دستور تهیه و پخت مرغ ترش مازندرانی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: دستور تهیه و پخت مرغ ترش مازندرانی (/showthread.php?tid=210049) |
دستور تهیه و پخت مرغ ترش مازندرانی - spent † - 08-02-2015 مواد مورد نیاز برای تهیه مرغ ترش به سبک مازندرانی: مرغ متوسط یک عدد سبزی شامل (جعفری- تره- کمی شنبلیله- گشنیز و نعنا) یک کیلو لوبیا سفید یک دوم فنجان پیاز سرخ شده ۲ قاشق سوپخوری آبلیمو یا آب نارنج دو سوم فنجان مغز گردوی چرخ شده یک دوم فنجان سیر ۴-۳ حبه نمک و فلفل به قدردلخواه روغن به قدر کافی طرز طبخ مرغ ترش: مرغ را چند تکه کرده و آن را همراه پیاز کمی سرخ میکنیم. سبزی خرد شده را کمی سرخ کرده و گردو را به آن اضافه میکنیم. بعد از کمی تفت دادن آن را به مرغ اضافه کرده و میگذاریم با ۲ لیوان آب، نمک و فلفل بپزد. سپس لوبیای پخته شده، آبلیمو یا آب نارنج، سیر را به خورش اضافه کرده و صبر میکنیم تا جا بیفتد و تقریباً کم آب شود. پس از آماده شدن خورش، آن را در ظرف کشیده و یک یا دو قاشق زرشک شسته شده را با کمی روغن تفت میدهیم و برای تزیین خورش، روی آن میریزیم. نکات: ۱- سبزیهای خورش مرغ ترش را طوری انتخاب کنید که مقدار جعفری بیشتر از تره و مقدار تره بیشتر از گشنیز باشد. مقدار نعنا کم باشد. نعنا هم باعث معطرشدن خورش میشود و هم ضد نفخ میباشد. در ضمن سرخ کردن زیاد سبزی باعث تلخی خورش شده و عطر، طعم و ویتامین آن را هم از بین میبرد. ۲- موقع خرد کردن سبزی همیشه بگذارید آب سبزی کاملاً خشک شود تا به راحتی بتوانید آن را خرد کنید. ۳- اگر دوست داشته باشید میتوانید یک فنجان آب انار تازه نیز در هنگام پخت خورش به آن اضافه کنید. |