انجمن های تخصصی  فلش خور
كدام سرويس ايميل امكانات ابري بهتري ارائه مي‌كند؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: رایانه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=27)
+--- انجمن: آموزش رایانه و اینترنت (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=60)
+--- موضوع: كدام سرويس ايميل امكانات ابري بهتري ارائه مي‌كند؟ (/showthread.php?tid=213684)



كدام سرويس ايميل امكانات ابري بهتري ارائه مي‌كند؟ - Faust - 05-03-2015

جي‌ميل, ايميل, اوت‌لوك

مدت زيادي از انتشار سرويس جديد وب‌ميل مايكروسافت يعني Outlook.com نمي‌گذرد. شايد باور‌كردن آن كمي سخت باشد، ولي سرويسي كاملا مناسب است. درواقع آنقدر مناسب كه مي‌تواند در يك رقابت با جي‌ميل سنجيده شود. جي‌ميل مدت‌هاست طرفداران زيادي دارد و به‌عنوان يك سرويس قابل اعتماد و همه‌كاره ايميل به‌حساب مي‌آيد. از طرفي اوت‌لوك بايد نشان دهد همان سرويس گذشته نيست كه فقط يك روكش جديد به تن كرده، بلكه مي‌تواند به كاربران، ابزاري بدهد تا سريع، موثر و امن كارهايشان را انجام دهند.

قبل از آن‌كه آنها را مقايسه كنيم، به‌ياد داشته باشيد Outlook.com قصد ندارد جاي اوت‌لوك ويندوز را بگيرد. گرچه همانند جي‌ميل مي‌توانيد از آن براي مديريت چند حساب ايميل استفاده كنيد، ولي نمي‌تواند فايل‌هاي PST اوت‌لوك را در خود نشان دهد.

واسط
درست است كه از روي جلد يك كتاب نمي‌توان درباره محتواي آن قضاوت كرد، ولي جي‌ميل تقريبا بدشكل‌ترين سرويس ايميل در جهان است. هركسي كه براي اولين بار با آن كار كند ممكن است به‌ دليل طرح‌بندي به هم‌ ريخته، نوار كناري گيج‌كننده و طراحي‌اي كه بشدت روي متن استوار است، آن را كنار بگذارد. پيدا‌كردن مسيري كه مي‌خواهيد در جي‌ميل برويد، كار چندان سختي نيست، ولي درعين‌حال موردپسند هم نيست.

در طرف ديگر Outlook.com كه از فونت‌هاي بزرگ‌تر براي ترسيم بخش‌هاي نوار كناري و سرنوشته‌هاي پيام‌ها استفاده كرده است، به‌نظر جذاب‌تر مي‌رسد. مي‌توانيد بسرعت بين يك دوجين طرح‌هاي رنگين يكي را انتخاب و شكل آن را عوض كنيد.

حتي تبليغات اوت‌لوك آنلاين هم باوجود تصاوير كوچك كه درزمان ورود ماوس به محدوده آنها ظاهر مي‌شود، زيباست و توجه شما را به خود جلب مي‌كند. جي‌ميل كماكان به استفاده از تبليغات متني بدون پس‌زمينه مناسب براي جدا‌كردن آنها از محتواي جعبه دريافت، ادامه مي‌دهد.

از لحاظ بهره‌وري نيز Outlook.com توانسته است با عمليات تك‌كليكي مانند حذف‌ پيغام‌ها و همچنين علامت‌زدن آنها به‌عنوان خوانده نشده، گوي سبقت را از جي‌ميل (كه براي انجام اين كارها به دو يا سه كليك نياز دارد) بربايد.

جستجو
اگر مي‌خواهيد ايميل‌هاي قديمي يا غيرضروري را پاك كنيد، در صورتي كه صدها پيغام در جعبه دريافت شما باشد يك كار سخت را پيش رو خواهيد داشت. چگونه مي‌خواهيد در اين حجم ايميل‌ها به يك ايميل خاص دسترسي پيدا كنيد؟ مشخصا با يك موتور جستجو.

وب‌سايت اوت‌لوك اصول اين كار را بخوبي پوشش مي‌دهد. شما مي‌توانيد يك كلمه كليدي را در فيلد جستجو تايپ كنيد يا با استفاده از گزينه جستجوي پيشرفته، ارسال‌كننده، موضوع، فولدرها، تاريخ و... را نيز به جستجوي خود اضافه كنيد و در كمترين زمان، جواب بگيريد.

البته همه ما از محصول گوگل انتظار داريم در اين زمينه پيروز مطلق باشد. شما پارامترهاي جستجوي پويا در اختيار خواهيد داشت كه در زمان تايپ در فيلد جستجو ظاهر مي‌شود. مي‌توانيد بارها جستجوي خود را تصحيح و عملگرايي‌هايي نظير پيوست‌ها، برچسب‌ها و حتي حيطه‌هاي گوگل پلاس را به بخش‌‌ها اضافه كنيد. بهتر از همه اين‌كه جي‌ميل به شما اجازه مي‌دهد هر جستجويي را در يك فيلتر قرار دهيد كه استفاده از آن را در آينده ساده‌تر مي‌كند.

سازماندهي ايميل
استفاده از جعبه دريافت‌ها به‌عنوان يك كمد، چندان غيرعادي نيست؛ يك وسيله ذخيره‌سازي براي ذخيره پيغام‌هاي مهم همكاران، مشتريان و ديگر افراد است. ولي جي‌ميل و Outlook.com رويكردهاي متفاوتي را براي سازماندهي اين پيغام‌ها درپيش گرفتند.

