انجمن های تخصصی  فلش خور
کشف یک سیاره‌‌ی قابل سکونت دیگر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: دانستنیها و موضوعات علمی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=33)
+---- انجمن: هوا فضا و نجوم (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=78)
+---- موضوع: کشف یک سیاره‌‌ی قابل سکونت دیگر (/showthread.php?tid=286562)



کشف یک سیاره‌‌ی قابل سکونت دیگر - Волшебник - 22-06-2020

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
کشف یک سیاره‌‌ی قابل سکونت دیگر 1

ستاره‌شناسان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی کپلر، متعلق به ناسا، توانسته‌‌اند دو سیاره‌ی جدید را در سیستم سیاره‌ای «Kepler-160» شناسایی کنند. یکی از این سیاره‌ها اندازه‌ای بزرگ‌تر از زمین دارد و در ناحیه‌ی قابل سکونت ستاره‌ی میزبان قرار دارد.

Kepler-160 ستاره‌ای مشابه خورشید است که در فاصله‌ی ۳،۱۴۱ سال نوری از زمین در صورت فلکی شلیاق قرار دارد. نام‌های دیگر این ستاره، عبارت‌اند از «KOI-456» و «KIC 7269974». این ستاره ۱.۲ برابر بزرگ‌تر از خورشید است، ولی روشنایی آن فقط ۱ درصد بیش از خورشید است.

در سال ۲۰۱۰ دانشمندان دو سیاره به نام‌های «Kepler-160b» و «Kepler-160c» را در مدارات نزدیک به ستاره‌ی میزبان کشف کردند. قطر سیاره‌ی b حدود ۱.۷ برابر بزرگ‌تر از زمین است و هر سال آن ۴.۳ روز زمینی طول می‌کشد، در صورتی که قطر سیاره‌ی c تقریباً ۳.۱ برابر زمین است و سال‌های آن ۱۳.۷ روزهای زمینی طول می‌کشد.

دکتر «رنه هلر» از موسسه‌ی ماکس پلانک و همکارانش، می‌گویند: «دمای سطحی این دو سیاره از اجاق گاز هم بیشتر است و نمی‌توان آن‌ها را قابل سکونت دانست. تغییرات کوچکی که در مدار سیاره‌ی c مشاهده شده است، ما را به این نتیجه رساند که شاید سیاره‌ی دیگری نیز در این سیستم وجود دارد که هنوز کشف نشده است.»

دکتر هلر و همکارانش با آنالیز داده‌های قدیمی تلسکوپ کپلر به این نتیجه رسیدند که سیستم Kepler-160 دارای ۴ سیاره است. سیاره‌ی d از این سیستم جرمی بیش از زمین دارد و هر سال آن بین ۵ تا ۵۰ روز زمینی است. سیاره‌ی e از این سیستم به احتمال زیاد ۱.۹ برابر زمین حجم دارد و یک سال آن ۳۷۸ روز است.

دکتر هلر می‌گوید: «ستاره‌ی این سیستم مشابه خورشید است و از آنجا که سیاره‌ای نیز در آن وجود دارد که مدار سالانه‌ی آن مشابه زمین است، می‌توان انتظار داشت مقدار نور و گرمای دریافتی آن از ستاره نیز مانند زمین باشد. موقعیت سیاره‌ی e این سیستم، کاملاً قابل مقایسه با موقعیت زمین در منظومه‌ی شمسی است. این سیاره به نسبت دیگر سیاره‌هایی که احتمال زندگی و سکونت در آن‌ها می‌رود، بزرگ‌تر است، ولی باز هم می‌توان آن‌را تحت بررسی‌های جدی‌تری قرار داد. اگر اتمسفر این سیاره دارای گازهای خنثی باشد و اثر گلخانه‌ای نیز تا حدودی در آن وجود داشته باشد، دمای سطح آن می‌تواند به‌طور متوسط ۵ درجه‌ی سانتی‌گراد باشد که ۱۰ درجه از میانگین دمای سطح زمین کمتر است.»