مقایسه ی کامل و جدال بین آخرین نسخه ی سیستم عامل های موبایل - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: موبایل (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=30) +--- انجمن: معرفی گوشی و اخبار موبایل (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=32) +--- موضوع: مقایسه ی کامل و جدال بین آخرین نسخه ی سیستم عامل های موبایل (/showthread.php?tid=183444) |
مقایسه ی کامل و جدال بین آخرین نسخه ی سیستم عامل های موبایل - Aiden Pearce - 13-10-2014 لطفا تا بارگزاری تمام عکس ها شکیبا باشید رابط گرافیکی
اندروید L
گوگل طراحی جدیدی را ارائه کرده است. رابط کاربری بسیار مسطح بوده، اما کاملاً از نظر بصری دلپذیر است ، اندروید L، با استفاده از سایه ها، عمق بیشتری به ظاهر سیستم عاملش بخشیده است
IOS 8
طراحی IOS 8، غالباً از طراحی IOS 7، تغییر نکرده است، بنابراین در کوچ از IOS 7 به IOS 8، دچار شگفتی نخواهید شد. IOS 8 طراحی مسطحی دارد
ویندوز فون ۸.۱
بعضی از کاشی های مترو از WP7، معرفی شدند، اما این بار با قابلیت شخصی سازی کاشی های شفاف نیز وجود دارد
برنده: بستگی به نظر شخصی خودتان دارد!
لاک اسکرین
اندروید L
لاک اسکرین جدیدی را به ارمغان آورده! می توانید اعلانیه ها را ببینید، همچنین می توانید برای گشودن قفل، انگشت خود را به سمت بالا بکشید، کشیدن انگشت به سمت راست باعث بازشدن شماره گیر و کشیدن انگشت به سمت چپ، باعث پدیدارشدن دوربین می شود. گوگل، از سایه گذاری برای تاکید بعضی چیزها در صفحه بهره گرفته است. بنابراین زمانیکه، در لاک اسکرین، بر یک اعلانیه، ضربه می زنید، جلو آمده و سایه دار می شود که جلوه ی دیداری زیبایی دارد.
IOS 8
لاک اسکرین تغییری نسبت به IOS 7 نداشته است، اعلانیه ها نشان داده می شوند، کشیدن به سمت راست، باعث قفل گشایی و کشیدن به سمت بالا، باعث بازشدن دوربین می شود. راه سریعی برای دسترسی به شماره گیر وجود ندارد.
WP 8.1
لاک اسکرین، از چند جهت قابل تنظیم است. می توانید هر تعداد از اپلیکیشن ها را برای نمایش روی لاک اسکرین، در میان زمان، تاریخ، قرار ملاقات، و تعداد ایمیل های چندین حساب کاربری قرار دهید. مایکروسافت، یک اپلیکیشن تنظیم سازی لاک اسکرین را منتشر ساخته است که به کاربران ویندوزفون اجازه می دهد تا لیستی متفاوتی از لانچرها را ایجاد کنند.
برنده : اندروید L
صفحه اصلی
اندروید L
صفحه ی اصلی شبیه به نسخه ی قبلی به نظر می رسد، تنها تغییری که دیده می شود، آیکون ها هستند، افزودن فولدرها، ویجت ها و غیره
IOS 8
صفحه اصلی کاملاً شبیه به نسخه ی قبلی است و هیچ تغییری دیده نمی شود
WP 8.1
مایکروسافت، کاشی های زنده ی ویندوز فون ۸.۱ را دوباره طراحی کرده، بنابراین در صفحه ی اصلی، کاشی های شفاف روی تصویر پس زمینه ای که انتخاب کرده اید، قرار می گیرند. می توانید موزیک، اشخاص ویژه و حتی وبسایت هایی را روی صفحه ی اصلی، پین کنید.
برنده : ویندوز فون ۸.۱
کشوی اپلیکیشن ها
اندروید L
، مانند نسخه ی قبلی خود می باشد (ترتیب الفبایی). خیلی وقت ها، پیدا کردن ایلیکیشن نصب شده، مشکل است
IOS
از آغاز کشوی اپلیکیشن نداشته است و در نسخه ی جدید نیز تغییری نکرده است، در عوض، اپلیکیشن نصب شده در صفحه ی اصلی قرار می گیرد، گاهی اوقات مثل اندروید، یافتن اپلیکیشن مورد نظر سخت است
WP 8.1
کشوی اپلیکیشنی دارد که در آن اپلیکیشن ها، به صورت الفبایی، ردیف شده اند، برخلاف اندروید، این اپلیکیشن ها، با حروف الفبا، از هم جدا شده اند. بنابراین یافتن اپلیکیشن نصب شده، بسیار آسانتر است.
