انجمن های تخصصی  فلش خور
اطلاعات درباره الکتروپمپ ها - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: ماشین ها و موتور های روز دنیا (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=21)
+--- موضوع: اطلاعات درباره الکتروپمپ ها (/showthread.php?tid=248794)



اطلاعات درباره الکتروپمپ ها - sahar h - 05-11-2015

در استخرها برای به گردش در آوردن آب در سیستم لوله کشی معمولا از پمپ های گریز از مرکز یا سانتریفیوژبه همراه الکتروموتورهای کوپله مستقیم استفاده می شود.
عملکرد پمپ های گریز از مرکز به گونه ای است که سیال به واسطه نیروی گریز از مرکز در خط لوله به گردش در می آورند.الکتروموتورهای مورد استفاده در استخرها متناسب با کاربرد مورد نظر و ظرفیت پمپ ممکن است تک فاز یا سه فاز باشند.
اطلاعات درباره الکتروپمپ هاموتور عمودی
اطلاعات درباره الکتروپمپ هاپمپ آب و فاضلاب

اطلاعات درباره الکتروپمپ هاپمپ عمودی

اطلاعات درباره الکتروپمپ هاپمپ خطی

اطلاعات درباره الکتروپمپ هاپمپ دنده ای


اطلاعات درباره الکتروپمپ ها

مهم ترین ویژگی های الکتروپمپ های استخر آن است که آبدهی آنها با تغییرتغییر افت فشار سیستم لوله کشی (به واسطه کثیف شدن فیلترها و عواملی مانند آن)نباید دچار تغییر شدید شود.
البته در استخرها متناسب با تجهیزات مورد استفاده ممکن است پمپ های دیگری نیز وجود داشته باشد.
برای مثال گاهی اوقات برای تزریق مواد شیمیایی در مدار فیلترها نیز معمولا از یک پمپ کوچک استفاده می شود که این پمپ معمولا از نوع سیلندر پیستونی است.
برای به گردش در آوردن سیال در مدار خارجی لازم است غیر از پمپ اصلی از یک پمپ مجزا نیز استفاده شود.مدار داخلی گرمکن های سنتی نیز چنین است به طوری که برای به گردش در آوردن سیال واسطه و ارسال آن به مبدل حراراتی باید محاسبات مربوطه صورت گرفته و پمپ مورد نیاز متناسب با شدت جریان و افت فشار سیستم لوله کشی انتخاب شود.


صافی و سبد پمپ

بسیاری از پمپ های استخر که امروزه در بازار به فروش می رسد مجهز به یک صافی لایه ای هستند برای جدا کردن برگ ها،خار و خاشاک،مو،پرز و سایر اجزای آلاینده بزرگ موجود در آب مورد استفاده قرار می گیرند.
آب ورودی به پمپ از دریچه مکش ،به محفظه صافی ،موگیر یا پرز گیر وارد می شود.ساختار داخلی آنها از شبکه های پلاستیکی تشکیل می شود که ضمن عبور آب از میان آنها ذرات ریز و نخاله های معلق بزرگتر را به دام می اندازد
.در بعضی از پمپ ها به منظور جلوگیری از نشتی ،محفظه صافی به بدنه حلزونی یا واشر حلقوی پیچ می شود.

برای تمیز کردن سبد صافی نیز معمولا یک دریچه در نظر گرفته می شود .روکش صافی از جنس پلاستیک شفافی است که طرفین آن قابل رویت است و می توان با یک نگاه وضعیت صافی از نظر پر یا خالی بودن را به راحتی بررسی کرد.
محفظه صافی باید دائما تمیز شود چرا که در صورت پر شدن صافی آبدهی پمپ به میزان چشم گیری کاهش می یابد.
در تمامی پمپ ها بین دو لبه محفظه صافی از یک واشر حلقوی استفاده می شود که از مکش هوا به داخل پمپ جلوگیری می کند.
در صورتی که این واشر به هر دلیلی آسیب ببیند پمپ به جای مکش آب ،هوا را به داخل خط لوله می مکد.

محفظه صافی از یک درپوش رزوه شده کوچک تشکیل شده است که به قسمت زیرین محفظه صافی پیچ می شود.
این درپوش جهت تخلیه کامل آب محفظه در فرآیند آماده سازی پمپ برای فصل زمستان تعبیه شده است.جنس این درپوش از مواد نرمی مانند پلاستیک ،قلع یا برنج است.
در صورتی که در فصل زمستان آب در داخل محفظه منجمد شود ،این دریچه نقش محافظ را ایفا می کند و به دلیل مقاومت پایین تری که نسبت به بدنه دارد به راحتی می شکند و از صدمه دیدن محفظه صافی جلوگیری به عمل می آورد
حلزونی پمپ
حلزونی همان محفظه ای است که پروانه در داخل آن به گردش در می آید.عملکرد حلزونی به گونه ای است که با چرخش پروانه ،آب موجود در محفظه صافی به واسطه مکش آب موجب می شود تا این محفظه مجددا تحت تاثیر نیروی مکش ایجاد شده پر شود.
از سوی دیگر ،آب خروجی از این محفظه با فشار زیادی به حلزونی و دریچه دهش پمپ ارسال می شود.
بنابراین محفظه صافی را می توان سمت خلا و حلزونی را سمت تحت فشار نامید.در بسیاری از پمپ ها چرخش پروانه صرفا موجب به گردش در آمدن آب در داخل پمپ می شود،ولی امکان ایجاد فشار کافی برای جریان یافتن آب ،سطح جانبی پروانه باید توسط توزیع کننده یا سطح بسته پروانه محدود شود.
اما در بسیاری از پمپ های استخری،دستیابی به این هدف با استفاده از حلزونی انجام می گیرد.

