انجمن های تخصصی  فلش خور
همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- موضوع: همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی (/showthread.php?tid=279328)



همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی - red_Queen - 06-03-2020

سلام دوستان امیدوارم مفید باشه  Smile


همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی 1
اختلال هویت تجزیه اي، یکی از انواع اختلالات تجزیه اي ست که طی آن دو یا چند شخصیت مجزا به طور مکرر، کنترل رفتار فرد را در دست می گیرند. در واقع مشخصه اصلی این بیماري گسستگی در برخی از جنبه هاي هویت است. همزمان فرد در به یاد آوردن اطلاعات مهم شخصی خود دچار مشکل می شود. جالب است بدانید هر یک از این شخصیت ها، ویژگیهاي منحصر به خود را دارند، اسم، سن، شخصیت، هویت جنسی متمایز، ویژگی هاي مختلف فیزیولوژیکی که ممکن است حتی با هویت اصلی در تعارض باشند. شخصیت ها می توانند متضاد با هم نیز باشند، چنانچه فرد گاهی سلطه جو و گاهی مظلوم است.

علائمبارزترین نشانه بیماري چند شخصیتی نمایان شدن دو یا چند شخصیت یا هویت متمایز در وجود یک شخص است. شخصیت یا هویتی که بر روي افکار و رفتار تأثیرگذار و بر آن ها تسلط داشته باشد.فراموشی اثرگذار و گسترده اطلاعات کلیدي شخصی، نشانه دیگر این اختلال است.کسی که به اختلال چند شخصیتی مبتلاست، براي هریک از شخصیت هایی که در او نمایان می شود، خاطراتی منحصر به فرد دارد که متمایز از خاطرات دیگر شخصی تهایش است. سن، جنسیت یا نژاد هر کدام از این شخصیت ها متفاوت از دیگري است و رفتار، حالت و شیوه صحبت کردن، با نمایان شدن

هریک از شخصیت ها، متفاوت خواهد بود. این شخصیت ها گاهی شکل افراد خیالی و گاهی شکل حیوانات را به خود می گیرند (به این معنا که « تعویض شخصیت » نام گرفته است). 

نمایان شدن هر شخصیت و تسلط آن بر رفتار و افکار، به اصطلاح شخصیتی جاي خود را به شخصیت دیگري بدهد). بعضی افراد چند ثانیه یا چند دقیقه یک بار دچار تعویض شخصیت می شوند و بعضی دیگر، چند روز یک بار. روان درمانگر ممکن است بتواند با هیپنوتیزم کردن بیمار، شخصیت هاي مختلف او را به خواسته هایش پاسخگو کند.فرد مبتلا به بیماري چند شخصیتی، ممکن است در کنار نشانه هاي یاد شده دچار اختلالات روانی دیگري هم باشد. نشانه هاي رایج این اختلالات عبارت اند از : افسردگی، نوسان خلقی، تمایلات خودکشی، اختلال هاي مربوط به خواب، اضطراب، فوبیا، نشانه هایی شبیه به نشانه هاي روا نپریشی (مثل توهم هاي دیداري و شنیداري،و...)از دیگر نشانه هاي احتمالی اختلال چند شخصیتی  میتوان به فراموشی، نداشتن درك از زمان، خلسه و تجربه هاي خارج از بدن اشاره کرد. بعضی از افراد مبتلا به این اختلال متمایل به رفتارهاي خود آزارانه، خود ویرانگرانه و حتی خشونت آمیز می شوند. (هم خشونت در قبال خود و هم خشونت در قبال دیگران). براي نمونه، کسی که از بیماري چند شخصیتی رنج می برد، ممکن است تن به کارهایی بدهد که در حالت عادي انجام نمی دهد؛ کارهایی چون رانندگی با سرعت زیاد یا دزدیدن پول از دوست یا

کارفرما و این در حالی است که انگار نیرویی غیر از خودشان آنها را وادار به انجام این کارها می کند.



درمان:

روان درمانی در افراد مبتلا به اختلال چند شخصیتی، جهت افزایش آگاهی و مدیریت احساسات و سازگاري بیشتر فرد براي تحمل هیجانات منفی در مواجهه با عوامل استرس زا، اثر بخش است. هدف از درمان، انسجام پیدا کردن شخصیت هاي از هم گسیخته است. بخش اصلی درمان متکی بر رویکردهاي روان شناختی با استفاده از فنون روانکاوي و هیپنوتیزم خواهد بود. درمان اختلالات همزمان دیگر نظیر افسردگی یا اثرات ناشی از مصرف مواد یا داروهاي بخصوص، در بهبود وضعیت عمومی بیمار نقش اساسی دارد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همه چیز در مورد اختلالات چند شخصیتی 1
نشانه هاي اختلال چند شخصیتی، اغلب با نشانه هاي اختلالات دیگري چون اضطراب و افسردگی شباهت دارد، به همین خاطر در طول دوره درمان این اختلال و در کنار رویکردهاي یاد شده، معمولا داروهایی هم به منظور درمان اختلالات دیگر تجویز می شوند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین روانشناس ما نوبت بگیرید.




سپاس یادت نره Big Grin