انجمن های تخصصی  فلش خور
نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: رایانه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=27)
+--- انجمن: مسائل مربوط به سخت افزار، لپتاپ، تبلت، آیفون و ... (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=29)
+---- انجمن: لپتاپ (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=48)
+---- موضوع: نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock (/showthread.php?tid=49925)



نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock - IM@N - 23-08-2013

خوب، بیشتر که بخواهیم توضیح بدهیم باید بگوییم که W500 بر خلاف تبلت‌های دیگر دارای یک صفحه کلید فیزیکی هم هست که می‌تواند از بدنه‌ی اصلی جدا شود و فقط با آن به فروش می‌رسد. بعلاوه بر روی آن از سیستم عامل Windows 7 استفاده شده است تا بتوانید از آن مثل یک نت‌بوک معمولی استفاده کنید. بنابراین همان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های معمولی که بر روی نت‌بوک خود استفاده می‌کنید مثل Microsoft office، Powerpoint و انواع پخش کننده‌های مدیا را می‌توانید بر روی آن استفاده کنید. حتی می‌توانید انواع آنتی‌ویروس‌هایی که به طور معمول بر روی ویندوز استفاده می‌کنید را هم روی آن نصب کنید. بنابراین از نظر برنامه و اپلیکیشن در بهترین شرایط خواهید بود. حتی با این تبلت بازی هم می‌توانید بکنید. برای مثال ما توانستیم بر روی آن به انجام بازی‌های Half Life 2، Diablo و Civilization هم بپردازیم که بسیار عالیست. تنها ایرادی که به این سیستم عامل می‌توان گرفت این است که برای اینترفیس تاچ یا واسط کاربری لمسی بهبود یافته نشده و بنابراین کار کردن با آیکون‌های کوچک به کمی عادت احتیاج دارد. سیستم عاملی چون Android Honey comb یا همان Android 3.0 از این نظر مشکلی ندارد.

و اما به ویژگی اصلی این تبلت که آن را از بقیه متمایز می‌کند یعنی همان صفحه کلید جمع و جور و قابل از جای در آوردن و دوباره نصب کردن می‌رسیم. صفحه کلید از نوع Chiclet Style یا با کلیدهای جزیره‌ای می‌باشد. این صفحه کلید حتی کلید Fn رایج بر روی نوت‌بوک‌ها را هم دارد و در کل تایپ کردن با آن بسیار راحت‌تر از تایپ کردن با صفحه کلید مجازی لمسی می‌باشد که اتفاقا در ویندوز 7 خیلی سایز مناسبی هم ندارد. در دو طرف صفحه کلید دو پورت USB وجود دارد و در قسمت سمت چپ نیز پورت Ethernet یا همان LAN دیده می‌شود. در وسط صفحه کلید یک Stick برای ایفای نقش به جای ماوس وجود دارد که پیش از این بر روی بعضی نوت‌بوک‌ها هم دیده شده و کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. قسمت بالای صفحه کلید جایی است که خود تبلت به آن متصل می‌شود و اتفاقا مکانیسم اتصال نیز بسیار ساده است. به طوری که یک USB وجود دارد که به درون پورت USB تبلت می‌رود و در طرفین آن نیز دو میله هستند که در جاهای مخصوص تبلت فرو می‌روند تا تبلت را محکم بر سر جای خود نگه دارد.

