انجمن های تخصصی  فلش خور
فرصتی تابستانه برای تماشای «باد صبا» - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: فیلم و سینما (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+--- موضوع: فرصتی تابستانه برای تماشای «باد صبا» (/showthread.php?tid=276600)



فرصتی تابستانه برای تماشای «باد صبا» - ♱ ᴠɪᴄᴛᴏʀ ♱ - 17-07-2019

فرصتی تابستانه برای تماشای «باد صبا» 1


دومین برنامه نمایش «تابستانه» باشگاه «هنروتجربه» به نمایش مستند دیدنی «باد صبا» اختصاص یافت. 
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه سینمایی «هنر و تجربه»، برنامه«تابستانه» باشگاه فیلم هنروتجربه از چهارشنبه هفته گذشته (۱۹ تیر) با نمایش فیلم پشت صحنه «گاو» آغاز به کار کرد و حال در دومین برنامه خود نسخه‌ ترمیم‌شده‌ مستند «باد صبا» را روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه ساعت ۲۰ در سالن شماره‌ پنج پردیس سینمایی چارسو به نمایش درمی‌آورد.
این مستند همین روز ساعت ۲۰ در مجموعه سینمایی شهر آفتاب شیراز و ساعت ۱۹ در سیتی‌سنتر اصفهان نمایش داده می‌شود.
نکته قابل توجه برای علاقمندان به سینما این است که امکان تماشای این فیلم در قالب اکران عمومی فراهم نیست و برنامه های سینماتک، جشنواره ها و باشگاه «هنر و تجربه» تنها فرصت دیدن اینگونه آثار است.
مستند ۷۰ دقیقه‌ای «باد صبا» در سال ۱۹۶۹ به سفارش وزارت فرهنگ و هنر، توسط آلبر لاموریس فیلمساز شهیر فرانسوی درباره‌ ایران و مردم ایران ساخته شده است. منوچهر انور روایت فیلم را بعهده دارد و در آن از موسیقی حسین دهلوی و ابوالحسن صبا استفاده شده‎است. 
این مستند که بیشترین صحنه‌هایش با بالگرد تصویربرداری شده، در سال ۱۹۷۸ نامزد جایزه اسکار بهترین مستند شد. دولت وقت ایران که متوقع بود فیلمساز فرانسوی به ایرانِ صنعتی بیش از ایران سنتی بپردازد، پس از پایان فیلمبرداری از لاموریس خواست نشانه‌های توسعه‌یافتگی ایران را نیز با برداشتن فیلم از سد کرج، در «باد صبا» بگنجاند اما بالگرد گروه هنگام فیلمبرداری در سد کرج سقوط کرد و این حادثه به مرگ آلبرت لاموریس منجر شد.
در دومین برنامه «تابستانه» باشگاه «هنروتجربه»، مهرداد فراهانی مدرس، پژوهشگر و منتقد سینمای مستند به نقد و بررسی مستند «باد صبا» که به همت فیلمخانه‌ ملی بازسازی شده است، می‌پردازد. همچنین فیلمخانه ملی در برپایی این برنامه مشارکت دارد.
ورود برای علاقه‌مندان به این برنامه آزاد و رایگان است اما با توجه به محدودیت سالن نمایش متقاضیان می‎توانند یک ساعت زودتر از محل گیشه، بلیت دریافت کنند.