برنده : ویندوز فون ۸.۱
کلیدهای نرم افزاری
اندروید L
گوگل، به کلیدهای نرم افزاری اندروید پایین صفحه، همان نگاهی سنتی را داشته، اما در عوض المان های شیک تری را برای اندروید L استفاده کرده است: صفحه ی اصلی: دایره، منوی مالتی تسکینگ: مربع ، دکمه ی بازگشت: فلش برعکس که به نظر می رسد از دستگاه های پخش ۱۹۸۰ یا VCR الهام گرفته است.
IOS
از آغاز کلیدهای نرم افزاری نداشته و در این نسخه هم (IOS 8) تغییری نکرده است.
ویندوزفون ۸.۱
مایکروسافت، با معرفی کلیدهای نرم افزاری، با ویندوزفون ۸.۱ کار خوبی انجام داده است، زیرا شرکت هایی مثل htc، نمی خواهند که طراحی کاملا جدیدی برای ویندوز فون انجام دهند، در عوض آنها همان طراحی شاخص اندروید را استفاده می کنند (مقرون به صرفه)
برنده : اندروید L
اعلانیه ها و تاگل ها
اندروید L
اعلانیه ها، حالا شبیه به سیستم مبتنی بر کارت Google Now به نظر می رسد. اعلانیه ها، مستقیماً در صفحه ی اصلی نمایش داده می شوند و ضربه زدن به یک کارت، به شما اجازه می دهد تا دیوایستان را قفل گشایی کرده و مستقیماً به آن برنامه ، پرش کنید. حتی می توانید کارت ها را بگسترانید تا جزئیات بیشتری مثل لیستی از ایمیل ها را ببینید. ( اگر دوست ندارید که افراد، در پیام های شخصی شما جاسوسی کنند، می توانید یک ویژگی را فعال کنید که هرگونه جزئیات اطلاعاتی را قفل کند. اگر قفل گوشی شما باز شده است و شما مشغول فعالیت دیگری، مانند مرور ایمیل ها یا انجام یک بازی هستید، جزئیات تماس در بالای نمایشگر، ظاهر می شوند. شما می توانید تماس را پاسخ داده یا بدون توقف کاری که در حال انجام آن هستید، تماس را ریجکت کنید. اندروید L، روش نمایش و استفاده ی تاگل ها را دوباره طراحی کرده است
IOS 8
اعلانیه ها بهبود یافته اند. حالا این اعلانیه ها، اینتراکتیو هستند، بنابراین شما قادر خواهید بود که به پیام های متنی، پاسخ دهید، دعوت نامه های تقویم را بپذیرید، یادآوری ها را به تعویق بیاندازید و حتی استتوس های فیسبوک را لایک کنید. شما در حال حاضر می توانید آنها را بکشید تا به طور خودکار در برنامه های مربوطه بروند، اما نمی توانید با کشیدن، آنها را رد کنید. مرکز اعلانیه هایی که با کشیدن از بالا به پایین، در دسترس قرار می گیرند، از طریق لاک اسکرین هم، در دسترس اند. IOS8، مرکز کنترلی (با کشیدن از پایین به بالا) درست مثل IOS 7،(مرکز کنترل معادل با: تاگل ها در اندروید) دارد
ویندوز فون ۸.۱
مرکز کنترل، که همان جایی است که اعلانیه ها وجود دارد، درست مثل اندروید است، با این تفاوت که شما تنها ۴ تاگل را (که می تواند تغییر کند) به جای تعداد زیادی از تاگل ها می بینید.کاشی های زنده ی مترو نیز، اعلانیه ها را نمایش می دهند، اما مشکل این است که شما باید در میان هر یک از کاشی های زنده، به دنبال اعلانیه ای بگردید.
برنده: اعلانیه ها: رقابت بین اندروید L و IOS 8
تاگل ها : IOS 8
ویجت ها
اندرویدL
ویجت های زیادی را فراهم می کند که می توانند در صفحه ی اصلی قرار داده شوند. ویجت های لاک اسکرین؛ کاملاً حذف شده اند، بنابراین اگر از طرفداران مرور ایمیل بدون قفل شدن گوشی هستید، احتمالاً ناامید خواهید شد!