پروانه
پروانه عامل به گردش در آوردن آب است که در داخل حلزونی می چرخد و از یک قاب پیرامونی و چند تیغه تشکیل می شود.با ارسال آب به لبه پروانه ،به دلیل افت فشار ایجاد شده بین لبه و مرکز آن مقدار آب بیشتری به داخل پروانه وارد می شود.
قدرت مکش پمپ به عواملی مانند نحوه طراحی پروانه،عمق پره ها،مشخصات فنی اجزای دیگر پمپ و قدرت موتوری بستگی داردکه پمپ را به گردش در می آورد.
توجه داشته باشیدکه در صورت تعویض پروانه اصلی پمپ با پروانه جدیدی که عمق پره های آنها بیشتر است،توان الکتروموتور آن نیز باید به همان نسبت افزایش یابد.
ظرفیت پروانه ها معمولا بر حسب اسب بخار تعیین می شود.بدین ترتیب بر مبنای ظرفیت پروانه ها می توان الکتروموتور مورد نظر را انتخاب کرد.
توصیه می شود در پمپ ها استخری از الکتروموتوری استفاده شود که ظرفیت نامی آن برابر یا بیشتر از ظرفیت نامی پمپ باشد.در صورت تعویض پروانه معیوب پمپ،پیش از نصب پروانه جدید یا پروانه های قدیمی که در انبار موجود بوده ،ابتدا باید ظرفیت نامی آن با ظرفیت الکتروموتور موجود مطابقت داده شود.
ظرفیت پروانه این پمپ ها معمولا به صورت یک عدد یا کد بر روی پروانه حک می شود که با مراجعه به کاتالوگ سازنده می توان مقدار آن را بر حسب اسب بخار تعیین کرد.
در هر صورت توصیه می کنیم در صورتی که از ظرفیت پروانه آگاهی ندارید از نصب آن بر روی پمپ جدا خودداری فرمایید چرا که خرید یک گروانه به مراتب آسان تر خواهد بود تا این که با نصب پروانه نا مناسب شرایطی را ایجاد کنید که الکتروموتور بسوزد.

الکتروموتورها
موتورهای الکتریکی به عنوان عامل اصلی تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی هستند.
این موتورها برای راه اندازی پمپ استخرها مورد استفاده قرار می گیرند .موتورهای الکتریکی به لحاظ ساختار بسایر شبیه به ژنراتورها هستند با این تفاوت که در ژنراتور،اعمال نیرو توسط یک عامل مکانیکی موجب گردش روتور وایجاد میدان دورا شده و ولتاژی را در سیم پیچ ها به وجود می آورد.
در حالی که در موتورها جریان برق موجب پدیدار شدن میدان دواری می شود که روتور را به گردش در می آورد.ساختار الکتروموتورها به گونه ای است که بخش عمده ای از فضای آن را سیم پیچ اشغال می کند.
سیم پیچ ها در داخل محفظه استوانه ای شکل موتور که استاتور نامیده می شود قرار می گیرد و محور یا روتور از مرکز آن عبور می کند و در انتها بر روی یاتاقان قرار می گیرد.
به طور کلی موتورهای الکتریکی از نظر همزمانی گردش روتور دوار به دو گروه بزرگ سنکرون(همزمان) و آسنکرون(غیر همزمان) تقسیم می شوند .
اگرچه این دو گروه به لحاظ اصول کلی مشابه هستند ولی از نظر ساختاری تفاوت هایی با هم دارند.از دیدگاهی دیگر الکتروموتورها به دو گروه الکتروموتورهای جریان مستقیم و الکتروموتورهای جریان متناوب نیز تقسیم بندی می شوند.
الکتروموتورهایی که برای راه اندازی پمپ استخر مورد استفاده قرار می گیرد بدون استثنا از نوع جریان متناوب می باشند .
الکتروموتورهای جریان متناوب نیز خود به دو گروه تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند .در استخرها متناسب با کارکرد از هر دو نوع الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز استفاده می شود.
الکتروموتورهای سنکرون به دلیل نیاز به برق مستقیم علاوه بر برق متناوب و نیاز به یک وسیله راه انداز گران تر بوده و راه اندازی آنها نیز با مشکلات بیشتری همراه است .در استخرها نیز الکتروموتور اساسا به منظور راه اندازی پمپ استخر مورد استفاده قرار می گیرد واگر نگوییم هرگز ولی باید گفت که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند.این موتورها در کاربردهایی که با سرعت کاملا ثابت و دقیق نیاز داشته باشیم گزینه مناسبی به شمار می روند.
از سوی دیگر موتورهای اسکرون برای ایجاد قطب مغناطیسی دواری به وجود می آید که روتوررا به دنبال خود می کشاند.
در واقع جریان ایجاد شده در روتور بر اثر القای الکترومغناطیسی استاتور به وجود می آید که روتور را به دنبال خود می کشاند
در واقع جریان ا یجاد شده در روتور بر اثر القای الکترومغناطیسی استاتور به وجود می آید که از این نظر این موتورها را موتور القایی نیز می نامند.
در موتورهای اسنکرون ابتدا استاتور تحت ولتاژ متناوب قرار گرفته و با تولید میدان مغناطیسی دوار و القای جریان در روتور آن را می گرداند.
بنابراین گردش میدان نسبت به گردش روتور قدری جلوتر است.از همین رواین گونه موتورها را آسنکرون یا غیر همزمان می نامند.
اغلب موتورهای آسنکرون فاقد روتور سیم پیچی شده هستند.روتور این گونه موتورها شبیه قفس یعنی میله های مسی یا آلومینیومی از دو طرف به دو حلقه فلزی متصل هستند که در مجموع تشکیل یک استوانه مانند قفس را می دهند.
در برخی از موتورهای آسنکرون با روتور قفس سنجابی ساختار ساده ای دارند و به همین دلیل ارزان تر نیز هستند.تا حد قابل قبولی امکان افزایش بار برای آنه وجود دارد و دارای ضریب توان بهتری نسبت به موتورهای آسنکرون با روتور سیم پیچی شده هستند.
اما موتورهای قفس سنجابی به هنگام راه اندازی جریان نسبتا زیادی از شبکه می گیرند و گشتاور راه اندازی آنها پایین است و چنانچه در بار مناسب مورد استفاده قرار نگیرند ضریب توان پایینی پیدا می کنند.
بنابراین بار این موتور نباید چندان کمتر از توان تعیین شده باشد . موتورها در مقابل نوسانات ولتاژ حساس هستند.البته ضریب توان آنها نسبت به موتورهای قفس سنجابی پایین تر است.در استخرها بسته به کاربرد هم با الکتروموتورهای تک فاز و هم با المتروموتورهای سه فاز سر و کار خواهیم داشت.
موتورهای سه فاز
موتورهای سه فاز در مجموع ساختار ساده تری نسبت به الکتروپمپ های تک فاز دارند.همانطور که گفته شد ه این موتورها در دو نوع آینکرون با دو نوع روتور قفس سنجابی و سیم پیچی شده مورد استفاده قرار می گیرند. ولتاژسه فازه که با یکدیگر 120 درجه اختلاف فاز دارند می تواند با تغذیه سه کلاف مجزا موجب ایجاد حالت قطبی در هر یک از آنها می شود که شدت و ضعف آن در هریک از سه کلاف در واحد های زمانی مشخص متفاوت است.
در بعضی از استخرها از موترهای دو سرعتی استفاده می شود.برای مثال در جکوزی ها ارسال با فشار به داخل جکوزی با سرعت بالا و گردش آب به همراه گرمایش با سرعت پایین انجام می شود .rpm
الکتروپمپ های مستغرق
به طور کلی در تاسیسات مکانیکی استخرها و جکوزی ها معمولا از پمپ ها و موتورهای ضد آبی استفاده می شود که در زیر آب نیز قابل استفاده هستند.
دریچه مکش این پمپ ها معمولا در کف پمپ تعبیه می شود .موتور این واحد ها در قسمت فوقانی و مقطع پمپ در قسمت زیرین قرار می گیرد.
اندازه خط برگشت این پمپ ها بر مبنای لوله خرطومی خلا در نظر گرفته می شود.در پمپ های کوچکتر برای تخلیه آب پمپ ،دریچه تخلیه به لوله خرطومی متصل می شود.پمپ های مستغرق حجم پایین نیز دقیقا ساختاری مشابه با پمپ های حجم بالا دارند و معمولا در استخرهای کوچکتر از آنها استفاده می شود.اندازه این پمپ ها معمولا به اندازه کف دست و حداکثر به اندازه یک توپ فوتبال است.
این پمپ ها نیز از نوع ضد آب هستند و می توان آنها را در زیر آب نیز به کار انداخت.اکثر قطعات و اجزای مورد استفاده در پمپ های مستغزق دقیقا مانند پمپ ها و موتورهای معمولی است.مهم ترین قسمت این پمپ ها کاسه نمد و واشر های آب بند کننده آنهاست که نقش تعیین کننده ای در صحت عملکرد پمپ و جلوگیری و از برق گرفتگی افراد دارد.البته با وجود تمامی تمهیداتی که برای جلوگیری از برق گرفتگی افراد دارد.البته با وجود تمامی تمهیداتی که برای جلوگیری از ایجاد شوک الکتریکی پیش بینی می شود ،بهتر است هنگامی که شناگران در آب حضور دارند از این پمپ ها استفاده نشود.الکتروپمپهای مستغرق
به طور کلی در تاسیسات مکانیکی استخرها با دو نوع از الکتروپمپ های شناور یا مستغرق سر و کار خواهیم داشت:
1-پمپهای حجم بالا

