انجمن های تخصصی  فلش خور
وضعیت نرخ امید ب زندگی در جهان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: خبرها (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+--- موضوع: وضعیت نرخ امید ب زندگی در جهان (/showthread.php?tid=201635)



وضعیت نرخ امید ب زندگی در جهان - ~Bad girl~ - 26-12-2014

آمار جدید نشان می‌دهد با توجه به کاهش مرگ‌ومیرهای ناشی از امراض قلبی و عفونی در سراسر جهان، طول عمر مردم دنیا نسبت به دو دهه گذشته بیشتر شده است.
خبرگزاری ایسنا: آمار جدید نشان می‌دهد با توجه به کاهش مرگ‌ومیرهای ناشی از امراض قلبی و عفونی در سراسر جهان، طول عمر مردم دنیا نسبت به دو دهه گذشته بیشتر شده است.

آمارهای جهانی نشان می‌دهد عواملی که در کشورهای مختلف موجب مرگ و میرهای گسترده‌ می‌شوند بسیار متفاوت‌اند اما در سطح جهانی اختلالات مرتبط با سوء مصرف مواد و بیماری‌های مزمن کلیوی بیشترین آمار مرگ و میرهای ناگهانی و زودهنگام را از سال 1990 میلادی تاکنون موجب شده‌اند.

آمار همچنین حاکیست نرخ مرگ و میرهای ناشی از سرطان ‌های مختلف از جمله سرطان پانکراس و کلیه نیز از سال 1990 تاکنون افزایش یافته است. در همین دوره زمانی، دولت‌ها تلاش‌های متعددی برای کاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌هایی چون سرخچه و اسهال انجام داده‌اند که به ترتیب کاهش 83 و 51 درصدی از سال 1990 تا 2013 داشته است. به طور کلی سه اختلال شامل بیماری‌های ایسکمیک قلب، سکته مغزی و بیماری‌های انسداد مزمن ریوی بالاترین آمار تلفات را در سال 2013 با نرخ 32 درصدی داشته‌اند.

علاوه براین، برخلاف پیشرفت‌های پزشکی در کشورهای در حال توسعه و افزایش امید به زندگی اما نوع بیماری‌هایی که در این کشورها شایع‌ترند بسیار متفاوت است. در عین حال با توجه به کاهش باروری و افزایش جمعیت سالمندان جهان، میانگین سن فوت از 46.7 در سال 1990 به 59.3 در 2013 رسیده است.

به علاوه با توجه به رشد جمعیت، مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی افزایش یافته است. از سوی دیگر نرخ مرگ ومیر ناشی از اغلب سرطان‌ها از جمله سرطان پستان، دهانه رحم و روده کاهش یافته در حالی که برای سرطان‌های پانکراس، کلیه و نوعی از سرطان خون (لنفوم غیرهوچکین) افزایش داشته است.

بنابراین گزارش، نرخ جهانی امید به زندگی برای هر دو جنسیت مرد و زن از 65.3 در سال 1990 به 71.5 در سال 2013 رسیده و در این میان امید به زندگی در زنان بیشتر بوده است که اگر همین روند ادامه داشته باشد امید به زندگی زنان تا سال 2030 به 85.3 سال و امید به زندگی مردان به 78.1 سال خواهد رسید.

همچنین در همه گروه‌های سنی غیر از 80 سال به بالا آمار مرگ و میر زنان بیشتر از مردان کاهش داشته است. در مورد کودکان زیر پنج سال نیز اسهال، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های مادرزادی و مالاریا عمده‌ترین دلایل مرگ ومیر است.

هند با توجه به آمار بالای جمعیتی نرخ بالای مرگ و میر را در جهان دارد. در سال 2013 این آمار برابر با 19 درصد مرگ و میرهای جهانی یا 10.2 میلیون نفر بود. با این حال مرگ ومیر کودکان و بزرگسالان در این کشور از سال 1990 تاکنون کاهش قابل توجهی داشته است.

به طور کلی بیشترین آمار مرگ و میرهای جهانی بین سال‌های 1990 تا 2013 بر اثر چند بیماری مشخص بوده که مهمترین آنها شامل بیماری‌های ایسکمیک قلب، سکته مغزی،‌ بیماری‌ انسداد مزمن ریوی، ذات الریه، زوال عقل، سرطان ریه، ایدز، دیابت، سل، اسهال ناشی از انواع بیماری‌ها، بیماری‌های ناشی از زایمان زودرس و مالاریا هستند.