IOS 8
افزونه های IOS 8، ویجت هایی هستند که می توانند برای نمایش در مرکز اعلانیه های IOS در نمای امروز، ظاهر شوند، هر چند، ویجت ها و سایر افزونه ها، در IOS نسبت به اندروید، بسیار محدود شده اند. اپل مشتاق است تا امنیت سیستم عاملش را حفظ کند، و نمی خواهد به توسعه دهنده گان اجازه دهد که اپلیکیشن هایی را که تنها ویجت یا کیبورد هستند، ارائه دهند(IOS 8، برای اولین بار کیبوردهای شخص ثالث را اجازه می دهد)
ویندوز فون ۸.۱
ویجت ندارد، اما کاشی های مترو، مثل ویجت ها عمل می کنند.
برنده: اندروید L
دستیار شخصی
اندروید L
دارای Google now است، و هیچ چیز جدیدی نسبت به نسخه ی قبلی خود ندارد.
IOS 8
دستیار شخصی IOS 8، سیری است؛ اپل با Shazam شریک شده تا قدرت تشخیص صوتی را به سیری بیفزاید. می توانید صحبت با او را بدون نگه داشتن دکمه ی صفحه ی اصلی، آغاز کنید، تنها کافیست بگویید: هی! سیری! . سیری همچنین نوشته ی چیزی که به او می گویید را نمایش می دهد و به ۲۲ زبان مسلط است.
ویندوزفوون ۸.۱
ویندوزفوون ۸.۱، دستیار شخصی کرتانا را دارد که می تواند هرکاری را که سیری و google now انجام می دهند، انجام دهد، به علاوه، ویژگی هوشمندانه ی دیگری که مایکروسافت به کرتانا افزوده است، ویژگی “نوت بوک” است. این یک دفترچه ی دیجیتال دستیار شخصی است که شامل نوشته هایی در مورد شماست، شما چه چیزی دوست دارید؟ خانواده ی شما چه کسانی هستند؟ و رستوران های موردعلاقه ی شما چه هستند؟. کرتانا، این اطلاعات را برای دادن نتایج دقیق تر به شما، استفاده می کند.
برنده: ویندوزفون ۸.۱
مالتی تسکینگ
اندروید L
سطح جدیدی از مالتی تسکینگ را برای کابرانش به ارمغان آورده است. حالا، اپلیکیشن های باز به صورت کارت های گردونه ای ظاهر خواهند شد، به طوری که می توانید با کشیدن انگشت به بالا یا پایین صفحه، گردونه ی آنها را به جریان بیندازید. برای بستن هر اپلیکیشن، کافیست هر کارت را به سمت راست یا چپ بکشید.چیزی که بسیار جذاب است و IOS هنوز نمی تواند آن را انجام دهد، اپلیکیشن هایی هستند که چندین کارت را بسته به اینکه چطور آنها را استفاده می کنید، نشان خواهند داد. برای مثال، اگر شما اگر چندین تب باز در کروم داشته باشید، هر کدام از آنها را در کارت جداگانه ای در صفحه ی مالتی تسکینگ خواهید دید.
IOS 8
مالتی تسکینگ در IOS 7، در حال حاضر، بسیار خوب است، اما IOS 8، یک گام جلوتر رفته است، یعنی هنگامیکه بر روی دکمه ی صفحه ی اصلی، دبل کلیک می کنید و به صفحه ی مالتی تسکینگ می روید، کانتکت های مورد علاقه و اخیربه صفحه، اضافه شده اند. این کانتکت ها، در لیست بالا قرار می گیرند و به شما اجازه می دهند تا به راحتی با شخص مورد نظرتان تماس گرفته یا پیام متنی بفرستید.
ویندوزفون ۸.۱
کاربران ویندوزفون ۸، با فشردن و نگه داشتن دکمه ی فیزیکی بازگشت روی گوشی، می توانند به صفحه ی مالتی تسکینگ دسترسی یابند. حالا در WP 8.1، کاربران می توانند به سادگی، با کشیدن یک اپلیکیشن به پایین، آن را ببندند، این یک ویژگی کوچک اما بسیار کاربردی است.