   پمپ های حجم پایین
   برای تخلیه کامل آب داخل استخرها و جکوزی ها معمولا از گمگ ها و موتورهای ضد آبی استفاده می شود که در زیر آب نیز قابل استفاده هستند.دریچه مکش این پمپ ها معمولا ر کف پمپ تعبیه می شود .موتور این واحدها در قسمت فوقانی و مقطع پمپ در قسمت زیرین قرار میگیرد.اندازه خط برگشت این پمپ ها بر مبنای لوله خرطومی خلا در نظر گرفته می شود.در پمپ های کوچکتر برای تخلیه آب پمپ ،دریچه تخلیه به لوله خرطومی متصل می شود.

الکتروپمپ های کمکی برای جکوزی ها
آن دسته از الکتروپمپ هایی که تنها برای ارسال آب با فشار به داخل استخر مورد استفاده قرار می گیرند معمولا مجهز به سبد و محفظه صافی نیستند.
به استثنای آن ،ساختار کلی و سایر اجزای مورد استفاده در آنها مشابه با پمپ ها و موتورهای معمولی است.
در بعضی از جکوزی ها برای عملکرد سیستم بر مبنای دو سرعت مختلف به دو بخش تقسیم می شود.در جکوزی ها برای عملکرد سیستم بر مبنای دو سرعت مختلف به دو بخش تقسیم میشود.
در جکوزی ها برای ارسال آب با فشار به داخل استخر از سرعت بالا استفاده می شود،در حالی که برای به گردش در آوردن آب در خالت معمول ،فیلتر کردن و گرم کردن آن از پمپ های سرعت پایین استفاده می شود.بدیهی است که در وضعیت دوم برای فیلتر کردن آب استخر سبد و محفظه صافی نیز به کار گرفته می شود.

به عنوان یک قاعده سرانگشتی در جکوزی ها برای دستیابی به حداکثر بازده ممکن شدت جریان آب عبوری از هریک از فواره ها حداقل برای 57 لیتر بر دقیقه باشد.
نکاتی درباره الکتروموتورها
به طور معمول با بزرگ شدن اندازه پمپ و افزایش ظرفیت آبدهی،مصرف انرژی و هزینه تعمیر و نگهداری آن نیز افزایش می یابد.
بنابراین طراح صرفا به منظور شانه خالی کردن از مسئولیت محاسبات و افزایش ضریب اطمینان نباید الکتروموتور را بزرگ تر از آن چیزی که مورد نیاز است انتخاب کند
بازده الکتروموتورها
یکی از روش های مقایسه بازده الکتروموتورهای استخر،مقایسه ظرفیت آبدهی پمپ نسبت به توان مصرفی الکتروموتور است.
با تقسیم حجم آب در گردش بر توان الکتریکی موتور می توان مقدار آب پمپ شده به ازای هر کیلو وات توان مصرفی موتور را به دست آورد.هرچه این عدد بزرگتر باشد به معنی آن است که به ازای توان الکتریکی ثابت حجم آب بیشتری پمپ شده است یا به عبارت دیگر بازده آن موتور بالاتر است.
پلاک مشخصات موتور:
یکی از مهم ترین مشخصه های الکتروموتورهای القایی جریان راه اندازی آن هاست که باید بر روی پلاک موتور قیذ شذه باشد،این موتور قادر است حداکثر توان 0.94را در شرایط ایمن تامین کند.
پلاک مشخصات موتور:
یکی از مهم ترین مشخصه های الکتروموتورهای القایی جریان راه اندازی آنهاست که باید بر روی پلاک موتور قید شده باشد.برروی پلاک مشخصات موتورها معمولا اطلاعات مختلفی از جمله نام شرکت سازنده ،مدل،شماره سریال،تاریخ ساخت،ولتاژ،شدت جریان، تک فاز یا چند فاز بودن موتور و توان نامی آن حک می شود.
روش انتخاب الکتروپمپ استخرها
در مواقعی که پمپ و موتور استخرها به هردلیلی نیاز به تعویض داشته باشد به طور معمول هنگامی که قرار است پمپ قدیمی تعویض شود ،تکنیسین تعمیر و نگهداری معمولا فرض را بر آن می گذارد که مشخصات و اندازه پمپ قبلی دقیقا همانی است که باید باشد.
البته شاید به کارگیری این روش در بسیاری از موارد به نتیجه مطلوبی ختم می شود . به ویژه در مواردی که اطلاعات فنی سیستم ،گزارش های تعمیر و نگه داری و مستندات فنی سیستم در دسترس باشد،این روش با قابلیت اطمینان بالایی قبل استفاده است.
ولی وضعیتی را در نظر بگیرید که پلاک مشخصات با قابلیت اطمینان بالایی قبل استفاده است.
ولی وضعیتی را در نظر بگیریدکه پلاک مشخصات پمپ و موتور آنقدر فرسوده شده که امکان خواندن مشخصات آن به هیچ وجه وجود ندارد.یا این که به دلیل تغییرات اعمال شده در سیستم لوله کشی افت فشار خط به کلی تغییر کرده است.
در چنین شرایطی ممکن است پمپ قبلی به دلیل همین تغییرات سوخته باشد و یا توان موتور بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز باشد و به گونه ای که کارکرد آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد.حال اگر پمپ جدید بدون محاسبه دقیق در سیستم نصب شود اگر افت فشار سیستم لوله کشی تفاوت چشم گیری با مقدار مورد نیاز داشته باشدپس از مدت کوتاهی موتور مجددا خواهد سوخت.بنابراین آگاهی از روش انتخاب پمپ در استخرها اهمیت زیادی در دستیابی به نتیجه مطلوب دارد.

