انجمن های تخصصی  فلش خور
طرز تهیه سمنو - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: طرز تهیه سمنو (/showthread.php?tid=188435)



طرز تهیه سمنو - NeginNg - 29-10-2014

طرز تهیه سمنو 1


مواد لازم:

گندم دویست و پنجاه گرم

آرد یك كیلو

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
طرز تهیه:

گندم را پاك كرده و می شوییم. داخل كاسه دو تا سه بند انگشت آب روی گندم می ریزیم، دو روز در آب نگه می داریم و روزی یك تا دو بار آب گندم را عوض می كنیم تا گندم جوانه زده و نوك گندم نقره ای رنگ شود. در این مرحله گندم را در دستمال خیس شده ریخته و در كاسه ای می گذاریم. با دست، كمی آب روی آن می پاشیم. بعد از یك تا دو روز كه ریشه پیدا كرد، در سینی گذاشته و باز آب روی آن می پاشیم تا گندم ساقه پیدا كند. ساقه نقره ای برای تهیه سمنو آماده است.

گندم همراه ساقه و ریشه را تكه تكه كرده، خوب می شوییم. بعد از گرفتن آب آن كم كم با هاون یا چرخ گوشت می كوبیم تا له شود. معمول است كه هفت بار چرخ شود. داخل ظرف بزرگی به اندازه ای آب در گندم می ریزیم تا مایع شلی بدست آید سپس داخل پارچه می ریزیم تا شیره گندم خارج شود این كار را چند بار تكرار می كنیم تا عصاره گندم به طور كامل خارج شود. آرد را الك كرده بعد آرد و شیره را یواش یواش بهم می زنیم تا رقیق شود. سمنو را روی حرارت زیاد گذاشته تا بجوش آید، مرتبا” بهم می زنیم تا غلیظ شود و به شكل حلوا در آید. با حرارت كم نیم ساعت دم می كنیم. سمنو آماده است
" سمنو به روغن و شكر احتیاج ندارد . "