البته صفحه کلید تنها مشخصه‌ای نیست که این تبلت را از بقیه متمایز می‌کند بلکه اکنون بر روی W500 با یک پردازنده‌ی کاملا جدید از AMD نیز مواجه هستیم. AMD-T50 یک پردازنده‌ی دو هسته‌ای با سرعت ساعتی 1 گیگاهرتز می‌باشد که عضو جدیدی از خانواده‌ی پردازنده‌های Fusion این شرکت است. پردازنده در مقایسه به پردازنده‌ی نوت‌بوک‌های معمولی کندتر کار می‌کند به طوری که 0.33pts در Cinebench 11و در استفاده از X264 HD بنچ مارک 1.97fps را کسب کرد. البته سرعت خام پردازنده برای اینکه مصرف آن در حد کمینه باقی بماند پایین نگه داشته شده به طوری که AMD ادعا می‌کند این پردازنده مصرفی تنها در حدود 9 وات در ساعت دارد. در تست‌هایی که در پخش ویدیوی متناوب HD با این تبلت انجام دادیم توانستیم حدود چهار ساعت و یک چهارم ساعت و به طور دقیق 258 دقیقه با آن کار کنیم. با انجام کارهای عادی که به انرژی کمتری احتیاج دارند می‌توانید به دوبرابر این مقدار هم برسید ولی ما از این تبلت بیشتر از این‌ها انتظار داشتیم. خبر خوب این است که AMD یک گرافیک Radeon HD 6250 را به صورت آنبورد (Onboard) بر روی پردازنده‌ی خود قرار داده است. این یک Direct X GPU می‌باشد، بدین معنی که دست کم در تئوری می‌تواند از پس اجرای همه‌ی بازی‌های رایانه‌ای اخیر برآید. ولی از آن جایی که سرعت آن کم است نمی‌تواند در واقعیت این کار را انجام دهد. با این حال ما توانستیم بازی‌های کمی قدیمی‌تر را با تنظیمات گرافیک پایین‌تر اجرا کنیم. در 3DMark06 این تبلت توانست امتیاز 1,589 را کسب کند. در حالی که در 3DMark03 که قدیمی‌تر است توانست به امتیاز 3,991 برسد. ما با موفقیت توانستیم بازی نسبتا جدید Rift را در کمینه‌ی تنظیمات گرافیکی آن بر روی تبلت خود اجرا کنیم. نمایشگر W500 بسیار شفاف و با قطر 10.1 اینچ و رزولوشن 1280X800 پیکسل می‌باشد. نمایشگر نیز توسط قاب نسبتا ضخیمی در بر گرفته شده. این نمایشگر برای تماشای ویدیوهای HD کاملا عالی می‌باشد و این چیزی است که پردازنده‌ی AMD T-50 نیز به خوبی از پس آن بر می‌آید. تصاویر روشن هستند، تولید رنگ بسیار عالیست و دید از زاویه واقعا فوق‌العاده است. اسپیکرهای این تبلت صدا و کیفیتی در حد متوسط ارایه می‌دهند. البته برای کارهای جدی‌تر می‌توانید از آدیو جک 3.5 میلی‌متری استفاده نمایید.

دیگر ویژگی‌ها چون حافظه‌ی RAM 2 گیگابایتی، 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی و WLAN به علاوه‌ی پورت Ethernet هم عالی هستند. هرچند که ترجیح می‌دادیم حافظه‌ی داخلی بیشتر می‌بود. نخستین باری که این دستگاه را در دست گرفتیم و با آن کار کردیم تقریبا هر عملی که انجام می‌دادیم با مکث انجام می‌شد و حتی وقتی گزینه‌ی Start ویندوز را می‌فشردیم 3 ثانیه زمان می‌برد تا آن را باز کند. ولی با چند آپدیتی که انجام دادیم این مشکلات برطرف شد و تبلت ما کاملا روان و عالی کار می‌کرد. اگر بخواهیم به یک نقطه‌ی ضعف اشاره کنیم می‌توانیم سرعت کند چرخش تصویر به حالت عمودی و افقی (Portrait & Landscape) با بهره‌گیری از سنسور شتاب سنج را مطرح کنیم چون برای هر چرخش نسبتا 5 ثانیه زمان لازم است. یک Orientation Lock یا قفل جهت‌گیری نمایشگر در قسمت پشت تبلت وجود دارد که می‌توانید آن را فعال کنید که وقتی تبلت را عمودی یا افقی نگه داشته‌اید به آن جهت چرخش نکند. این را هم باید در نظر داشت که اینترفیس Windows 7 برای دستگاه‌های لمسی طراحی نشده است و بنابراین احتمالا برای فشردن آیکون‌های کوچک و دابل کلیکینگ کمی به زحمت خواهید افتاد. بنابراین با اینکه وجود سیستم عامل ویندوز 7 باعث می‌شود که تبلت شما با اپلیکیشن‌ها و برنامه‌هایی که دارید سازگاری بیشتری داشته باشد و خیلی شبیه به رایانه‌ی خانگی شما به نظر برسد ولی بهای آن همان مواردی است که گفتیم.