با کاهش افت فشار سیستم لوله کشی استخر به واسطه روش هایی مانند بزرگ انتخاب کردن فیلتر،کاهش خم های نود درجه و جایگزین کردن آنها با خم های چهل و پنج درجه ،افزایش قطر لوله ها کاهش طول لوله ها می توان افت فشار موجود بر سر راه سیستم لوله کشی و توان الکتریکی مورد نیاز برای راه اندازی آن را کاهش داد.

به طور تقریبی با کاهش مقاومت هیدرولیکی سیستم گردش آب استخر،می توان توان الکتریکی مصرفی پمپ را گاهی تا چهل درصد نیز کاهش داد.
برای محاسبه آبدهی پمپ ،هد و توان الکتریکی مورد نیاز برای به کار انداختن آن،ابتدا لازم است با برخی اصطلاحات مورد استفاده در مکانیک سیالات و سیستم های لوله کشی آشنا شویم.
به طور کلی پمپ ها در انواع پمپ های فشار کم،متوسط،زیاد و بسیار زیاد طراحی و ساخته می شوند.
پمپ های با فشار کم:این پمپ ها آب را به خوبی مکش می کنند،ولی فشار دهش آنها کم است.
پمپ های با فشار متوسط:این پمپ ها آب را به خوبی مکش می کنندو فشار دهی آنها نیز خوب است.
پمپ های با فشار زیاد:این پمپ ها قدرت مکش پایین و قدرت دهش بالایی دارند.از این پمپ ها اکثرا برای جاروکردن کف استخرها استفاده می شود.

مراحل انتخاب الکتروپمپ
برای انتخاب پمپ استخر،مقدار دبی یا شدت جریان ورد نیاز سیستم لوله کشی را بر مبنای حجم آب موجود در کاسه و نرخ تعویض آب مورد نیاز محاسبه کرد.تعداددفعات تعویض آب برای استخرهای عمومی ،آموزشی وتمرینی،عمومی کودکان و جکوزی ها به ترتیب هر شش ساعت یکبار ،هر 4 ساعت یکبار،هر دو ساعت یکبار و هر نیم ساعت یکبار باید باشد.
پس از محاسبه دبی آب،نوبت به محاسبه فشار دینامیکی کل می رسد که مقدار آن معمولا برحسب فوت یا متر بیان می شود.
فشار دینامیکی کل در واقع برآیند فشار مکش ،تلفات اصطحکاکی و ارتفاعی است که آب پس از خروج از دهانه دهش پمپ به بالا پرتاب می شود.
البته برای محاسبه مقدار دقیق فشار دینامیکی کل ،باید از رابطه معروف استفاده شود که در آن طول تمامی لوله ها و اتصالات موجود ،به علاوه افت فشار ناشی از فیلتر و گرمکن استخر محاسبه و سپس با هم جمع می شود.البته این رابطه تجربی است ،ولی برای محاسبه مهندسی از دقت کافی برخوردار است.wiliams-hazen
قاعده سرانگشتی که برای انتخاب پمپ استخرهای عمومی بزرگ در نظر گرفته می شود رعایت فشار دینامیکی کل18.3 متر است. در نهایت پمپ مناسب باید بر مبنای دبی مورد نیاز و افت فشار محاسبه شده انتخاب شود . به طور کلی عملکرد پمپ ها را از روی منحنی عملکرد آنها ارزیابی می کنند.
منحنی عملکرد آنها ارزیابی می کنند .منحنی عملکرد هر پمپ در واقع نموداری از شدت جریان قابل تامین توسط پمپ در مقادیر مختلف افت فشار است.
مقدار مقاومتی که پمپ برای به گردش در آوردن سیال باید بر آن غلبه کند به صورت فشار یا هد بیان می شود.
سازندگان پمپ ها به همراه محصولات خود معمولا منحنی عملکرد پمپ را نیز عرصه می کنند.
بنابراین با مشخص بودن افت فشار سیستم لوله کشی استخر و دبی موردنیاز آب ،ازروی منحنی عملکرد به سادگی می توان پمپ مناسبی که قابلیت تنظیم فشار و آبدهی مورد نظر را داشته باشد انتخاب کرد.
برای محاسبه فشار کل سیستم لوله کشی که انتخاب پمپ بر مبنای آن انجام می گیرد ،باید فشار سمت مکش پمپ(فشار مکش)و فشار سمت دهش پمپ (فشار دهش)به طور مجزا محاسبه و با یکدیگر جمع شود.
ال حاضر مصرف انرژی مجموعه نیز یکی از عوامل مهمی است که باید در تصمیم گیری ها مورد توجه قرار گیرد.بنابراین در هنگام مراجعه به منحنی عملکرد پمپ ها بهتر است پمپی انتخاب شود که راندمان مناسبی دارد.
برای پمپ های با هواگیری خودکار بازده تقریبی هفتاد درصد مقدار متداول و قابل قبولی به شمار می رود.
البته برای افزیش هرچه بیشتر بازده می توان از پمپ های مستغرق که پیش از این گفته شد نیز بهره گرفت.
در پمپ های مستغرق ،حلزونی پمپ پایین تر از سطح استاتیک آب استخر قرار می گیرد.

