انجمن های تخصصی  فلش خور
شغل طراحی لباس کسب و کاری پر درآمد - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: فرهنگی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=35)
+---- انجمن: هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=82)
+---- موضوع: شغل طراحی لباس کسب و کاری پر درآمد (/showthread.php?tid=287437)



شغل طراحی لباس کسب و کاری پر درآمد - شـــقآیــق - 17-07-2020

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
شغل طراحی لباس کسب و کاری پر درآمد 1
اساس شغل طراحی لباس ، استعداد است یا خلاقیت و نوآوری؟

طراح لباس در درجه اول یک هنرمند خلاق و با ذوق است، ترکیب بندی خط، فرم، رنگ، پارچه ها، اکسسوری ها و اصول طراحی لباس را به خوبی می داند و در کنار همه این ها مهارت مهندسی دارد. نیاز به مهارت مهندسی در شغل طراحی لباس به این دلیل است که باید زوایا و هندسه بدن مشتریان و ریزه کاری های مهندسی دوخت را شناخت. طراح لباس باید بتواند بر اساس کاربرد نهایی لباس و با در نظر گرفتن امکاناتی که در بازار دارد، لباس را طراحی کند. علاوه بر این ها، این مهندس هنرمند باید روانشناسی و جامعه شناسی نیز بداند تا بر اساس خصوصیات جامعه، رنگ و فرم لباس را انتخاب کند، همچنین باید بازارشناس و بازاریاب باشد تا بداند چه چیزی در شرایط کنونی جامعه، جوابگوی بازار است. پس از همه این ها باید تکنیک های خیاطی و دوخت را نیز بداند. پس شغل طراحی لباس، تنها آشنایی با طراحی نیست.

شغل طراحی لباس چه جایگاهی در تولید پوشاک دارد؟

ضعف طراحی بزرگ ترین مشکل کارخانه ها و کارگاه های فعال در حوزه صنعت نساجی است؛ چرا که ارتباط صحیح و سالمی بین طراحان و این صنعت وجود ندارد. طراحان روح لطیف و ذوق هنرمندانه دارند، به همین دلیل در قسمت صنعتی کردن ایده ها و طرح های خود با ضعف مواجه هستند. همچنین بازار و صنعت نیز از اهمیت جایگاه طراح لباس، غافل است. این امر باعث می شود که کالای نهایی با وجود داشتن کیفیت خوب، از لحاظ طرح و خلاقیت در حد یک کار کپی یا درجه دو باشد.

چه مسایلی را در رابطه با شغل طراحی لباس باید مدنظر داشت؟

برای ورود به این حرفه باید بدانیم که وارد عرصه ای شده ایم که مشکلات فراوانی دارد. این حوزه نسبت به سایر صنایع، حوزه لطیف تری است. از یک سو وجهه هنرمندانه و لطیف، و از سویی وجهه صنعتی دارد. ممکن است طرحی مورد قبول واقع نشود و این امر باعث ناامیدی طراح شود. باید دانست که این اتفاق برای همه هنرمندانی که هنر کاربردی را دنبال می کنند، می افتد که با ممارست می توان در نهایت جایگاه خود را پیدا کرد.

جایگاه طراحان لباس ایرانی در عرصه بین المللی چگونه است؟

طراحی لباس و مد را می توان از دو جنبه مدنظر داشت؛ فردی و ملی. در حوزه طراحی لباس به لحاظ فردی در سطح بین المللی شناخته شده هستیم اما از لحاظ ملی، امکان نمایش لباس های طراحی شده را نداریم و به همین خاطر نمی توانیم بگوییم که طراحی لباس ما در عرصه بین المللی شناخته شده است.

فارغ التحصیل طراحی لباس چگونه می تواند وارد بازار کار شود؟

در این رابطه باید دو نکته را مدنظر داشت: شناسایی فرصت های بازار و قابلیت های خود شخص به عنوان کسی که وارد بازار می شود. این شیوه که منتظر باشیم کارخانه ای ما را به عنوان طراح لباس انتخاب کند، روند رایجی در هیچ کجای دنیا نیست. فرصت های زیادی برای شغل طراحی لباس و برای طراحی دوخت و الگو وجود دارد. بسیاری از تولیدی های بزرگ علاقمند هستند که برای طراحی کلکسیون های جدید خود، طراح لباس و پارچه داشته باشند.