برنده : IOS 8
مرورگر
اندروید L
مرورگر پیش فرض اندروید L، کروم بوده، که حالا ارتقا یافته است. کروم، طراحی سیال جدیدی را با امکان تغییر اندازه ی رابط کاربری، ارائه می دهد، تا دسترسی راحت تری به حداکثر آپشن ها داشته باشید. کارکرد آن، بهینه سازی شده است و رندرینگ حدواسط گرافیکی در ۶۰ fps اصلاح شده که اسکرول بسیار نرم تری را به دنبال دارد.
IOS 8
در IOS 8، با لمس کردن دکمه ی صفحه ی اصلی، حساب ۱Password شما باز می شود، که اعتبارات شما را ارائه می دهد.
ویندوزفون ۸.۱
WP 8.1، مرورگر اینترنت اکسپلورر ۱۱ را ارائه می دهد ، ویژگی های جدید زیادی که همگی وارث نسخه ی دسکتاپ آن هستند. کاربران، حالا به تب های باز شده در سایر دستگاه های ویندوزی مثل دسکتاپ و تبلت ها، در ویندز فونشان دسترسی دارند. اما بهترین از همه اینکه، این ویژگی ها در حال پیشرفت هستند و می توانید مزایای بیشتری مثل ساپورت استاندارهای open web، مثل WebGL و HTML5 را داشته باشید. به طور خلاصه، شما می توانید سایت یوتیوب را در مرورگر خود به صورت اپلیکیشن یوتیوب ببینید.
برنده : IOS 8
کیبورد
اندروید L
کیبورد اندروید L، واقعاً برای استفاده، مناسب و زیباست. این صفحه کلید، منظره ی جدیدی دارد. با پیش بینی متن، گوشی، راحت تر می تواند اشتباهات ناشی از تایپ را تصحیح کند.
IOS 8
کیبورد IOS 8، یک ویژگی جدید نوشتاری، مثل اندروید دارد، مکانی در بالای کیبورد که کلمات محتمل شما را نشان می دهد.
ویندوزفون ۸.۱
WP 8.1، دارای کیبورد جریان کلمه است: درست مثل کیبورد اندروید L، عملکرد ورودی پیوسته دارد که به شما اجازه می دهد، تا انگشت خود را از اولین حرف کلمه ی مورد نظرتان تا آخرین حرف بر روی کیبورد بکشید. این روش، با ترکیب حروفی که آنها را لمس می کنید، کلمه ی مورد نظر شما را تشخیص می دهد.
برنده: رقابت بین اندروید L و WP 8.1
تماس ویدئویی
اندروید L
دارای Hangouts است که برای ارتباط با آن، تمام اعضاء، باید اکانت جیمیل داشته باشند، به هرحال اکانت جیمیل رایگان بوده و همچنین کیفیت ویدئوی آن بالاست.
IOS 8
FaceTime را دارد، که بسیار محدود است، و امکان ارتباط ، تنها بین دستگاه های اپل وجود دارد.
ویندوزفون ۸.۱
WP 8.1 دارای اسکایپ است، که تقریباً برای هر دستگاهی که به اینترنت وصل است، موجود است. در مورد هزینه هم، مکالمه ی ویدئویی دوطرفه، رایگان است. اما اسکایپ اغلب، از مشکلات کیفیتی رنج می برد، به ویژه اگر بعضی از شرکت کنندگان، کانکشن تلفن همراه داشته باشند.
برنده: اندروید L
ذخیره ی ابری
اندروید L
داراری گوگل درایو است، که فضای ۱۵ گیگابایتی را به صورت رایگان ارائه می دهد. می توانید فضای ۱۰۰ گیگابایت اضافه را برای مدت یکماه به ازای ۱.۹۹ دلار ، یا فضای ۱ ترابایتی را برای یکماه به ازای ۹.۹۹ دلار اجاره کنید. گوگل قابلیت اشتراک تصاویر، اسناد، شیت ها و اسلاید ها را به گوگل درایو کشانده، که به شما اجازه می دهد تا این موارد را به اشتراک گذاشته یا در داخل درایو، در ساخت آنها همکاری کنید. حالا جیمیل، به شما اجازه می دهد تا به سرعت اسناد را از گوگل درایو، ضمیمه کنید، در حالیکه این قابلیت نیز وجود دارد که ضمایم خود را به صورت اتوماتیک در فضای ابری ذخیره نمایید.
