انجمن های تخصصی  فلش خور
کارنامه مردود یک سال تحصیلی دانشگاه‌های اصفهان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: تحصیلات دانش آموزی و دانشجویی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=64)
+--- موضوع: کارنامه مردود یک سال تحصیلی دانشگاه‌های اصفهان (/showthread.php?tid=240255)



کارنامه مردود یک سال تحصیلی دانشگاه‌های اصفهان - # αпGεʟ - 09-08-2015

به نظر می‌رسد لازم است از ایجاد رویه‌های بی‌هویت فرهنگی جلوگیری شود تا دیگر شاهد فضای ضد فرهنگی در محیط دانشگاه‌ها نبوده و به جای مجال دادن به اظهارنظر و آرای همه دانشجویان تنها تفکر یک طرفه سیاسی بر دانشگاه‌ها حاکم نشود.

کارنامه مردود یک سال تحصیلی دانشگاه‌های اصفهان 1


به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، دانشگاه‌ها مبدأ همه تحولات هستند، این سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی بود که الحق بیان نافذ ایشان همیشه راه را به جوانان و دیگر اقشار ملت ایران پس از انقلاب پرشکوه سال 57 نشان داده است.

تشکل‌های دانشجویی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده است. همواره بحث بر سر مسائل فرهنگی و سیاسی روز کشور از اولویت‌های دانشجویان بوده و به دلیل اختلاف سلیقه‌ها این مباحث مورد تنش میان آنها بوده و هست.

رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدای رهبری خود تاکنون به اهمیت فضای فرهنگی در دانشگاه‌ها و برگزاری نشست‌های دانشجویی تحت عنوان کرسی‌های آزاد اندیشی تأکید داشته‌اند.

ایشان عدالت‌خواهی، سبک زندگی اسلامی، آزادی‌خواهی واقعی و نه غربی، رشد علمی، کار و تلاش و پرهیز از تنبلی و اسلامی شدن دانشگاه‌ها را از دیگر مصادیق آرمان‌خواهی تشکل‌های دانشجویی برشمردند.

حال باید دید که اکنون آرمان خواهی تشکل‌های دانشجویی چقدر در فضای دانشگاه‌ها ایجاد شده؟ روحیه استکبارستیزی کما فی السابق (اول انقلاب) در دانشجویان وجود دارد یا خیر؟ فعالیت تشکل‌های دانشجویی در چه راستایی است؟

چندی پیش معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان در گفتگو با فارس گفت: قریب به 300 برنامه فرهنگی و سیاسی از سوی تشکل‌های دانشجویی و در مجموع 784 برنامه فرهنگی در سال 93 در دانشگاه اصفهان و با همت معاونت فرهنگی انجام‌ شده، که طبق آمار به‌جرأت یک‌سوم از آن‌ها مربوط به تشکل‌هاست، واحد اردوها و واحد همایش‌ها از دیگر واحدهای ذیل بخش فرهنگی معاونت است.

وی در ادامه افزود: یکی از کارهای زیربناهای فرهنگی که با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی درصدد احیا و فعال کردن آن هستیم، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است که نزدیک به 45 کرسی موضوعی را تعریف کرده‌ایم که برای سال آتی دنبال می‌کنیم. کرسی آزاداندیشی بستر بسیار خوبی برای رشد فکری جوانان و ارتقا نقدپذیری و تحمل طرف مخالف است که همگی بخشی از دستاوردهای تحقق این کرسی‌هاست.

در فضای فرهنگی دانشگاه‌ها چقدر تحمل طرف مخالف وجود دارد؟ موضوعات کرسی‌های آزاداندیشی تا چه حد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و اسلام نزدیک است؟ در انتخاب موضوعات کرسی‌های آزاد اندیشی چقدر دقت نظر می شود؟ مطالبات رهبری تا چه حد در تشکل‌های دانشجویی پیگیری می‌شود؟

همه اینها سوالاتی است که باید پیرامون مباحث فرهنگی در دانشگاه‌ها بررسی شود، دانشگاه‌های استان اصفهان در دو سال اخیر شاهد بروز برخی بد اخلاقی‌های فرهنگی و سیاسی هم از طرف مسئولان و هم از طرف برخی تشکل‌ها بوده‌اند که باید از آنها جلوگیری کرد.

معاونت اجتماعی و فرهنگی دانشگاه کاشان نیز در این رابطه در گفتگو با فارس گفته است: دانشگاه علاوه بر وظیفه آموزشی مسئولیت خطیر فرهنگ را نیز به عهده دارد که با جداسازی معاونت دانشجویی و فرهنگی از یکدیگر در دانشگاه کاشان اقدامات مؤثری صورت گرفته است.

وی برخی رفتارها و اتفاقات را موجب خاموشی فرهنگ در دانشگاه‌ها دانست و خاطر نشان کرد: ایجاد روحیه نشاط و ابراز نظر در میان سلایق مختلف دانشجویی و به رسمیت شناختن مطالبات آنها می‌تواند در ایجاد بسترهای لازم و صحیح فرهنگی مؤثر باشد.

ستار، مبنای فعالیت‌های فرهنگی را دستورالعمل و بیانات امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری دانست و افزود: مبنای دوم ما نیز مصوبات و اسناد قانونی نظام می‌باشد.

فضای فرهنگی دانشگاه‌های استان اصفهان پس از تغییر مدیریت‌های دانشگاه‌ها در دولت جدید چندان خوشایند نبود، از بی ملاحظگی‌های نظارتی در دعوت از میهمان‌ها توسط مسئولان دانشگاهی گرفته تا برگزاری کنسرت های مختلط موسیقی در دانشگاه، اردوهای مختلط دانشجویی، کلاس‌های آرایشگری دختران و هتک حرمت حجاب و دانشجویان محجبه باعث افت و تنزل شاخص‌های فضای فرهنگی در دانشگاه‌ها شده است.

گذشته از این فضای سیاسی دانشگاه‌های اصفهان نیز فضای سیاست‌زده‌ای بوده که مسئولان با جهت گیری‌های خاصی خواسته‌اند آن را به سمت و سوی مورد نظر خود سوق دهند، ایجاد تشکل‌های یکبار مصرف که تریبون برخی از جناح‌ها و شخصیت‌ها آن هم بلافاصله پس از روی کار آمدن دولت جدید از جمله آسیب‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بود.

به نظر می‌رسد لازم است از ایجاد رویه‌های بی‌هویت فرهنگی جلوگیری شود تا دیگر شاهد فضای ضد فرهنگی در محیط دانشگاه‌ها نبوده و به جای مجال دادن به ابراز نظر و آرای همه دانشجویان تنها تفکر یک طرفه سیاسی بر دانشگاه‌ها حاکم نشود.

انتهای پیام/




RE: کارنامه مردود یک سال تحصیلی دانشگاه‌های اصفهان - 尺ξžά - 12-08-2015

منم تو مشهدم