انجمن های تخصصی  فلش خور
به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: فیلم و سینما (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+--- موضوع: به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد (/showthread.php?tid=239939)



به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد - sahar h - 06-08-2015

به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد

به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد به بهانه سالمرگ مرغابی عاشقی که در مه ترانه هایش را بازی می کرد

سی و یک نما- فردا سالروز درگذشت حسین پناهی بازیگر مجنونی است که با شاعری روزگار می گذراند و با شاعرانگی خاص خودش در صحنه تئاتر و قاب تصویر سینما و تلویزیون ظاهر می شد.

حسین پناهی را هم به بازیگری می‌شناسیم و هم به شاعری. او در سال 1335 در روستای دژکوه از توابع شهر سوق از توابع شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد متولد شد.

نوشته ‌اند پس از اتمام تحصیل در بهبهان به توصیه و خواست پدر برای تحصیل به مدرسهٔ آیت‌الله گلپایگانی رفت و بعد از پایان تحصیلات برای ارشاد و راهنمایی مردم به محل زندگی‌اش بازگشت.

پناهی بازیگری را نخست از مجموعه تلویزیونی محله بهداشت آغاز کرد. سپس چند نمایش تلویزیونی با استفاده از نمایشنامه‌های خودش ساخت که مدت‌ها در محاق ماند.

با پخش نمایش "دو مرغابی در مه" از تلویزیون که علاوه بر نوشتن و کارگردانی خودش نیز در آن بازی می‌کرد، خوش درخشید و با پخش نمایش‌های تلویزیونی دیگرش طرف توجه مخاطبان خاص قرار گرفت.

نمایش‌های دو مرغابی در مه و یک گل و بهار که پناهی آنها را نوشته و کارگردانی کرده بود، بنا به درخواست مردم به دفعات از تلویزیون پخش شد. در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد، او یکی از نوآورترین نویسندگان و کارگردانان تلویزیون بود.

به دلیل فیزیک کودکانه و شکننده، نحوه خاص سخن گفتن، سادگی و خلوصی که از رفتارش می‌بارید و طنز تلخش بازیگر نقش‌های خاصی بود. اما حسین پناهی بیشتر شاعر بود؛ و این شاعرانگی در ذره‌ذره جانش نفوذ داشت. نخستین مجموعه شعر او با نام من و نازی در ۱۳۷۶ منتشرشد، این مجموعهٔ شعر تاکنون بیش از شانزده بار تجدید چاپ شد و به شش زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده‌است.

پناهی در چهاردهم مرداد ماه سال 1383 فوت کرد. پیکر متلاشی شده‌اش توسط دخترش آنا در ساعت ۱۰ شب شنبه ۱۷ مرداد در خانه‌اش واقع در خیابان جهان‌آرا شد و در 21 مرداد در موطن مادری‌اش -سوق- دفن شد.

"نامه‌های به آنا" ،" به وقت گرینویچ"، "افلاطون کنار بخاری"، " سال‌هاست که مرده‌ام"، " من و نازی"، "ستاره‌ها"، " کابوس‌های روسی" و " نمی‌دانم‌ها" از آثار این شاعر هستند.
منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سینمای ایران