IOS 8
IOS 8 دارای iCloud است ، که ۵ گیگابایت فضا را به صورت رایگان، برای ذخیره، فراهم می کند. شما می توانید ۲۰ گیگابایت اضافه را به قیمت ۹۹ سنت و ۲۰۰ گیگابایت را به قیمت ۳.۹۹ دلار اجاره کنید. اگر مک، آیفون یا آی پد یا سایر محصولات اپل را دارید، iCloud، بسیار مفید خواهد بود.
ویندوزفون ۸.۱
WP 8.1 دارای Onedrive است، که فضای رایگان ۱۵ گیگابایتی را برای شما فراهم می کند، یعنی مثل گوگل درایو. اما می توانید ۳ گیگابایت اضافه را با آپلودهای خودکار دوربین در اپلیکیشن موبایل و ۵ گیگابایت اضافه را با پیشنهاد دادن ۱۰ دوست، بدست آورید. اگر باز هم به فضای بیشتری نیاز دارید، می توانید ۱۰۰ گیگابایت اضافه را برای یکماه به ازای ۱.۹۹ پوند و ۲۰۰ گیگابایت اضافه را هم به قیمت ۳.۹۹ پوند، بخرید. بهترین و بزرگترین ویژگی Onedrive، امکان آفیس آنلاین است که به شما اجازه می دهد تا نه تنها اسناد آفیس خود را در فضای ابری ذخیره کنید، بلکه آنها را از داخل مرورگر خود، ویرایش نیز کنید.
برنده: ویندوزفون ۸.۱
باتری
اندروید L
Project Volta وجود دارد که شاخص دقیق تری از اینکه گوشی شما چه مدت کارخواهد کرد و اینکه کدام اپلیکیشن ها، استفاده ی بیشتری از باتری می کنند، می دهد. ویژگی خوب دیگر این است که وقتی گوشیتان را شارژ می کنید، این برنامه به شما خواهد گفت که چه مدت دیگر، گوشی شما به صورت کامل شارژ خواهد شد. حالت صرفه جویی در باتری نیز وجود دارد. زمانیکه شارژ به درصد خاصی رسید، می توانید حالت صرفه جویی در باتری را فعال کنید تا عملکرد را برای بیشتر کردن مدت زمان روشن ماندن گوشی، کاهش دهد.
IOS 8
IOS 8، حالت صرفه جویی در باتری ندارد. آیفون ها به خاطر طول عمر باتری ضعیفشان، بدنام اند!
ویندوز فون ۸.۱
مایکروسافت، همیشه در ویندوز فون در قسمت طول عمر باتری، موفق عمل کرده ، اما در WP 8.1، امکانات بسیار بیشتری نیز به آن افزوده است. این منو، یک لیست از مصرف کنندگان باتری و تنطیمات اضافه تر برای کاهش مصرف را در اختیار کاربر قرار می دهد.
برنده : ویندوز فون ۸.۱
نقشه ها
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اندروید L
Google Map
IOS 8
Apple map
WP 8.1
Bing map
برنده : اندروید L
اپ استور
اندروید L
دارای google play است که دومین استور بزرگ اپلیکیشن، با تعداد زیادی اپلیکیشن رایگان است.
IOS 8
دارای App store است که بزرگترین اپ استور با اپلیکیشن هایی منحصربفرد و با کیفیت است.
ویندوز فون ۸.۱
دارای Marketplace است که سومین اپ استور پس از اپل و گوگل است. استور ویندوز، دارای اپلیکیشن های منحصربفردی است که در پلی استور یا اپل استورهم نیست.
برنده : IOS 8
نتیجه گیری
رای گیری
خب دوستان مقایسه کامل هر ۳ پلتفرم را دیدید اما نظر آخر با شما است.شما به عنوان یک مصرف کننده به کدام سیستم عامل رای می دهید ؟
با تشکر فراوان از سایت گجت نیوز بابت ترجمه این مطلب
RE: مقایسه ی کامل و جدال بین آخرین نسخه ی سیستم عامل های موبایل: اندروید، IOS، ویندوزفون - Tɪɢʜᴛ - 18-07-2015 آیفون یا گوشی اندرویدی؟ این سوال قدمتی حدود ۶ سال دارد و از آن زمان تا کنون بحثهای زیادی بین کاربران این دو پلتفرم درگرفته است. قطعا هرکدام از این گوشیها نسبت به دیگری برتریها و ضعفهایی دارد، اما در این پست میخواهیم ۵ نقطه قوت آیفون را نسبت به رقبای اندرویدیاش بررسی کنیم. با جیاسام همراه باشید.
