فست فودها و این همه ضرر؟! - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57) +--- موضوع: فست فودها و این همه ضرر؟! (/showthread.php?tid=231979) |
فست فودها و این همه ضرر؟! - eɴιɢмαтιc - 13-06-2015 غذاهاي آماده (Fast Food) يا به عبارتي ديگر غذاهاي حاضري اغلب غذاهايي نظير پيتزا، همبرگر، چيز برگر، انواع ساندويچ، مرغ سوخاري، ناگت مرغ، سيبزميني سوخاري و... هستند كه از رستورانهاي عرضهكننده اين نوع غذاها تهيه و جزء لاينفك برنامه غذايي روزانه اغلب ما شده اند.
غذاهايي كه ديگر احتياج نيست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهيه كرد. اگر وجه مثبت سريع آماده شدن آنها را كنار بگذاريم فست فود هاي به ظاهر شيك، متنوع و خوشمزه، باطن بيماري دارند كه اگر بخواهيم در هفته چندين وعده غذايي را به خوردن فست فودها اختصاص دهيم بايد از همان موقع كه به خوردن اين غذاها وابسته شديم به سلامتي خود شك كنيم. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. خودداري از مصرف غذاهاي سرخ شده و روغنهاي جامد، حيواني و نباتي يكي از توصيههاي مهم در پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي و عروقي است. نياز به سرخ كردن اكثرفست فودها، استفاده بيش از حد سسهاي چرب و استفاده كمتر از سبزيجات منجر به چاقي، كمبود برخي از ويتامينها و املاح، ناراحتيهاي گوارشي و در نهايت بيماريهاي قلبي و عروقي در افراد ميشود. مصرف طولاني مدت فست فودها و برنامه غذايي نامناسب مجموعهاي از مشكلات را به دستگاه گوارش و سيستم ايمني بدن وارد ميكند و سبب تغييراتی در چربي خون می شود که يكي از عوامل مهم در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و ابتلا به تصلب شرائين است. مشكلات فست فود ها براي مصرف كننده: 1. چاقي: اولين مشكل ناشي از مصرف غذاهاي حاضري است. اكثر اين غذاها براي سلامت انسان مضر است، او را چاق ميكند، و شانس ابتلاء به ديابت و حمله قلبي را به شدت افزايش ميدهد. مصرف زیاد فستفود سبب ايجاد چاقي به خصوص چاقيهاي موضعي در نواحي شكم و پهلوها ميشود که خود چاقی یکی از عوامل (ریز فاکتورهای) مهم جهت ابتلا به دیابت می باشد. 2. افزايش چربيهاي مضر: بيشتر غذاهاي حاضري سرخ شده هستند و معمولا هم براي سرخ كردن اين غذاها از روغنهاي نباتي جامد استفاده ميكنند. درصد اسيدهاي چرب اشباع و ايزومرهاي ترانس در اين روغنها بالاست. اين چربي همان چربي مضري است كه ميتواند در ديواره رگها رسوب كرده و آنها را مسدود كند. 3. خوردن نوشابه: يكي ديگر از مشكلات غذاهاي حاضري است. نوشابههاي گازدار در كنار تمام اين غذاها عرضه و خورده ميشود. اسيد موجود در نوشابههاي گازدار موجب فرسايش ميناي دندان شده و همچنين قند بالاي اين محصولات، پوسيدگي دندان ها را تسريع ميكند. به علاوه نوشابهها فاقد ارزش غذايي بوده و به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي هستند كه موجب چاقي ميشوند. فراموش نكنيد كه نوشابههاي رژيمي هم به دليل داشتن قند مصنوعي آسپارتام، اشتهاآور هستند. مصرف آب، دوغ کم نمک و بدون گاز و نوشیدنیهای کم شیرین و کم کالری، سالمترین نوشیدنیها هستند. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. 4. كمبود مواد مغذي: غذاهايي كه در فست فودها طبخ ميشوند، داراي ارزش غذايي پاييني از نظر ويتامين و املاح مورد نياز بدن هستند كمبود ارزشهاي غذايي يكي از مشكلاتي است كه كودكان و نوجوانان را در سن رشد تهديد ميكند. اگر كودك در سنين پايين از نظر مواد مغذي كمبود داشته باشد، حتماً در دوران نوجواني نيز دچار اين مشكل خواهد بود. كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده ميكنند دچار كمبود كلسيم و ويتامين د هستند. 5. نمك فراوان و فشار خون: بيشتر غذاهاي حاضر در لیست (منوي) اين رستورانها از نظر نمك بسيار بالا و غیر بهداشتي است. از طرف ديگر مصرف این نوع غذاها باعث تغییر ذائقه خصوصاً در بچه ها شده و باعث عادت بچه ها به غذاهای شور می شود که در آینده و در سنین بالاتر سبب بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون می گردد. اگر از این دوران عادت های خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک، کم چرب و تنوع غذایی در بچه ها شکل بگیرد به حفظ سلامت آنها و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا در بزرگسالی کمک زیادی کرده ایم. 6 . پرخوري: يكي ديگر از مشكلات اين غذاهاست. وعدههاي غذايي فست فود از نظر اندازه معمولا بزرگتر از يك وعده غذاي خانگي است. در نظر داشته باشيد كه انرژي موجود در اين غذاها بسيار بيشتر از يك وعده غذاي خانگي در همان حجم است. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. نگهدارنده و تثبيت كننده رنگ: در اکثر سوسيس ها و كالباس ها از نيتريت به عنوان تثبيت دهنده رنگ و نگهدارنده استفاده مي شود كه اين ماده در صورت استفاده بیش از حد مجاز باعث ايجاد سرطان دستگاه گوارشي در بدن مي شود؛ اما از اكثر فرآورده هاي گوشتي (سوسيس،كالباس و همبرگر) كه قيمت ارزاني دارند، نمي توان به عنوان جايگزين گوشت استفاده كرد؛ گوشتي كه در اين مواد استفاده مي شود، كيفيت پاييني دارد كه با استفاده از پودر سير، ادويه و فلفل، اين قبيل گوشت ها رنگ ، بو و طعم پيدا مي كنند. مضرات ادويه هاي استفاده شده در گوشت هاي فرآوري شده: ادويه هاي استفاده شده در اين مواد غذايي باعث ايجاد حساسيت شديد در بعضي افراد مي شوند؛ به طور مثال بعضي مواقع ادويه هاي هندي كه در بعضی از مواد غذائی استفاده می شود باعث اسپاسم حنجره مي شود. همچنين مصرف سوسيس و كالباس که در فست فودها زیاد استفاده می شود باعث حساسيت شديد پوستي در بچه ها مي شود و پوستشان حالت كهير پيدا مي كند و دستگاه گوارش آنها هم تحت تاثير اين ادويه ها قرار مي گيرد و مشكلاتي را برايشان ايجاد مي كند. بعضي ادويه ها هم باعث تحريك معده مي شوند كه ناراحتي هاي گوارشي را در پي دارند و حتي منجر به زخم معده مي شود؛ به طور نمونه فلفل سبز تازه با اينكه تند هست اما هيچ عارضه اي براي معده ندارد ولي ادويه هايي كه در فراورده هاي گوشتي استفاده مي شود بسيار عوارض شديدي را در پي دارند و سلامت بدن را در معرض خطر قرار مي دهند. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. تهدید سلامتی بدن با روغن هاي به كار رفته در فست فود ها: چربي و روغن هايي كه در اين مواد غذايي استفاده مي شود بسيار چاق كننده هستند. افراد جامعه بايد به عنوان تنقل به اين مواد نگاه كنند نه به عنوان يك ماده غذايي سالم. از روغن هاي مایع اشباع در سرخ كردن انواع فست فودها استفاده مي شود كه بسيار چاق كننده هستند و فردي كه به عنوان غذاي اصلي از آنها استفاده مي كند به افزايش وزن و افزايش كلسترول مبتلا مي شود كه عوارض شديدي در پي دارد. چربي هاي مصنوعي و اشباع كه بسيار مضر هستند بيماري هاي گوارشي، قلبي و عروقي را در پي دارند. يكي از مضرات فست فود ها، سرخ شدن نشاسته در روغن است؛ هر هيدروكربني كه در روغن سرخ شود ايجاد پلي آكريل مي كند كه ماده اي بسيار سمي است. وقتي يك ماده غذايي نشاسته دار را در روغن سرخ مي كنيم زنجيره هاي نشاسته پشت سر هم قرار مي گيرند كه ايجاد اين رشته ها تركيبات تازه اي به وجود مي آورد كه باعث ايجاد يك سري بيماري در بدن مي شود. استفاده از روغن مخصوص سرخ كردن حتمي و لازم است؛ اما اين روغن ها هم عوارض را كاهش نمي دهند و باز باعث بيماري مي شوند. ما بايد از غذاهاي آب پز یا بخارپز استفاده كنيم. اما بايد اين نكته را متذكر شد که از روغن هاي مايع اشباع در سرخ كردن مواد غذايي استفاده شود؛ اين روغن ها در اثر حرارت بیش از حد تبديل به پراكسيد مي شوند كه اكسيژن وارد زنجيره چربي مي شود و باعث سمي شدن روغن مي شود. روغن نه تنها از شكل طبيعي خارج مي شود بلكه تبديل به ماده اي بسيار مضر مي شود. وقتي از روغني كه مخصوص سرخ كردن نيست، استفاده مي كنيم اتفاقاتی در سيستم بدن مي افتد و چربي در دیواره عروق رسوب کرده و موجب تنگی یا انسداد آن می شود. جایگزین مناسب فست فودها: ما مي توانيم به جاي استفاده از اين غذاهاي چرب و پر ادويه از فست فود هاي سالم و سنتي استفاده كنيم؛ مخلوط ميوه ها و سبزي ها؛ تخمه ها و تنقلات قديمي، ميوه هاي خشك شده (توت، آلو، پسته، انجير، خرما و ...) كه عوارض بسيار كمي دارند و چربي هايي كه در اين دانه هاي خوراكي وجود دارد برخلاف چربي هايي كه در فست فودها استفاده مي شود چربي هاي بسيار مفيدي هستند كه نه تنها باعث بيماري نمي شوند، بلكه چربي بد خون را كاهش داده و باعث افزايش چربي خوب بدن مي شوند. غذای خانگی را می توان جایگزین فست فودها کرد و مقدار گوشت کمتر و سبزیجات بیشتری در تهیه غذا به کار برد. همچنین به جای قرصهای فشرده سوپ یا پودر پیاز یا سیر آماده که دارای مقدار زیادی نمک هستند می توان از سوپهای تازه و کم نمک خانگی و در غذاهای خود از سیر تازه استفاده کرد. برخی ازانتخابهای فست فود سالم شامل مواد زیر است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. • سالادهای بدون سس یا سسهای با چربی کم یا بدون چربی • سیب زمینی پخته با سبزیجات به جای سیب زمینی سرخ شده با پنیر • همبرگر ساده و کوچک • میوه با ماست • شیر بدون چربی • ساندویچ با کالری کم |