افت فشار فیلترها
افت فشاری که به واسطه فیلترها در سیستم لوله کشی استخر ایجاد می شود معمولا بین 2-1.5است. مقدار دقیق افت فشار ایجاد شده توسط فیلترها در کاتالوگ سازنده دقیقا مشخص می شود.در صورت عدم دسترسی به کاتالوگ سازنده مقدار افت فشار در طرفین فیلتر را می توان با انداز گیری فشار قبل و بعد از فیلتر تعیین کرد.
با کثیف شدن فیلتر افت فشار ایجاد شده در آن نیز به همان نسبت افزایش می یابد.
افت فشار گرمکنافت فشاری که به واسطه گرمکن ها در مسیر جریان آب ایجاد می شود بین 5-4_2 است .در این مورد نیز ذرست همانند فیلترها پس از مدتی به واسطه رسوب گرفتگی مبدل حرارتی آن افزایش می یابد .بر خلاف فیلترها دگرمکن ها تمام آب سیستم از یک مقطع مشخص عبور نمی کند.گرمکن های استخرها معمولا مجهز به لوله کشی میانبر یا کنار گذر نیز هستند.البته از انجا که شیر کنار گذر به صورت دائمی باز نیست،محاسبه افت فشار گرمکن ها بایددر بد ترین حالت یعنی در زمانی که این شیر بسته است انجام گیرد.هرچند در صورت باز بودن شیر کنار گذر افت فشار گرمکن کاهش می یابد.البته بدیهی است که افت فشار ایجاد شده در واحد گرمکن بسیار کمتر از افت فشار ایجاد شده در فیلتر هاست.جای تعجبی نیست که خود پمپ به عنوان عامل به گردش در آوردن سیال در سیستم لوله کشی و تامین کننده هد مورد نیاز موجب افت فشار می شود .مقدار این افت فشار معمولا در منحنی عملکرد پمپ به طور ضمنی اعمال می شود. بنابراین در هنگام محاسبات افت فشار سیستم لوله کشی نیازی به اضافه کردن افت فشار پمپ به مقادیر محاسبه شده نخواهد بود.نکته ای که باید در هنگام انتخاب پم در نظر گرفته شود آن است که ظرفیت پمپ باید کمی بیشتر از مقدار محاسبه شده بر مبنای آبدهی و فشار دینامیکی کل در نظر گرفته شود .البته توجه داشته باشید که بزرگ انتخاب کردن پمپ همیشه هم یک مزیت به شمار نمی رود.چراکه اگر اندازه پمپ بیش از حد معمول باشد علاوه بر اتلاف انرژی احتمال آسیب دیدن بستر فیلترها به واسطه شدت جریان اضافی در داخل خطوط لوله بسیار زیاد خواهد بود.از طرفی باید به این نکته توجه شود که پمپ با قابلیت تامین دبی مورد نیاز را داشته باشد.بنابراین به منظور دستیابی به بهترین عملکرد ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی ،اندازه پمپ باید بر مبنای آن چیزی که مورد نیاز است انتخاب شود.علت این که ظرفیت پمپ باید کمی بیشتر از مقدار محاسبه شده بر مبنا آبدهی و فشار دینامیک کل در نظر گرفته شود آن است که مقدار فشار دینامیکی کل در نظر گرفته شود آن است که مقدار فشار دینامیکی کل سیستم تحت تاثیر عواملی مختلفی مانند کثیف شدن فیلترها رسوب گرفتگی مبدل حرارتی و عواملی مانند آن دائما در حال تغییر است .نکته قابل توجه آن است که آبی که در سیستم لوله کشی استخر جریان دارد ،نه تنها پس از عبور از اجزای مختلف سیستم دچار افت فشار می شود بلکه به واسطه جریان خود و برخورد مولکول های آن با یکدیگر نیز افت فشار ایجاد می کند.جریان آب در داخل سیستم لوله کشی موجب خوردگی لوله های مسی ،خوردگی در مبدل های حرارتی ،ازبین رفتن بستر میانی فیلتر ها و آسیب دیدن سایر اجزای سیستم می شود.به وش محاسبه الکتروموتور پمپ هابا داشتن اطلاعات کافی درباره مشخصات عملکردی پمپ توان الکتروموتور مورد نیاز برای راه اندازی آن از روی منحنی عملکرد پمپ یا جدول مرتبط قابل تعیین خواهد بود.نکاتی درمورد نصب و راه اندازی الکتروپمپ و موتورهای کوچک مورد استفاده در استخرها معمولا به صورت یک واحد یکپارچه به فروش می رسند.ولی گاهی اوقات ممکن است لازم باشد تا پمپ یا موتور به تنهایی برای انجام تعمیراخود خارج شود.گاهی نیز لازم میشود تا پمپ یا موتور به طور کامل تعویض شود.در پنین مواقعی باید توجه داشته باشید که تمامی اجزا و قطعات پمپ یا موتور تعویضی و مشخصات فنی پمپ و موتور جدید باید دقیقا مشابه قدیمی آن مطابقت داشته باشد.گاهی اوقات امکان رفع عیب پمپ و موتور در محل وجود ندارد و لازم است به منظور تکمیل مراحل تعمیر ،مجموعه پمپ و موتور از محل خود جدا شده و به کارگاه منتقل شود.به طور کلی برای جدا کردن پمپ و موتور آن از سیستم لوله کشی استخر باید لوله های سمت مکش و دهش پمپ را ببرید.
در هنگام بریدن لوله های مذکور توجه داشته باشید که طول مناسبی از لوله را طوری ببرید .در هنگام بریدن لوله های مذکور توجه داشته باشید که طول مناسبی از لوله را طوری ببرید که امکان لوله کشی مجدد آن وجود داشته باشد.در هنگام نصب یا مونتاژ مجدد پمپ در سیستم لوله کشی استخر به فضای بین فیلتر و پمپ نیز توجه داشته باشید.سعی کنید تا حد امکان از خم ها و اتصالات با زاویه نود درجه خودداری کنید.چرا که افت فشار زیادی را در مسیر جریان به وجود می آورند.همچنین پمپ را در نزدیکی پایه فیلتر نصب نکنید.چرا که در هنگام باز کردن فیلتر برای تمیز کاری،آب بر روی موتور خواهد پاشید و موجب آسیب دیدگی آن خواهد شد.به عنوان یک قاعده کلی موتور را به اندازه شش اینچ بالاتر از سطح زمین نصب کنید.در عمل شاسی پمپ عاملی است که موجب می شود مجموعه پمپ کمی از سطح زمین فاصله بگیرد.

