انجمن های تخصصی  فلش خور
آیــآرنگ ها تاثیر بر اشتها دارند؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+---- انجمن: روان شناسی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=63)
+---- موضوع: آیــآرنگ ها تاثیر بر اشتها دارند؟ (/showthread.php?tid=45916)



آیــآرنگ ها تاثیر بر اشتها دارند؟ - ღSηow Princessღ - 08-08-2013

رنگ غذا یا رنگ های به کار رفته در بسته بندی مواد غذایی یکی از جذابیت های پرکششی است که مصرف کننده را وادار به خرید محصول و تست آن می کند. البته قدرت کشش و جذب نگاه افراد درباره رنگ های مختلف متفاوت است. رنگ ها سه زمینه سرد، گرم و خنثی دارند. رنگ های سرد همچون رنگ های آبی، سبز و سفید تداعی سرما را داشته و به القای رفع عطش و تشنگی کمک می کند. رنگ های گرم نظیر زرد، نارنجی، قرمز، صورتی و ارغوانی تداعی گرما را داشته و معمولا غذاهای انرژی زا و پرکالری با این رنگ مشخص می شود و بسیار مورد توجه کودکان است. رنگ های خنثی نیز مانند رنگ بنفش که از ترکیب دو رنگ گرم و سرد تشکیل می شود بیشتر مطابق میل بزرگسالان است، اما این که رنگ های اغواکننده اشتها کدام است و چه اثرات سودمندی برای بدن دارند موضوعی است که به آن می پردازیم.

رنگ قرمز، محرک اشتها

مزاج رنگ قرمز گرم آتشین است و به همین دلیل القاکننده شادی و هیجان بوده و طول موج آن سریع به چشم می خورد. میوه ها، غذاها یا بسته بندی های دارای این رنگ تحریک کننده خوب اشتها بویژه در کودکان است و حتی استفاده از سفره های قرمز و نارنجی بالا برنده سوخت و ساز بدن بوده و اشتهاآور خوبی به شمار می رود. این رنگ گرم کننده بدن و محرک جنسی، یاریگر هضم غذا، تشدیدکننده احساس گرسنگی و نیرو بخش است.

میوه های حاوی این رنگ در پاکی و تصفیه خون اثرگذار بوده و لاغری و نحیفی، سردی دست و پا و در مواردی سوءتغذیه را از بین می برد. این رنگ نوعی آنتی اکسیدان قوی است که از قلب محافظت کرده، عملکرد حافظه را بهبود می بخشد و رگ های خونی، غضروف ها و رباط ها را از گزند آسیب در امان داشته و از تحلیل بافت های بدن پیشگیری کرده و سبب سلامت مجاری ادرار می شود. میوه های قرمز رنگ شامل گوجه فرنگی، گریپ فورت صورتی، انار، هندوانه و همچنین میوه های قرمز ـ ارغوانی همچون انگور، فلفل قرمز، آلو، آلوچه، گیلاس، توت سیاه، لوبیا قرمز، لبو، مویز، سیب قرمز، زغال اخته، شاه توت و توت فرنگی به سبب جلوگیری از بروز لخته خون اثرات سودمندتری برای مبتلایان به بیماری های قلبی ـ عروقی دارد.

رنگ نارنجی کودک را بی قرار می کند

مزاج رنگ نارنجی گرم است و به دلیل درخشندگی و تابندگی فوق العاده ای که دارد، خود را به چشم تحمیل می کند. رنگی پرکشش، پرتحرک و نشاط آور است. نوعی اشتهای کاذب ایجاد می کند و می تواند بی اختیار فرد را به تست محصول وا دارد. به همین دلیل انواع پفک ها و بسته بندی آنها به این رنگ است و باعث بی قراری کودک برای به دست آوردن آن می شود. رنگ نارنجی به سبب تحریک حرارت و فعالیت سیستم گوارشی، مناسب افرادی است که غذای آنها دیر هضم می‎‎‎شود، بالا برنده ضربان قلب و تا حدودی بر فشار خون تاثیر می گذارد.

