انجمن های تخصصی  فلش خور
معرفی رشته تلويزيون وهنرهاي ديجيتالي - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: تحصیلات دانش آموزی و دانشجویی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=64)
+--- موضوع: معرفی رشته تلويزيون وهنرهاي ديجيتالي (/showthread.php?tid=205850)



معرفی رشته تلويزيون وهنرهاي ديجيتالي - ✘v!☻lent girl✘ - 16-01-2015

معرفی رشته تلويزيون وهنرهاي ديجيتالي 1
معرفی رشته تلويزيون وهنرهاي ديجيتالي
عده‌اي معتقدند كه "مخرب ارتباط" خاموش كننده تخيل و تلف كننده وقت است؛ چيزي كه مانع از رشد شخصيت مي‌شود و عده‌اي آن را يك وسيله ارتباط‌جمعي قوي، سريع و پرگيرنده، سرگرمي مناسب براي اوقات فراغت، تمايل به كسب تجربه‌اي عميق در مسائل مختلف و راهي براي افزايش دانش و عضويت در خانواده‌ جهاني مي‌دانند.
سخن از تلويزيون،‌ اعجوبه قرن بيستم است و ديدگاه‌هاي متفاوت و متناقضي كه نسبت به آن وجود دارد؛ ديدگاه‌هايي كه هر يك از جنبه‌اي درست هستند. زيرا اين رسانه مي‌تواند از يك سو اعتيادي مخرب و از سوي ديگر شيوه‌اي نوين و فراگير براي آموزش و اطلاع‌رساني باشد. در واقع اين گردانندگان و برنامه‌سازان آن هستند كه سمت و سويش را تعيين مي‌كنند.
از همين‌رو تربيت و آموزش برنامه‌سازان و متخصصان اين رسانه اهميت بسياري دارد؛ بويژه در كشور ما كه اين رسانه بسيار فراگير است و اوقات فراغت قشر عظيمي از نيروي جوان كشور ما را به خود اختصاص مي‌دهد. به همين دليل هر ساله دانشكده‌ صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران از طريق آزمون سراسري عده‌اي از داوطلبان علاقه‌مند را براي تحصيل در اين دانشكده گزينش مي‌كند.
گفتني است كه دانشكده‌ صدا و سيما تا سال گذشته دانشجويان خود را در رشته "توليد سيما" مي‌پذيرفت، اما از آزمون سراسري سال 1383 دانشجويان در دو رشته جديد "كارشناسي تلويزيون و هنرهاي ديجيتالي" و "كارگرداني تلويزيون" پذيرفته مي‌شوند.رشته‎كارشناسي تلويزيوني و هنرهاي ديجيتالي داراي دو گرايش گرافيك رايانه‎اي و انيميشن رايانه‎اي است.
گرايش گرافيك رايانه‌اي:
گرافيك يك هنر كاربردي است كه به تبليغ، ارائه، اشاعه و بيان تصويري كالاهاي تبليغاتي و فرهنگي مي‌پردازد. دانشجوي گرافيك رايانه‌اي در صدا و سيما طراحي صحنه، دكور، لباس، تيتراژ و موارد مشابه براي برنامه‌هاي تلويزيوني را آموزش مي‌بيند.
براي مثال اعلام وضعيت هوا در شبكه خبر به صورت گرافيكي انجام مي‌گيرد يا زيرنويس،‌ حاشيه و تيتراژ در هر برنامه‌اي كه وجود دارد، به گرافيك رايانه‌اي مربوط مي‌شود.
در واقع كارشناس گرافيك رايانه‌اي فرد خلاق و هنرمندي است كه در كنار كارگردان مي‌نشيند و ذهنيت كارگردان را پياده مي‌كند و درباره رنگ، شكل و دكور نظر مي‌دهد تا مخاطب با يك برنامه‌ تلويزيوني ارتباط بهتري برقرار كند.
