دمی گوجه فرنگی (استانبولی پلو) - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: دمی گوجه فرنگی (استانبولی پلو) (/showthread.php?tid=217656) |
دمی گوجه فرنگی (استانبولی پلو) - Rioter - 31-03-2015 دستور پخت غذا دمی گوجه فرنگی
( استانبولی پلو )
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
گوجه فرنگی پوست کنده و خورد شده 6 الی 7 عدد
سیب زمینی پوست کنده و خورد شده نیم کیلو
زرد چوبه 1 الی 2 قاشق چای خوری
روغن و نمک به مقدار لازم
دستور پخت:
گوجه فرنگی را با زردچوبه و 4 پیمانه آب و اندکی نمک در دیگ بریزید و به جوش بیاورید ( آنقدر آب بریزید که با آب گوجه فرنگی 8 پیمانه بیشتر شود).سپس سیب زمینی را اضافه کنید.پس از 5 الی 6 دقیقه برنج را بریزید. وقتی که دیگ باز به جوش آمد شعله را کم کنید و بگذارید بجوشد تا آب برنج کم شود.آنگاه 2 الی 3 قاشق روغن بریزید و اگر برنج سفت باشد اندکی آب جوش اضافه کنید.برنج را یک دور زیر و رو کنید.زیر دیگ شعله پخش کن وروی آن دم کنی بگذارید.حدود 30 الی 35 دقیقه بعد دمی آماده است.
نکته ها و گفته ها:
نام دیگر این دمی در تهران استانبولی پلو است ، و غالباً مقداری قیمه ی ساده به آن می زنند.در جنوب ایران در فارس و خوزستان آن را شله ی تماته ای می نامند (تماته همان گوجه فرنگی است ) و بدون گوشت درست می کنند.اگرچه نام این دمی ظاهراً از سیب زمینی استانبولی گرفته شده ولی آن را بدون سیب زمینی یا با سیب زمینی پشندی هم میتوان درست کرد.
توجه:
|