پشتیبانی اینتل از فناوری FreeSync - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: رایانه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=27) +--- انجمن: مسائل مربوط به سخت افزار، لپتاپ، تبلت، آیفون و ... (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=29) +--- موضوع: پشتیبانی اینتل از فناوری FreeSync (/showthread.php?tid=241977) |
پشتیبانی اینتل از فناوری FreeSync - Jack Daniel'ѕ - 23-08-2015 در حرکتی بسیار بحث برانگیز، اینتل تصمیم گرفته تا بخشی از پروژه AMD برای پشتیبانی از فناوری FreeSync بر روی اغلب نمایشگرهای جهان باشد. این حرکت اینتل به نفع رقیب خود؛ AMD خواهد بود. فناوری FreeSync با تطبیق نرخ فریم دهی با نرخ نوسازی نمایشگر، تجربه ای روان تر از اجرای بازی ها را ممکن می کند. معمولاً اینتل هیچ گاه وارد جدال میان AMD و انویدیا بر سر تصاحب بازار کارت گرافیک نمی شود واین دو کمپانی بزرگ امریکایی، تنها در حوزه پردازنده های مرکزی (CPU) به رقابت با هم می پردازند. بنابراین همکاری در حوزه های جز پردازنده های گرافیکی، امری پذیرفتنی است. AMD از مدتها قبل جنگ را در بازار CPU به اینتل باخته است و با دست کشیدن از تولید CPU های مبتنی بر معماری x86 و تمرکز بر روی تولید APU، به نظر می رسد که خود به این مسئله واقف باشد. در همین حال بخش گرافیک اینتل تنها به ارائه حداقل های لازم محدود می شود و هیچ رقابتی بر سر کارت های گرافیک قدرتمند گیمینگ میان این دو وجود ندارد. اینتل با ارائه پردازنده های گرافیکی مجتمع کم مصرف و بهینه، از هزینه تمام شده در تولید لپ تاپ ها می کاهد که به نفع مصرف کنندگان و حتی خود تولید کنندگان است. در طرف مقابل انویدیا و AMD راهکارهای قدرتمندتر و البته گران تری را به بازار ارائه می کنند. از این رو رقابت میان اینتل با جبهه AMD و انویدیا، تنها به وسائل ارزان قیمت و با کارایی ضعیف گرافیکی محدود می شود.
فناوری FreeSync کمپانی AMD، خود مبتنی بر فناوری Adaptive-Sync توسعه یافته توسط VESA می باشد که AMD حق مالیکت آن را تحت نام FreeSync برای خود به دست آورده است. در این سو اینتل پشتیبانی از فناوری Adaptive-Sync را رسماً اعلام داشته که به طور غیر مستقیم، پشتیبانی از فناوری FreeSyncاAMD است. این در حالی است که انویدیا فناوری کاملاً انحصاری G-Sync خود را دارد. هر دو این فناوری ها دقیقاً یک کارکرد واحد دارند، با این حال فناوری FreeSync نسبت به G-Sync برتری مهمی دارد و آن پشتیبانی از سوی بسیاری از تولید کنندگان نمایشگر است. فناوری G-Sync انویدیا تنها از سوی تعداد انگشت شماری سازنده نمایشگر پشتیبانی می شود.
در حالی که این تصمیم اینتل عملاً به نفع AMD تمام می شود؛ اما صرفاً در سطح سیستم های ارزان قیمت و میان رده به AMD کمک می کند و تاثیری بر یکه تازی انویدیا در بازار پردازنده های گرافیکی رده بالا نخواهد داشت. بویژه از آنجایی که پردازنده های گرافیکی مجتمع اینتل بیشتر در لپ تاپ های رده پایین تا میان رده مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که فناوری FreeSync با نرخ فریم دهی پایین نیز قابل استفاده است، با پردازنده های گرافیکی ضعیف اینتل بخوبی هم خوانی دارد و جان تازه ای به آنها می بخشد.
مطمئناً واکنش انویدیا به این "خیانت" اینتل دیدنی خواهد بود، البته از آنجایی که تاثیری بر پردازنده های گرافیکی رده بالای انویدیا ندارد، احتمال آن کم است. اینتل هنوز مشخص نکرده است که چه پردازنده های گرافیکی از فناوری Adaptive-Sync پشتیبانی خواهند کرد اما پیش بینی می شود که به نسل بعد از Skylake موکول شود. |