   ولی در مورد موتور این مساله باید در هنگام نصب مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت موتور دائما در معرض آب ناشی از تمیز کردن فیلترها ،ترکیدگی لوله ها و غیره قرار گرفته و آسیب می بیند


-اگر پروژه در مراحل آغازین خود است و قصد دارید پمپ وموتور را در محل خود نصب کنید توصیه می کنیم این کار را به درستی انجام دهید.پیش از شروع کار به این فکر کنید که روزی یک تکنیسین سرویس مجبور خواهد بود پمپ و موتور رااز جای خود خارج و یا بخشی از آن را تعمیر کند.
-محل نصب پمپ و موتور باید تا حد امکان خنک ،تمیز و خشک باشد و از مکان هایی که احتمال تجمع گرد و غبار ،یا سایر عوامل خارجی که می تواند مسیر تهویه موتور را مسدود کن به دور باشد.
پمپ وموتور را در نزدیکی رختشوی خانه نصب نکنید.چرا که پرز های پخش شده دردر هوا توسط فن موتور جذب و موجب مسدود شدن مسیر تهویه آن
می شود.در حالت ایده آل ،فن و موتور باید در یک محفظه ضد آب که از تهویه کافی برخوردار است نصب شوند.
تا جایی که امکان دارد ،پمپ را نزدیک به سطح آب و هم تراز با آن نصب کنید(البته در ترازی پایین تر بهتر است )تا پمپ نیروی کمتری برای به گردش در آوردن صرف کند.

-مجموعه پمپ و موتور را بر روی یک سطح صلیب و بدون لغزش قرار دهید توجه داشته باشید که در محل نصب امکان تخلیه آبی که احتمالا از پمپ یا لوله کشی نشت می کند وجود داشته باشد.
در هنگام نصب پمپ بر روی پایه به الزاماتی که در کدهای محلی تعیین شده نیز به دقت توجه کنید.
-برای به حداقل رساندن هد مورد نیاز پمپ حتی الامکان سعی کنید در سیستم لوله کشی از تعداد خم های کمتری استفاده کنید.

-در صورتی که واحد پمپ و موتور نسبت به سطح آزاد آب اختلاف ارتفاع زیادی دارد ،توصیه می شود به منظور جلوگیری از برگشت آب در خط لوله،از شیر یکطرفه استفاده کنید (برای جلوگیری از پس فشار در سمت دهش باید از یک شیر یک طرفه استفاده شود )


-مجموعه پمپ و موتور را به اندازه کافی از فیلترها فاصله دهید تا موتور در هنگام تعویض و یا تمیز کردن فیلترها خیس نشود.
-هنگامی که می خواهید یک پمپ را پس از تعمیر و پس از یک وقفه طولانی به کار بیندازید پیش از هر اقدامی اطمینان حاصل کنید که خط لوله پر از آب است.بررسی کنید که محفظه صافی پمپ پر از آب باشد.تمامی شیرهای سمت مکش و دهش را کاملا باز کنید هوایی محبوس در محفظه فیلتر را با استفاده از شیر هواگیری تعبیه شده بر روی آن به طور کامل تخلیه کنید.
عیب یابی پمپ ها و موتورها
پمپ و موتور در واقع قلب تپنده سیستم به شمار می رود بنابراین در صورت از کار افتادن و یا بازده پایین آن،قابلیت سایر اجزای سیستم عملا خود را نشان نخواهد داد .بهترین شرایط کارکرد برای موتور ،محیطی خشک و خنک است.
ساده ترین و اولین ابزار ک تشخیص معیوب بودن موتور به شما توصیه می کنیم گوش های خودتان است.چرا که سر و صدای ناشی از یاتاقان های معیوب موتور را به راحتی با گوش کردن صدای کارکرد موتور تشخیص داد.
اهمیت موضوع آنجایی مشخص می شود که بدانیم محیط کارمناسب برای محیطی خشک و عاری از رطوبت است ،در حالی که عمده مشکلات پمپ به واسطه نشتی آب از قسمت های مختلف آن به وجود می آید.

عیب یابی پمپ ها
پمپ شروع به کار نمی کند:
اولین و بدیهی ترین علت آن است که پمپ شروع به کار نمی کند،قطع بودن جریان برق قطع است.
گاهی اوقات ممکن است کلید اتوماتیک مدار فعال شده و یا فیوز مد ار را قطع کرده باشد.
به طور معمول این مشکل در مواردی به وجود می آید که به علت مشکلی مانند اتصال کوتاه در الکتروموتور،مدار در معرض اضافه بار قرار داشته باشد.گاهی اوقات نیز معیوب بودن کلید اتوماتیک یا فیوز علت بروز مشکل است.


گاهی اوقات نیز ذوب شدن سیم برق موتور علت روشن نشدن آن است .در صورتی که اندازه سیم به کار رفته در مدار الکتروموتور کوچکتر از مقدار مورد نیاز باشد،گرمای بسیار زیادی که به واسطه عبور شدت جریان مورد نیاز از سیم ایجاد می شود موجب ذوب شدن آن و از کارافتادن پمپ می شود.
گاهی اوقات سیم های برق متصل به جعبه تقسیم موتور بسیار کثیف می شوند.
این آلودگی در دراز مدت در نقش یک عایق حرارتی مانع دفع گرمای تولید شده و در نهایت منجر به ذوب سیم و قطع جریان برق می شود.اما اگر علت ذوب شدن سیم،اندازه کوچک آن باشد،تنها راه حل برطرف کردن مشکل اصلاح سیم کشی مربوطه و استفاده از سیم هایی با اندازه مناسب است.