درس‌هاي اين رشته در طول تحصيل:
دروس مشترك در هر دو گرايش:
مباني ارتباطات، مردم‌شناسي و رسانه‌هاي تصويري، آشنايي با هنر در تاريخ، عكاسي، تاريخ تلويزيون و فناوري رسانه‌هاي جديد، حكمت هنر اسلامي، ارتباطات بصري، آشنايي با فلسفه ، تلويزيون ،‌ زبان و ساختار، پژوهش و نگارش در تلويزيون، قصه در اديان، درك و بيان بصري، مخاطب‌شناسي تلويزيون، فلسفه هنر، تاريخ انيميشن، طراحي ، عكاسي و هنرهاي ديجيتالي، سير تحولات گرافيك، مباني سايبرمديا، كاربرد رايانه در فيلم و تلويزيون، طراحي و گرافيك، گونه‌شناسي برنامه‌هاي تلويزيوني، مباني انيميشن ديجيتالي، نرم‌افزارهاي گرافيكي، مباني گرافيك، تدوين ديجيتالي، مباني تبليغات تلويزيوني، جلوه‌هاي بصري ديجيتالي، زيبا‌شناسي هنرهاي ديجيتالي، تلويزيون آموزشي، انيميشن تعاملي.
دروس تخصصي گرايش گرافيك رايانه‌اي:
كارگاه گرافيك ديجيتالي ، ژورناليسم تلويزيوني، طراحي وب، پروژه نهايي.
گرايش انيميشن رايانه‌اي:
چند سال پيش هيأت مديره يكي از مدارس ايالت ايندياناي آمريكا مجبور شد،‌اعلاميه هشدار دهنده‌اي را منتشر كند، مبني بر اينكه:"تين مؤتانت نينجا ترتلز(1) وجود خارجي ندارد" تا بچه‌ها براي پيدا كردن آن به درون دريچه فاضلاب‌ها نخزند. اين اعلاميه بيانگر تأثير انيميشن‌هاي تلويزيوني بر روي كودكان است. البته انيميشن‌ تنها براي كودكان جالب نيست،‌ بلكه بزرگسالان نيز به انيميشن علاقه‌مند هستند. از همين‌رو سال ميلادي گذشته، پرفروش‌ترين فيلم سينمايي سال،‌يك انيميشن بود.
امروزه به دليل افزايش سرعت كار، ديجيتال به كمك انيميشن آمده است و بسياري از كارهاي تبليغاتي، آموزشي و كارتون‌ها به صورت ديجيتالي است. البته انيميشن سنتي هنوز رايج است و بحث نقاشي كردن و فريم به فريم فيلمبرداري كردن كه اصطلاحاً به آن نقاشي "تك فريم" گفته مي‌شود، هنوز مرسوم است و كارآيي دارد، اما انيميشن رايانه‌اي در سطح بسيار وسيع‌تري استفاده مي‌شود.
دروس تخصصي گرايش انيميشن رايانه‌اي :
كارگاه انيميشن ديجيتالي ، انيميشن دو بعدي، موسيقي و انيميشن، انيميشن سه بعدي، نويسندگي براي انيميشن، پروژه نهايي
توانايي‌‌هاي لازم :
رشته تلويزيون و هنرهاي ديجيتالي يكي از رشته‌هاي نيمه‌متمركز آزمون سراسري است كه از بين داوطلبان گروه آزمايشي هنر دانشجو مي‌پذيرد. اين داوطلبان پس از شركت در آزمون سراسري بايد در آزمون تخصصي دانشكده صدا و سيما نيز شركت كنند. سپس از ميان نفرات برتر اين دو آزمون تا 4 برابر ظرفيت رشته تلويزيون و هنرهاي ديجيتالي معرفي مي‌شوند تا در مصاحبه هنري شركت كرده و به‌طور مستقيم مورد ارزيابي قرار بگيرند و در نهايت از بين اين 4 برابر ظرفيت، علاقه‌مندترين و آماده‌ترين داوطلبان پذيرفته خواهند شد.