میوه ها و سبزی های حاوی این رنگ همچون کدو حلوایی، هویج، سیب زمینی شیرین، انبه، زردآلو، گرمک، طالبی و همچنین میوه های نارنجی ـ زرد مانند پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، فلفل دلمه ای نارنجی، آناناس و شلیل غنی از ویتامین A هستند و بینایی و پوست شما را تقویت می کنند و از طرفی کشش رنگی آنها می تواند محرک اشتهای کودکان باشد. البته باید بدانید تنقلات صنعتی، آبمیوه های مصنوعی و نوشابه های گازدار نارنجی فقط تحریک کننده اشتها بوده و به علت دارا بودن رنگ های سنتزی و ترکیبات کم ارزش تهدیدکننده سلامت است.









رنگ سبز القاکننده طعم تلخ و ترش

مزاج این رنگ معتدل و کمی سرد است، اما زود با شما صمیمی می شود و سبزی آن امید به زندگی را زیاد می کند. بیشتر ترشیجات به این رنگ هستند و سبز کاهویی و معمولی القاکننده طعم ترش و سبز زیتونی طعم تلخ را نشان می دهد. بهترین رنگ برای التیام اختلالات روحی و تمدد اعصاب بوده و آرامبخش قوی است. از بین برنده خستگی اعصاب، بالا برنده تحمل، خنک کننده، مفید برای افراد میگرنی، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و تنظیم کننده ضربان قلب و فشار خون است. سبزی های حاوی این رنگ انواع کلم، کدو، اسفناج و فلفل دلمه ای است که از طریق تحریک ژنی در کبد آنزیمی تولید می کند که در تخریب مواد شیمیایی سرطان زا نقش مهمی دارد. همچنین سبزی های سفید ـ سبز مانند سیر، پیاز، کرفس، پیازچه و موسیر اثرات ضدتومور داشته و سم زدای قوی و کاهنده التهابات بدن است. این را هم بدانید بیشتر خوردنی های سبزرنگ، حاوی کلسیم و اسید فولیک بوده و استخوان ها و دندان ها را تقویت کرده و خونساز است.

به دام رنگ زرد نیفتید

رنگی خوش رو، خوشحال و پرنشاط با مزاجی گرم و خشک است. نگاه را خیلی سریع به سوی خود می کشد. به همراه رنگ نارنجی پرجاذبه شده و رنگ برخی بیسکوئیت ها، اسنک، چیپس، کیک و بسته بندی آنها را تشکیل می دهد و بی تامل فرد را به خرید محصول وامی دارد. اگر رنگ زرد طلایی باشد جنبه فانتزی داشته و تجمل محصول را نشان داده و بیشتر رنگ بسته بندی شکلات های گران قیمت را تشکیل می دهد. این رنگ محرک انرژی عضلانی و حرکتی بوده و با ایجاد مسرت، کم کننده ناراحتی‎‎‎های عصبی است. از بین میوه و سبزیجات زرد رنگ و پرخاصیت می توان به آرتیشو، فلفل دلمه ای زرد و گلابی اشاره کرد.

رنگ آبی هم گول می زند!

مزاج این رنگ سرد است. در کنار رنگ سفید القاکننده پاکی، خلوص و بهداشت است و به نوعی آرامش را تداعی کرده و به همراه رنگ بنفش بسیار مورد توجه بزرگسالان و البته سالمندان است و بیشتر در رنگ بسته بندی شیر، ماست، کشک، خامه، آب معدنی، بستنی و مواد غذایی منجمد دیده می شود. البته این را هم بدانید برخی تولیدکنندگان از رنگ آبی در بسته بندی برخی تنقلات کم ارزش مثل چیپس و انوع اسنک ها برای جلب توجه بزرگسالان استفاده کرده و این رده سنی را به نوعی درگیر آرامش و خلوص این رنگ می کنند و در نهایت هم پیروز می شوند! این رنگ رفع کننده تشنگی، تسکین دهنده حرارت بدن، مفید برای دردهای عصبی، برطرف کننده وسواس، کنترل کننده هیجانات زیاد، برطرف کننده تب و بی‎‎‎خوابی، سردکننده و پایین آورنده فشار خون است.

بیشتر میوه و سبزیجاتی که رنگشان آبی تیره ـ بنفش است همچون بلوبری و شاه توت خواص ضدپیری داشته و به رفع استرس کمک کرده و با کاهش تخریب بافت های بدن از خطر ابتلا به سرطان پیشگیری و مقوی حافظه و پاک کننده مجاری ادرار است.