پمپ به صورت خلاص کار می کند:
اولین علت بروز این مشکل آن است که پمپ خشک کار میکند .در چنین مواقعی ابتدا باید مسدود شدن مسیر جریان شناسایی شده و سپس پمپ از آب پر شود.
اکثرا مشکلات مربوط با محفظه صافی پمپ ها در مواقعی به وجود می آید که پمپ برای مدتی خشک کار کرده باشد. در این صورت هوا به واسطه چرخ خشک پروانه پمپ به سرعت گرم می شود که نتیجه آن ذوب شدن سبد صافی،روکش محفظه صافی (اگر پلاستیکی باشد) و تاب خوردن آن است.
واشر حلقوی نیز تحت تاثیر حرارت ایجاد شده ذوب شده و یا تغییر شکل می دهد.در صورت بروز چنین مشکلاتی بهترنراه حل تعویض قطعات و اجزای معیوب است.



محفظه صافی پمپ را هرچند وقت یکبار تمیز کنید .حتی مقدار کم گل و لای هم می تواند سوراخ های نازک سبد را مسدود نموده و موجب کاهش جریان آب عبوری از سیستم شود.
شایدتمیز کردن محفظه صافی به طور کامل مستلزم زمان و انرژی زیادی باشد.ولی پاکیزگی محفظه صافی و سبد کف گیر از جمله کلیدی ترین نکات برای دستیابی به آب تمیز و زلال در داخل استخر است.
عدم جریان مناسب آب در داخل سیستم لوله کشی استخر موجب کدر شدن آن،کاهش کارایی فیلترها و گرمکن های استخر و فراهم سازی بستری مناسب برای رشد قارچ ها باکتری ها و جلبک ها در داخل آب می شود.
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در محفظه صافی پمپ با آن روبرو شویم شکستگی یا ترک خوردگی سبد صافی است.
حتی یک ترک کوچک در سبد صافی نیز خیلی زود می تواند رشد کند و با ایجاد حفره های کوچک موجب عبور رسوبات و آلودگی ها از صافی شود.این آلودگی ها سپس بر روی پروانه یا سایر قسمت های سیستم لوله کشی جمع شده و عمر مفید سیستم را کاهش می دهد.گاهی اوقات نیز ممکن است خود محفظه ترک بخورد که تنها راه حل موجود تعویض آن است.

در هنگام تعویض روکش محفظه صافی واشر حلقوی و محفظه صافی را به خوبی تمیز کنید.چرا که تجمع آلودگی در این قسمت می تواند موجب ایجاد شکاف در کاسه نمد و عدم آب بندی مناسب شود.گاهی اوقات نیز واشرهای حلقوی بیش از حد فشرده و یا ترد و شکننده می شوند که در این صورت باید آن را تعویض نمود

مراحلی که باید برای راه اندازی و و هواگیری پمپ دنبال شود را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
-پیش از راه اندازی پمپ اطمینان حاصل کنید که مقدار آب کافی در استخر یا جکوزی وجود دارد.مقدار آبی که پس از جداسازی اجزای مختلف سیستم لوله کشی در آب باقی می ماند معمولا به اندازه ای نیست که برای پر کردن کف گیر کافی باشد.
در بسیاری از مواقع با وجود آنکه مقدار آب کافی در استخر وجود دارد ،ولی به دلیل کافی نبودن آب موجود در کف گیر پمپ شروع به کار نمی کند .عواملی مانند فاصله تاسیسات مکانیکی از استخر و ارتفاع آنها از سطح آب استخر از دیگر عواملی است که بر عملکرد استخر تاثیر گذار است.

2-گاهی اوقت مشکلاتی که برای هواگیری و راه اندازی پمپ ها وجود دارد،نه به دلیل مشکل پمپ بلکه به دلیل مسدود بودن مسیر آبی در سیستم لوله کشی است.
خط تخلیه اصلی و گلویی کف گیر را بررسی و در صورت مشکل آن را برطرف کنید.درپوش محفظه صافی را باز نموده سبد آن را خارج کرده،و بررسی کنید ه پروانه مسدود نشده باشد .به همین ترتیب اطمینان حاصل کنید که هیچ از تجهیزات نصب شده در خط دهش پمپ مانع از عبور جریان نشده باشند.
3- همواره پیش از راه اندازی پمپ محفظه صافی آن را از آب پر کنید و درپوش آن را طوری محکم کنید که امکان نشت هوا به داخل آن وجود نداشته باشد.ریختن آن به محفظه صافی پمپ را تا جایی ادامه دهید که آب از داخل آن سرریز کند.

4-موتور را روشن نموده و شیر اطمینان هوا که در قسمت فوقانی فیلتر تعبیه شده است را باز کنید.چند دقیقه صبر کنید تا هوای داخل سیستم لوله کشی کاملا تخلیه شود.
البته در بسیاری از اوقات پمپ ها خیلی زودتر هواگیری می شوند و مشکلاتی مانند گرم شدن بیش از حد پمپ به واسطه خشک کارکرد آن به وجود نخواهد آمد.گاهی اوقات برای هواگیری کامل باید مراحل فوق را دو تا سه بار تکرار کرد.
در بسیاری از مواقع به دلیل آنکه سطح آب استخر کم تر از حد معمول است،پمپ به صورت خلاص کار می کندو شدت جریان کافی در خروجی آن تامین نمی شود.در چنین مواردی برای جلوگیری از مکش هوا توسط پمپ به داخل سیستم لوله کشی سطح آب استخر را تا میانه دهانه اسکیمر افزایش دهید.


