انجمن های تخصصی  فلش خور
خورشت گردو اسفناج دامغانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: خورشت گردو اسفناج دامغانی (/showthread.php?tid=41304)



خورشت گردو اسفناج دامغانی - __nastaran__ - 29-07-2013

خورشت گردو اسفناج دامغانی 1
 
مواد لازم:
 
اسفناج خرد شده       500 گرم
مغز گردو چرخ شده     400 گرم
گوشت مرغ               650 گرم
پیاز متوسط خرد شده  2 عدد
رب انار                     1 پیمانه
رب گوجه فرنگی         3 قاشق غذاخوری
شکر                       3 قاشق غذاخوری
آبغوره                      3 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، زردچوبه    به میزان لازم



 
سه تا ظرف روی حرارت میگذاریم داخل هر کدام مقدار کمی روغن مایع میریزیم پیاز خرد شده را به سه قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را در یکی از ظرفها میریزیم.
 
این غذا را میتوان با گوشت گوسفند، مرغ، بلدرچین و مرغابی هم درست کرد.
 
حرارت زیر دو تا از ظرفها را کم میکنیم. پیاز را در ظرف سوم خوب تفت میدهیم وقتی کامل تفت داده شد و پیاز سبک شد گوشت را اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم آرام آرام سرخ شود.
 
در دو ظرف دیگر پیاز را تفت میدهیم تا رنگ طلایی به خودش بگیرد.
 
استفاده از ظرف مسی باعث میشود غذا طعم بهتری داشته باشد.
 
در یکی از ظرفها که مخصوص خورشت گردو است پیاز که کمی طلایی شد گردو را اضافه میکنیم و مقداری تفت میدهیم اگر گردو یک مقدار در روغن تفت داده شود چربی خودش را بهتر پس میدهد.
 
مقداری نمک و زردچوبه هم به گردو اضافه میکنیم. آب اضافه میکنیم و میگذاریم کامل بپزد. حدود یک ساعت یا یک ساعت و نیم زمان لازم است تا گردو خوب پخته شود.
 
در ظرف سوم که برای خورشت اسفناج است وقتی پیاز طلایی شد اسفناج خرد شده را اضافه میکنیم.
 
هم ساقه و هم برگ اسفناج را استفاده میکنیم.
 
اسفناجها را کاملاً هم میزنیم. مدت زمان پخت اسفناج 20 دقیقه است خیلی کم آب اضافه میکنیم و میگذاریم کامل بپزد.
 
وقتی مرغ سرخ شد کمی نمک و زردچوبه اضافه میکنیم و میگذاریم کنار.
 
وقتی مواد هر سه ظرف آماده شد مرغ را به خورشت گردو اضافه میکنیم و یک ساعت هم با گوشت مرغ میپزیم وقتی جا افتاد اسفناج را هم اضافه میکنیم.
 
اگر میخواهیم رب انار اضافه کنیم به هر دو تا خورشت به عنوان چاشنی رب انار اضافه میکنیم اما اگر نخواهیم از رب انار استفاده کنیم رب گوجه را داخل روغن کمی تفت داده و شکر و آبغوره اضافه میکنیم و به عنوان چاشنی برای هر دو خورشت استفاده میکنیم.
 
دقت کنید اگر در هر یک از خورشت ها از یکی از ربها استفاده کنیم غذا مزه بدی خواهد داشت پس برای هر دو از یک نوع رب استفاده کنید.
 
سمنانیها معمولاً رب انار استفاده میکنند.
 
چاشنی نیز همراه خورشت سرو میشود و داخل آن مخلوط نکردیم کنار آن میگذاریم.