در اين ميان دانشجوي انيميشن بايد طراحي را بخوبي بشناسد و با قوانين حركتي و تركيب‌‌بندي تصاوير آشنا باشد. چون عامل اصلي ضعف انيميشن‌هاي ايراني،‌ طراحي ضعيف و عدم آشنايي با فيزيولوژي حركت است همچنين دانشجوي اين گرايش بايد به سينما،‌ عكاسي و موسيقي علاقه‌مند بوده و اهل مسافرت و تماشاي فضاهاي تازه و جديد باشد.
در اصل دانشجوي اين گرايش مثل ساير رشته‌هاي هنري بايد خوب ببيند و نگاهي عميق و هنرمندانه نسبت به هر چيزي كه در اطراف او وجود دارد، داشته باشد.در كار رسانه، داشتن سواد بصري نيز خيلي مهم است؛‌ يعني چشم دانشجوي اين رشته بايد باسواد باشد. خوب را از بد و مطلوب را از نامطلوب و رنگ‌ها، فرم‌ها و خطوط را از يكديگر بخوبي تشخيص دهد.
اين كار به ياري زياد ديدن و خوب ديدن حاصل مي‌شود. از همين رو سعي مي‎شود در مصاحبه حضوري، سواد بصري داوطلب سنجيده شود؛‌ كاري مهم و پيچيده كه زمان زيادي را به خود اختصاص مي‌دهد.در مصاحبه حضوري، داوطلبان نمونه كارهاي قبلي خود اعم از طراحي، تابلوهاي نقاشي و ساير هنرهاي مرتبط را نيز به همراه مي‌آورند؛ چون هدف اين است كه توانمندترين و آماده‌ترين دانشجويان در اين دانشكده پذيرفته شوند.
موقعيت شغلي در ايران:
تا چند سال پيش تمامي دانشجويان دانشكده صدا و سيما در بدو ورود به اين دانشكده، بورسيه صدا و سيما مي‌شدند. اما در حال حاضر سازمان صدا و سيما تعهدي براي استخدام و به‌كارگيري فارغ‌التحصيلان دانشكده ندارد و فقط تعهد يك جانبه گرفته مي‌شود، مبني بر اينكه در صورت نياز سازمان صدا و سيما، هر فار‌غ‌التحصيل متعهد به انجام خدمت به ميزان دو برابر مدت تحصيل در دانشكده خواهد بود و محل خدمت فارغ‌التحصيلان را نيز سازمان براساس نياز مراكز خود، در سطح ايران تعيين خواهد كرد.

از همين‌رو تنها فارغ‌التحصيلاني كه در طي تحصيل دانشجوي موفقي بوده‌اند، ‌جذب سازمان مي‎شوند؛ يعني اگر دانشجويي در دوران تحصيل، خوب درس نخوانده و مهارت لازم را به دست نياورده باشد، نه تنها در سازمان استخدام نخواهد شد،
بلكه پس از فارغ‌التحصيلي،‌ هزينه تحصيل در اين دانشكده را نيز بايد بپردازد.درباره بازار كار آزاد فارغ‌التحصيل انيميشن رايانه‌اي بايد گفت كه بازار كار انيميشن دو شاخه دارد؛ يكي شاخه هنري است و ديگر شاخه تجاري و تبليغاتي مي‌باشد. در شاخه ‌هنري فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند جذب مراكز هنري و آموزشي؛ مثل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان،‌آموزش و پرورش و يا سازمان تبليغات اسلامي بشوند و در شاخه‌تجاري و تبليغاتي مي‌توانند كارهاي مختلفي انجام دهند كه از آن جمله مي‌توان به تهيه‌ CDهاي تبليغاتي براي شركت‌ها و كارخانه‌ها اشاره كرد.