از دیگر دلایل بروز این مشکل می توان به بسته بودن یکی از شیرهای سیستم گردش آب ،مسدود شدن سیستم لوله کشی استخر شامل سبد کف گیر،سبد صافی پمپ،فیلترها،پروانه پمپ و سایر اجزای سیستم لوله کشی اشاره کرد.
در صورتی که فلنج روی کاسه نمد به درستی نصب نشده باشد،کاسه نمد پمپ به شدت ساییده شده باشد،پروانه پمپ از تنظیم خارج شده باشد و یا پروانه پمپ مسدود شده باشد نیز ممکن است پمپ خلاص کار کند.گاهی اوقات نیز سرپوش محفظه صافی به خوبی در جای خود محکم نشده است .
سرپوش ،واشر حلقوی و واشر آب بند کننده آن باید به خوبی در جای خود محکم شده باشد
در صورتی که واشرها نیاز به تعویض داشته باشند ولی در آن لحظه واشر جدید در دسترس نباشد برای رفع موقت مشکل می توان واشر حلقوی را برعکس در جای خود نصب کرد.
نشتی هوا در خط مکش پمپ یکی دیگر از دلایل خلاص کارکردن آن است.برای بررسی ور فع این مساله باید محل نشتی را پیدا نموده و آن را برطرف کرد.
ضمن آنکه تمام لوله ها و اتصالات خط مکش پمپ را نیز باید به خوبی محکم کرد .واما آخرین علت خلاص کار کردن پمپ می تواند بالا بودن عمق مکش قائم پمپ باشد.
در صورت علت بروز مشکل زیاد بودن عمق پمپ می تواند بالا بودن عمق مکش قائم پمپ باشد،محل آن را باید طوری تغییر دهید که عمق مکش قائم آن از سطح آزاد آب حداکثر 4.6متر باشد.
در صورتی که عمق مکش پمپ بیش از مقدار مذکور باشد بازده پمپ کاهش می یابد و اگر این مقدار از 7.6 متر بیشتر باشد پمپ هوا را به داخل سیستم لوله کشی می مکد.
- پمپ نشتی دارد
اصلی ترین علت نشتی پمپ ها معیوب بودن کاسه نمد واشر حلقوی یا درپوش صافی آن است و تنها راه برطرف کردن آن نیز تعویض اجزای معیوب است.
در تمامی پمپ ها به منظور جلوگیری از نشت آب پمپ به محور موتور از کاسه نمد استفاده می شود.در مواقعی که کاسه نمد به دلیل گرم شدن بیش از حد (در اثر خشک کار کردن پمپ)ساییده شود برای جلوگیری از آسیب دیدن موتور باید آن را تعویض کرد.
در هنگام تعویض کاسه نمد پمپ ابتدا باید جریان برق موتور را قطع کرد وسپس اقدام به تعویض کاسه نمد نمود.
در صورت قدیمی بودن پمپ ممکن است لازم باشد برای جبران پستی و بلندی های بین صفحه آب بندی و حلزونی و آب بندی کامل آن از دو واشر استفاده شود.


-شدت جریان آب کمتر از حد معمول است:
کاهش شدت جریان به زیر محدوده متداول می تواند دلایل مختلفی داشته باشد پرشدن سبد صافی یا کف گیر،کثیف شدن فیلترها،ساییده شدن پروانه پمپ یا توزیع کننده آن باشد،تنها راه حل مشکل ،تعویض اجزای معیوب است .اگر علت کم بودن شدت جریان کوچک بودن پمپ نصب شده در سیستم باشد باید با مراجعه به منحنی عملکرد پمپ،بر مبنای دبی مرد نیاز و فشار دینامیکی کل محاسبه شده،مدل پمپ نصب شده را با مدل مناسب کنترل کرد.
در صورتی که مدل پمپ اشتباه انتخاب شده باشد،باید پمپ قد یمی را با پمپ جدید تعویض کرد.اما اگر عمق مکش پمپ قائم پمپ بیش از حد معمول باشد،به منظور رفع مشکل باید محل پمپ را طوری تغییر داد که عمق مکش قائم آن از سطح آب حداکثر 4.6متر باشد.

-در آب برگشتی از استخر یا جکوزی حباب مشاهده می شود:
علت مشاهده حباب در آب برگشتی از استخر یا جکوزی،نشت هوا به داخل پمپ است.برای برطرف کردن این مشکل نیز باید محل نشتی را پیدا نموده و آن بر طرف کرد.
-موتور زوزه می کشد ولی شروع به کار نمی کند:
مسیر چرخش پروانه پمپ مسدود شده است.تمامی اشیای خارجی که در محفظه پمپ به دام افتاده است را تخلیه کنید.تاهنگامی که پروانه آزادانه در محل خود بچرخد،آن را با دست خود به گردش در آورید .در صورتی که محور پمپ یا پروانه آن مسدود نشده باشد،با استفاده از روش های مطرح شده درباره عیب های الکتروموتورها صحت عملکرد آن را بررسی کنید.

-پمپ با سر و صدا و لرزش کار می کند:
به طور کلی الکتروپمپها سروصدای چندان غیر معمولی ندارند .سرو صدای غیر معمول نشانه معیوب بودن یاتاقان ها و یا بروز مشکلاتی مانند مسدود شدن فیلترها ،مسدود شدن کف گیر ،گیر کردن پروانه پمپ ومانند مسائلی آن است.امادر صورتی که صدای متداول الکتروموتور نیز برای شما آزاردهنده است و یا به هر دلیلی می خواهید آن را کاهش دهید تنها راه حل ،استفاده از محفظه هایی است که به همین منظور طراحی و ساخته شده است .
مروری سریع بر مطالب این فصل
-به عنوان یک قاعده سرانگشتی در جکوزی ها برای دستیابی به حداکثر بازده ممکن شدت جریان آب عبوری از هریک از فواره ها حداقل باید 57 لیتر بر دقیقه باشد.
-به عنوان یک قاعده سرانگشتی دیگر می توان گفت که توان مورد نیاز موتور برای هریک از فواره های مورد استفاده در جکوزی تقریبا باید 0.187کیلو وات در نظر گرفته شود.
-به مقدار کل هد سیستم لوله کشی و تجهیزاتی که در مسیر آن قرار می گیرند هد دینامیکی کل گفته شود که آن را فشار دینامیکی کل می نامند.
قاعده سرانگشتی که برای انتخاب پمپ های استخرهای عمومی بزرگ در نظر گرفته می شود رعایت فشار دینامیکی کل 18.3 متر است.
-برای محاسبه فشار دینامیکی کل به روش تقریبی هد سمت مکش پمپ را به ازای هر 3 متر فاصله تجهیزات از استخر،تقریبا 0.6متر در نظر بگیرید.
هد سمت دهش پمپ را بر مبنای دو برابر طول لوله هایی که از مقطع دهش پمپ تا برگشت آن به استخر به کار رفته را بر حسب فوت یا متر تعیین کنید .با استفاده از جدول افت فشار ارائه شده توسط سازنده لوله افت فشار ایجاد شده در مسیر جریان آب را تعیین کنید.

-بهتر است موتورهای با توان بیش از 0.37 کیلو وات از نوع سه فاز باشند.
-بهتر است موتورهای با توان کمتر از 0.37 کیلو وات از نوع تک فاز باشند.
-دفعات خاموش و روشن خودکار موتور ها نباید بیش از شش بار در ساعت باشد.
-بهتر است موتورهای با توان بیش از 11 کیلو وات به طور پیوسطه روشن باشند ودائما خاموش و روشن نشوند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پمپ ایران