سايت Outlook.com به يك سامانه سنتي فولدرها تكيه كرده كه به كاربر اجازه مي‌دهد به تعداد دلخواه خود فولدر ايجاد كرده و آنها را به‌وسيله «كشيدن و رهاكردن» (Drag & Drop) به‌صورت سلسله‌مراتبي مرتب كند. به اين ترتيب مي‌توانيد ايميل‌هاي خود را درون اين فولدرها قرار دهيد. همچنين اوت‌لوك اين امكان را مي‌دهد تا پيغام‌هاي خود را دسته‌بندي و از آن براي بازبيني‌هاي سريع و فيلتر‌كردن فهرست پيغام‌ها استفاده كنيد.

جي‌ميل مدت زيادي است كه سيستم برچسب‌گذاري و فيلتر‌كردن فولدرهاي خود را حفظ كرده است. اين سيستم اگرچه فوايد خود را دارد، ولي برخي كاربران در مواجهه با آن دچار مشكل مي‌شوند. تنظيم آن كمي سخت است ولي قابليت‌هاي بي‌نظير جستجوي جي‌ميل عبور از هر مانعي را ممكن مي‌كند.

باوجود اختلافاتي كه اين دو رويكرد با هم دارند، ولي هردو بسيار موثر عمل مي‌كنند. بنابراين نمي‌توان به‌طور قطع گفت كدام‌يك بهتر است. پاسخ آن به استفاده كاربر و چگونگي تمايل آن به سازماندهي ايميل‌ها بستگي دارد.

كنترل و ذخيره‌سازي پيوست‌ها
هنگامي‌كه پيغامي حاوي يك فايل ورد (Word) يا پاورپوينت دريافت مي‌كنيد، با وجود امكاني كه جي‌ميل و اوت‌لوك فراهم آورده‌اند، باز‌كردن آن پيوست يك كار بسيار ساده شده است.

به‌عنوان مثال براي يك فايل ورد، اوت‌لوك آيكون آشناي ورد را در بالاي متن ايميل نشان مي‌دهد. يك كليك كافي است تا آن سند با فرمت اصلي خود دانلود شود. البته شما اين گزينه را هم خواهيد داشت كه آن را به‌صورت يك فايل زيپ دريافت كرده يا با كليك روي «مشاهده آنلاين» آن سند را در برنامه ورد تحت وب مايكروسافت ببينيد و براحتي از طريق مرورگر ويرايش كنيد.

جي‌ميل عملي مشابه را با گزينه‌هاي «مشاهده» و «دانلود» انجام مي‌دهد كه كاربر را به گوگل داكز مي‌فرستد. در مورد اندازه فايل‌هاي پيوست، جي‌ميل با يكپارچه‌سازي كه بتازگي با گوگل‌درايو انجام داده، امكان ارسال فايل‌هايي با حجم ده گيگابايت را نيز فراهم كرده است، در حالي كه در Outlook.com مي‌توانيد فايلي با حجم حداكثر صد مگابايت و درصورت ايجاد يك لينك به حساب اسكاي‌درايو، تا ۳۰۰ مگابايت ارسال كنيد. جي‌ميل فقط ده گيگابايت فضاي ذخيره‌سازي در اختيار شما قرار مي‌دهد كه در آن‌سوي ميدان، مايكروسافت يك جعبه دريافت بدون محدوديت ارائه كرده است.

پيروز ميدان
در رويارويي‌هاي كلاسيك مانند مك در مقابل PC، نمي‌توان به‌طور صريح گفت كدام‌يك پيروز شده‌اند؛ در نهايت انتخاب شما به قابليت‌ و توانايي‌هايي كه بيشتر اهميت مي‌دهيد بستگي دارد.

جي‌ميل و Outlook.com امكان مديريت كارها و فعاليت‌هاي شخصي‌تان را با انجام ساده امور، تركيب حساب‌هاي مختلف و ارتباط آنها با فولدرهايشان به شما مي‌دهند. ولي مهم است به‌ياد داشته باشيد كه به‌ علت پشتيباني نكردن Outlook.com از IMAP، كار‌كردن با حساب‌هاي سازماني كمي مشكل خواهد بود.

بسياري جي‌ميل را انتخاب مي‌كنند ولي Outlook.com هم به‌خاطر ارائه يك تجربه كاربري جذاب و چشم‌نوازتر مي‌تواند به‌عنوان جايگزيني شايسته به‌حساب بيايد. شايد كسي بپرسد آيا با سرويس جديد مايكروسافت، كارها انجام مي‌شود؟ پاسخ اين است، به‌طور قطع؛ بويژه اگر فضاي زيادي براي ذخيره‌سازي ايميل‌ها احتياج داشته باشيد.

از طرفي Outlook.com مي‌تواند براي كسب‌وكارهاي كوچك‌تر كه به پشتيباني IMAP احتياج داشته و تخصص كافي براي كار با Exchange ActiveSync را ندارند مشكلاتي ايجاد كند. درحالي كه جي‌ميل با كمك افزونه‌هايي نظير «Boomerang for Gmail» و «SmartrInbox for Gmail» مي‌تواند جعبه دريافت شما را به محل‌هاي جديد بفرستد. درحال حاضر Outlook.com افزونه‌اي ندارد و به‌همين علت جاي تعجب نيست كه Outlook روميزي قابليت‌هاي بيشتر و قوي‌تري را نسبت به Outlook.com ارائه مي‌كند.