کشف شام آخر پشه خون آشام پس از 46 میلیون سال - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: دانستنیها و موضوعات علمی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=33) +--- موضوع: کشف شام آخر پشه خون آشام پس از 46 میلیون سال (/showthread.php?tid=64851) |
کشف شام آخر پشه خون آشام پس از 46 میلیون سال - ERF@N - 18-10-2013 دانشمندان موفق به کشف خون مکیده شده توسط حشرهای شدند که 46 میلیون سال پیش از بین رفته است.
این محققان از تکنیک جدید برای تعیین ماهیت آخرین غذای این حشره استفاده کردند تا ثابت کنند چنین حشراتی تمامی اوقات از خون تغذیه کردهاند و حتی دایناسورها هم طعمه آن بودهاند.
پشه کشفشده مدت زمانی کوتاه پس از تغذیه در ائوسن میانی تلف شده و خونش از آن زمان تاکنون در سنگ رست به دام افتاده است.
این موجود زمانی مرده که شکلگیری سلسله جبال مونتانا و محل دفن آن، تازه به اتمام رسیده بود.
حشره باستانی مزبور به خوبی حفاظت شده زیرا در سنگ رست گرفتار شده است.
رست نوعی سنگ است که در آن بدن بسیار کندتر تجزیه میشود و ماده گلی نرم احاطهکننده آن بدن موجود را بدون تحریف فشرده کرده است.
این سنگ ریز همچنین جزئیات بیشتری را حفظ کرده و فرایند فسیلشدن به مسطحکردن فسیل و فشاردادن آن مانند یک کتاب برای محافظت از یک گل خشکشده، شباهت دارد.
دکتر دیل گرینوالت، محقق موزه تاریخ ملی اسمیتسونیان و رهبر ارشد این مطالعه از فناوری طیفسنجی جرمی غیرنابودکننده برای تولید تصویر شیمیایی دقیق از محتواهای معده این پشه استفاده کرده است.
گرچه این استراتژی تغذیهکردن مستقل از تنوع حیوانات تکامل یافته، مدرک فسیلی از این نوع رفتار بینهایت نادر است.
کشف جدید سابقه فسیلی تغذیه از خون در این خانواده از حشرات را به 46 میلیون سال پیش بازمیگرداند.
پس از یافتن درصدهای بالایی از آهن در شکم فسیلشده این حشره، محققان این گونه را تحلیل کردند و منبعی به نام haem را کشف کردند. این ماده نوعی پروتئین در خون و مسئول انتقال اکسیژن است.
گرچه مولکولهای شکستنی و بزرگی از جمله دی ان ای به طور کلی از فسیلشدن جان سالم به در نمیبرند، این حشره نشان میدهد تعداد خاصی از مولکولهای ارگانیک پیچیده مانند haem میتوانند حفظ و نگهداری شوند.
دو فسیل جدید کشفشده از این پشه که یکی ماده و دیگری نر بود، به اندازهای دقیق هستند که دانشمندان را قادر به تعیین گونه آنها ساختند.
گونه ماده این حشره Culiseta lemniscata و گونه نر آن Culiseta kishenehn نام دارد.
فسیلهای این دو موجود شامل اجزای ظریفی از قبیل شریانهای بال، ارگانهای جنسیتی، پولکها و ساختارهای مومانند موجود بر روی بالها هستند.
جزئیات این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.
RE: کشف شام آخر پشه خون آشام پس از 46 میلیون سال - ғдф!ทд ^ــ^ - 19-10-2013 مفید بوت یه پشه کثافت چقدر مکیده که دفع نشدن |