ثبات
انتخاب زمانی مزیت به حساب میآید که بتوان بهترین را انتخاب کرد. هرچند تنوع دستگاههای اندرویدی بسیار بیشتر از آیفون است و خیلیها این را مزیت میدانند، هرکدام از این حق انتخابها در ردههای مختلف جای میگیرد و هر کدام تجربه کاربری متفاوتی ارائه میکند. ارائه تجربه کاربری متفاوت لزوما بهمعنای بهتر بودن نیست و گاهی کاربر در این بین نمیتواند بهترین را انتخاب کند. در زمینه آیفون اما چنین موضوعی مطرح نیست و کاربران اگر بهترین تجربه آیفون و iOS را بخواهند، میتوانند آخرین آیفون معرفیشده را خریداری کنند و مطمئن باشند آیفونی بهتر از آن وجود ندارد.
حالا نگاهی به عکس بالا بیندازید. این عکس به انتخاب رنگ ساعتهای سواچ مربوط نیست! بلکه تنوع دستگاههای اندرویدی را در ابتدای سال ۲۰۱۴ نشان میدهد. قطعا اکنون باید قطعات رنگی بیشتری به آن اضافه کرد، اما همان زمان نیز با انبوهی از دستگاههای اندرویدی روبرو بودیم که خودش بهتنهایی برای هر توسعهدهندهای ممکن است کابوس باشد! برای مثال، گاهی توسعهدهندگان بعد از انتشار اپلیکیشن خود در پلی استور، با توجه به بازخورد کاربران در بخش نظرات، متوجه میشوند اپلیکیشنی که طراحی کردهاند در گوشیهای مختلف چگونه عمل میکند و تازه آن موقع برای ارائه بهروزرسانی اقدام میکنند.
در دنیای آیفون اما چنین موضوعی مطرح نیست. توسعهدهندگان عملا فقط با آیفون ۴اس به بعد روبرو هستند و تنها لازم است اپلیکیشن خود را در ۶ آیفون آزمایش کنند. از این گذشته، حتی داشتن همه این آیفونها هم لازم نیست و میتوان با اپلیکیشن xCode در همه آیفونها اپلیکیشن جدید را آزمایش کرد و از نتیجهاش مطمئن شد.
موضوع دیگری که در بخش ثبات قرار میگیرد ارائه بهروزرسانیهای سیستم عامل است. امسال با معرفی iOS 9 شاهد بودیم حتی آیفون ۴اس نیز، که سال ۲۰۱۱ معرفی شد، از این بهروزرسانی پشتیبانی میکند، اما در دنیای اندروید دیدهایم که برای بسیاری از گوشیهای میانرده بهروزرسانی سیستم عامل عرضه نشده است. در زمینه پرچمداران هم بهروزرسانیها معمولا تقسیمبندی منطقهای دارند و گاهی ممکن است یک پرچمدار اندرویدی در یک سوی کره خاکی بهروزرسانی را دریافت کند و نسخه دیگر همان گوشی در منطقهای دیگر همچنان منتظر بهروزرسانی باشد. اما بهواسطه ثبات در اکوسیستم آیفون، بهروزرسانی برای همه آیفونها با هر اپراتور مخابراتی در یک زمان ارائه میشود.
فروشگاه نرمافزاری AppStore
اگر به سه یا چهارسال گذشته بازگردیم، میتوان گفت فروشگاه نرمافزاری اپ استور کاملتر از فروشگاه نرمافزاری اندروید بوده است. اکنون در سال ۲۰۱۵ اگرچه از نظر تعداد اپلیکیشنها در یک سطحاند، همچنان مزیت بزرگی نسبت به اندروید وجود دارد. تقریبا همه ما میدانیم که بیشتر اپلیکیشنها ابتدا برای آیفون و سیستم عامل iOS عرضه میشوند و بعد از مدتی نسخه اندرویدی آنها منتشر میشود. شاید اینستاگرام مهمترین نمونه آنها باشد که نسخه اندرویدیاش تقریبا یک سال دیرتر از iOS عرضه شد و نخست کاربران آیفون از آن برخوردار شدند. در دنیای بازیها نیز بازی محبوب کلش آو کلنز ابتدا برای آیفون عرضه شد و پس از مدتی برای کاربران اندروید عرضه شد. در برخی موارد نیز نسخه اندرویدی نرمافزارها و بازیها اصلا ارائه نمیشود. برای مثال، سری بازیهای فوقالعاده Infinity Blade تنها نسخه آیفون دارد و کاربران اندروید نمیتوانند با گوشی اندرویدی خود آن را بازی کنند.