ایسر آی‌کونیاتب W500 تبلتی جذاب است. البته به هیچ وجه نباید آن را با Apple iPad2 مقایسه کرد. این که یک صفحه کلید به تبلت ملحق بشود شاید منطقی‌ترین تصمیم‌گیری نباشد ولی باعث می‌شود که با تبلت خود در هر کجا که باشید احساس کنید که در خانه هستید و برخلاف تبلت‌های معمول که انجام تایپ و نوشتن مقالات با صفحه کلید لمسی آن‌ها چندان عاقلانه‌ای نبود این یکی می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد. در کل مواردی که در رابطه با این تبلت دوست داشتیم یکی وجود سیستم عامل آشنایی چون Windows 7 است که بنابراین به App Store احتیاج پیدا نخواهید کرد و هر چیزی که تا به حال بر روی رایانه‌ی خانگی خود اجرا کرده‌اید با آن اجرا خواهد شد. نمایشگر نیز همانطور که گفتیم روشن، شفاف، با رنگ‌های عالی و کیفیت زاویه‌ی دید فوق‌العاده است. رزولوشن 1280X800 پیکسل هم باعث شده است که تماشای ویدیوهای HD بر روی آن کاملا لذت بخش باشد. پردازنده‌ی AMD Fusion برای انجام وظایف ساده قدرت کافی را دارد و اضافه کردن گرافیک DX11 بر روی آن فوق‌العاده بوده است.

چیزهایی هم که درباره‌ی این تبلت دوست نداریم یکی دوباره همان Windows 7 است که همانطور که گفتیم اینترفیس آن مخصوص تاچ نیست. بدین ترتیب که آیکون‌ها کوچک هستند، منوها غیرقابل استفاده می‌باشند، صفحه کلید مجازی نیز خیلی فشرده است. ویندوز 7 برای دسک‌تاپ و لپ‌تاپ عالیست ولی برای یک تبلت لمسی خیر. سرعت چرخش تصویر به مود Portrait و Landscape هم بسیار کند صورت می‌گیرد و بهتر است که آن را قفل (غیرفعال) کنید که هیچ وقت انجام نشود. صفحه کلید فیزیکی نیز با اینکه خود آرگونومی نسبتا خوبی دارد ولی کمی سبک است و خود تبلت از آن سنگین‌تر می‌باشد. بنابراین وقتی تبلت را به آن متصل کرده‌اید کمی از پشت سنگینی می‌کند. در کل باید گفت که Acer Iconia Tab W500 یک نوآوری در دنیای تبلت‌ها محسوب می‌شود. سخت‌افزار و نمایشگر خیلی قدرتمند و خوبی دارد. ویندوز 7 هم می‌تواند یک مزیت و هم یک نقطه‌ی ضعف محسوب شود ولی از آن جایی که دارای صفحه کلید فیزیکی است به نظر با سیستم عامل ویندوز بهتر جواب می‌دهد تا بتوانید با برنامه‌های مختلفی چون Microsoft Office کار کنید.

نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock 1
سازگاری فوق‌العاده به دلیل وجود سیستم عامل Win7
نمایشگر فوق‌العاده
عملکرد قدرتمند

نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock 1
سرعت کند چرخش تصویر
عدم سازگاری اینترفیس ویندوز 7 با صفحه نمایش لمسی و تاچ
نقد و بررسی Acer Iconia Tab W500 + Dock 1