|×بازیابی کودک درون با این کارها×| - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57) +---- انجمن: روان شناسی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=63) +---- موضوع: |×بازیابی کودک درون با این کارها×| (/showthread.php?tid=244536) |
|×بازیابی کودک درون با این کارها×| - ( lιεβ ) - 16-09-2015 اگر مایلید کودک درونتان را از دست ندهید و به این بخش مهم از زندگی تان را از یاد نبرید این روش های ساده را به شما پیشنهاد می دهیم! کودک درون کودک درون ، بخش شاد درون ماست، بخشی که اکثر ما گمش کرده ایم، بخشی که به ما انرژی و انگیزه و نیروی حیات می بخشد و زندگی ما را سرشار از طراوت و حس ناب زیستن می کند! کودکی خود را به یاد دارید؟ زمانی که همه چیز زیبا و مانند قصهها بود و شما را غرق شگفتی میکرد؟ متاسفانه خواستههای ما از زندگی مانند کار، روابط انسانی ، پول و سلامتی باعث میشود تا همه ما کمکم این حس شگفتیساز را از دست بدهیم. اما این به معنای نابودی این احساس نیست! کودک درون در اینجا 8 روش برای بازیافتن آن ارائه میکنیم: کودک درون 1 – خود را در شرایط ناآشنا قرار دهید. آلیسون گوپنیک، نویسنده کتاب ((کودک فلسفی)) – کتابی در خصوص معنای عشق و حقیقت و… از نگاه کودکان – پروفسور فلسفه در دانشگاه کالیفرنیای برکلی میگوید: مغز کودکان مانند پلاستیک است. یعنی دائما درحال ایجاد روابط جدید به میزان زیاد هستند. او میگوید: برای اثبات این امر، میتوانید در سنین بالا هم با قرار دادن خود در شرایط ناآشنا و انجام فعالیتهای جدید خاصیت پلاستیکی مغز خود را فعال کنید (اما نه به اندازه دوران کودکی). کافیست کارهایی انجام دهید که حقیقتا و واقعا برایتان تازگی دارد. مثل یادگیری یک زبان جدید، یادگیری نواختن یک ساز یا مسافرت! گوپنیک میگوید: با مسافرت به اماکن جدید، شناخت شما از محیط کمتر میشود؛ ممکن است گم شوید، زبان آنجا را نمیدانید. در نتیجه، شما احساس میکنید که تمامی این اطلاعات جدید را یکباره دریافت میکنید، همانطور که کودکان دنیا را میشناسند. کودک درون 2 – یادگیری ماجراجویانه را در پیش بگیرید، نه یادگیری بهره ورانه ! گوپنیک میگوید: در بزرگسالی ما سعی در حل کردن مشکلات کنونی خود داریم. کودکان و نوجوانان مشکلی ندارند، از این جهت انرژی آنها صرف کشف موضوعات جدید میشود. این تفاوت بین یادگیری ماجراجویانه یعنی یادگیری برای یادگرفتن و یادگیری بهره ورانه یعنی یادگیری برای استفاده بردن است. تجربههای جدید صرفا برای لذت تجربه، شما را وادار به تفکر در خصوص موضوعات مختلف میکند. کودک درون 3 – عادات خلاقانه داشته باشید! مشکل است که انسان وقتی اغلب اوقات درگیر کار در بیرون و در خانه است، احساس کنجکاوی و عدم دغدغه داشته باشد. به همین دلیل باید به نوعی برنامهریزی کنیم تا هر روز لحظاتی را برای انجام فعالیتهای تقویت کننده خلاقیت اختصاص دهیم. گابریل برن استاین، نویسنده کتاب معجزات اکنون و نویسنده HuffPost میگوید: هرچه ما تجارب خلاقانه جدیدی بدست آوریم، بیشتر با کودک درونمان در ارتباط خواهیم بود. خلاقیت به ما آزادی برای خود بودن و حس رهایی میدهد. کودک درون 4 – بنگرید! دنیای بزرگی اطراف ماست، اما خیلی راحت میتوان با پریدن از یک فعالیت به دیگری از آن غافل شد. اینگونه نباشید! برن استاین میگوید: با بزرگتر شدن، فراموش کردم که به آسمان نگاه کنم. من روز خود را با نگاه کردن به صفحه تلفن همراهم شروع میکردم و از یک کار به سوی دیگری میشتافتم و این امر باعث شد تا زندگی را فراموش کنم! از کودکان یادبگیرید که استاد لذت بردن از اطرافشان هستند! گاه و بیگاه مکثی کنید تا تمامی آنچه در اطرافتان در جریان است را ببینید. کودک درون 5 – با کودکان وقت بگذرانید. گوپنیک میگوید: من یک نوه دو و نیم ساله دارم و وقتگذرانی با او باعث میشود بفهمم دنیا چقدر زیبا و پر محتواست. درست است که به عنوان سرپرست کودکتان، همواره چنین فرصتهایی برایتان وجود ندارد، اما وقتی که فرصت داشتید “مکثی کنید و از آرامش بودن در کنار کودکان لذت ببرید.” گوپنیک میگوید: از این فرصت استفاده کنید! او میگوید: بشمارید و ببینید یک کودک 2 تا 4 ساله طی 5 دقیقه چند آزمایش انجام میدهد. اگر من میتوانستم این مقدار کاوش را طی یک سال انجام دهم، تبدیل به یک دانشمند میشدم. کودک درون 6 – هر روز یک کار را با تمرکز کامل انجام دهید ! لزلی بکر فلپس، روانشناس میگوید: تمرکز به شما کمک میکند تا کاملا در لحظه باشید. این یکی از چیزهایی است که بزرگسالان در کودکان تحسین می کنند. “آنها با تمام وجود غرق در تجارب خود هستند و برای پذیرش نتایج آن آماده اند!” یا آنگونه که برن استاین میگوید: “کودکان نگران گذشته و آینده نیستند، در زمان حال شما حقیقتا میتوانید زندگی را تجربه کنید.” بکر فلپس میگوید: نیازی نیست این کار خیلی زمانبر و رسمی باشد. توجه خود را برای چند لحظه به نفسهای خود جلب کنید، چند قدم راه بروید و به حرکات و احساسات بدنتان توجه کنید،یک هویج را قاچ کنید و به حرکت چاقو روی آن و دستانتان توجه کنید. کودک درون 7 – روزی یک کار را تنها برای اینکه دوست دارید، انجام دهید! بکر فلپس می گوید: برقصید، برنامه تلویزیونی دلخواهتان را ببینید، با دوستانتان بگردید.کودکان همواره مشغول انجام کارهایی هستند که دوست دارند. شما هم از آنها پیروی کرده و روزانه یک کار را برای دل خودتان انجام دهید! با خواسته های خود در ارتباط باشید تا تجارب و یافتههای جدیدی بدست آورید. کودک درون 8 – نکات مثبت را بنویسید! کودکان از اتفاقات کوچکی که برایشان میافتد شگفتزده میشوند و تا روزها آن را به یاد داشته و برای والدینشان تعریف میکنند. از تفریح خود در پارک میگویند و یا از نکته خندهداری که یک نفر در مدرسه گفته بود. این کار برای یادآوری اتفاقات خوبیست که روزانه برایتان پیش میآید. بکرفلپس میگوید: هرشب 3 تجربه ی مثبتی که در طول روز داشتید را بنویسید. این کار میتواند به مهمی فارغ التحصیلی یا به سادگی دیدن پروانهای بر روی یک گل باشد! |