بدافزارها
اوایل سال گذشته میلادی گزارشی منتشر شد که میگفت تقریبا ۹۹ درصد بدافزارهای موبایلی برای سیستم عامل اندروید ساخته میشوند. یکی از دلایل علاقه تولیدکنندگان این بدافزارها به اندروید را میتوان متنباز بودن آن دانست. اگرچه متنباز بودن ویژگی خوبی است، خطر وجود بدافزارها برای سیستم عاملهای متنباز همواره وجود داشته است. دلیل دیگری که هکرها را به اندروید علاقهمند میکند گسستگی میان نسخههای اندروید گوشیهای اندرویدی است. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، بسیاری از گوشیهای اندرویدی بهروزرسانیهای نرمافزار چندانی دریافت نمیکنند و این مورد باعث میشود بهروزرسانیهای مربوط به امنیت سیستم عامل را هم از دست بدهند. اما در آیفون و iOS، بهواسطه وجود محدودیتها، نمیتوان بهسادگی بدافزاری پیدا کرد که برای دستگاه مخرب باشد. بنابراین اگر امنیت برایتان اهمیت دارد، بهتر است آیفون را انتخاب کنید.
وجود نداشتن گسستگی در محصولات
وقتی شما آیفون میخرید، همان آیفونی را خریدهاید که اپراتورهای مخابراتی مختلف یا فروشگاههای اپل یا حتی خردهفروشها عرضه میکنند. اگرچه آیفونها از نظر پارت نامبر دستهبندی میشوند و به کشورهای مختلف فرستاده میشوند، از نظر کیفیت ساخت تفاوتی با یکدیگر ندارند. حتی از نظر بهروزرسانیهای سیستم عامل نیز تفاوتی میان آیفونها وجود ندارد و همه آنها در یک روز میتوانند بهروز شوند. علاوه بر این، در گوشیهای اندرویدیای که اپراتورها عرضه میکنند، برخی اپلیکیشنهای غیرقابل پاک شدن هم نصب میشود که گاهی واقعا آزاردهنده است. حتی بعضی گوشیهایی که اپراتورهای مخابراتی عرضه میکنند ظاهری متفاوت با نسخه اصلی دستگاهها دارند، اما در آیفون چنین چیزی مشاهده نمیشود.
پشتیبانی سختافزاری
پشتیبانی سختافزاری، یا همان گارانتی، در محصولات اپل به بهترین شکل موجود یافت میشود. برای مثال، تنها با خراب شدن دکمه سایلنت میتوانید آیفون خودتان را به اپل استور یا همان فروشگاه اپل ببرید و بعد از ۱۵ دقیقه با آیفونی جدید بیرون بیایید، بدون آنکه حتی نیاز باشد جعبه دستگاه خود یا فاکتوری تحویل دهید. البته متاسفانه در ایران اپل استور نداریم، اما اگر مشکل حادی پیش بیاید، میتوانید بهکمک دوستان و آشنایانتان که به خارج از کشور سفر میکنند آیفون خود را به اپل استور برسانید و تعمیر یا تعویضش کنید.
در نهایت بار دیگر میگوییم هرکدام از سیستم عاملهای اندروید و iOS و گوشیهایشان ضعفها و قوتهای خاص خودشان را دارند و نمیتوان گفت کدام بهترین است؛ اما اگر مواردی که ذکر شد برایتان اهمیت دارد، بهتر است سراغ آیفون بروید.
RE: مقایسه ی کامل و جدال بین آخرین نسخه ی سیستم عامل های موبایل: اندروید، IOS، ویندوزفون - a_fn - 08-10-2015 نمیشه گفت کدوم بهترین و کدوم بدترین هست هرکدوم یکسری مزیت ها و معایب خاص خودشون رو دارن اما خب معایبه اندروید معمولن خیلی سریعتر برطرف میشه :دی |