدر برای شما اهمیت دارد؟
در واقع زیاد برام مهم نیست چون اگر واقعا فیلم رو دوست داشته باشم هر چقدر هم که منتقدین از فیلم بد بگن بازم از علاقه ام به فیلم کم نمیشه و بر عکس.
9-بهترین منتقد تاریخ ایران را چه کسی میدانید؟
چون سینمای ایران رو دنبال نمیکنم کسی رو در این زمینه به اون صورت نمیشناسم.در کل نظری ندارم.

RE: موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ - بهراد. - 11-01-2014

سعی کن سطح موضوعاتتو بالا ببری

RE: موضوع: نقد چیست؟منتقد کیست؟ - Mohammad 77 - 11-01-2014

(11-01-2014، 21:05)بهراد. نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

سعی کن سطح موضوعاتتو بالا ببری

درود
از چه نظر؟