کیمچی kimchi - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: کیمچی kimchi (/showthread.php?tid=22927) |
کیمچی kimchi - امیررضا* - 22-11-2012 مواد لازم کلم باچو بزرگ ( در ایران به کلم چینی معروف است-م.)=4 عدد ترب کره ای =سفید 2 عدد نمک دریا= 500 گرم آرد برنج= 1 پیمانه سس ماهی= یعنی آب گوشت ماهی آنچوی=1 پیمانه میگوی نمک سود= 1/2 پیمانه پودر فلفل قرمز کره ای= 2 پیمانه سیر کوبنده= 1/2 پیمانه زنجبیل کوبیده= 2 قاشق سوپ خوری پیاز چه= 400 گرم پیاز =ریز خرد شده 2 عدد گلابی کره ای= 1 عدد پودر عسل ( در صورت تمایل ) طرز تهیه: برگ های بیرونی کلم باچو را که تازه نیستند ، کنار بگذارید . کلم را به طور طولی از ته نصف کنید.البته فقط در حدود ۴/۱ از طول کلم را و سپس باقیمانده را با دست نصف کنید.اگر برش اولیه خیلی عمیق باشد ممکن است برگ های وسط کلم وقتی که کلم را می شویید یا در آب نمک قرار می دهید، کنده شود.محلول آب نمک ( حدود ۱۰ ٪ - ۸٪ نمک ) در یک سطل تهیهکرده و کلم را در محلول آب نمک قرار دهید.مقداری از نمکدریا را داخل کلم بپاشید .کلم را در سطل طوری که رویش به طرف بالا باشد حدودا به مدت ۱۲ ساعت قرار دهید.در طی روند خواباندن کلم در نمک آن را یکی دو بار برگردانیدتا کلم به طور یکنواخت نمکدار شود.کلم نمکدار را چندین بار با آب شسته و در سبدبزرگی قرار دهید که مثل یک صافی عمل کند .مطمئن شوید که سطح بریده شده کلم به طرف پایینباشد تا آب اضافی از کلم خارج شود. ترب سفید کره ای : ترب را شسته و با اندازه طول انگشت خلال کنید ( اندازه و طول ترب ها برحسب نوع کیمچی فرق می کند). فرنی برنج : برای ۱ پیمانه آرد برنج ۳ پیمانه آب بریزید و در حرارت کم بجوشانید. پس از این که جوشید ، بگذارید تا سرد شود. پودر فلفل قرمز کره ای : پودر فلفل را در آب گرم خیس کنید. پیازچه : پیازچه ها را به طول ۵-۴ سانت خرد کنید.سیر ، زنجبیل ، پیاز ، گلابی کره ای را خرد کنید و بکوبید.فرنی برنج را با سس ماهی ، پودر فلفل قرمز کره ای ،سیر ، زنجبیل ، پیاز و گلابی کوبیده به طور یکنواختدر یک ظرف بزرگ مخلوط کرده و ترب و پیازچه خرد شده را اضافه کنید.به اندازه کافی مقداری از مخلوط ادویه دار بالا را داخل هر کدام از برگ های کلم بریزید . از طول تا نصف برگ ها را تا کنید.از برگ بیرونی استفاده کنید و دور کلم را بپوشانید تا مواد درونی برگ ها ی کلم به بیرون نشت نکند. به دقت کلم برگ های پیچیده شده را در ظرفی قرار دهید و بگذارید کیمچی به مدت ۴-۶ هفته در زیر زمین( در دمای ۰-۵ درجه سلیسیوس )بماند.( کیمچی به طور سنتی در زیر زمینبه عمل آورده می شود اما امروزه کره ای ها با استفاده از یخچال مخصوص کیمچی آن را درست می کنند-م.) ( شما موفق شدید نوش جان ) راهنمایی : معمولا کیمچی به عمل نیامده را به مدت ۲ روز در دمای اتاق قرار می دهند و بعدا آن را در یخچال می گذارند.بهترین روش برای تخمیر خوب و یک کیمچی خوشمزه این استکه کیمچی را در یخچال نگه داشت.برای تهیه کیمچی گیم گانگ ( کیمچی که برایزمستان تهیه می شود) و باید تا بهار آینده بماند ،نمک بیشتری به محلول آب نمک اضافه کنید. |