انجمن های تخصصی  فلش خور
ترجیحا اینها را نخرید و نخورید - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- موضوع: ترجیحا اینها را نخرید و نخورید (/showthread.php?tid=176466)



ترجیحا اینها را نخرید و نخورید - •ДmịrHoSsiŋ• - 20-09-2014

ترجیحا اینها را نخرید و نخورید 1




ژله آماده فرآورده‌ای است که از مخلوط کردن شکر، مواد قندی، مواد ژله‌کننده مانند ژلاتین یا پکتین و...، رنگ، اسانس و اسیدهای مجاز مورد مصرف در صنایع غذایی و ملح آنها پس از عمل‌آوری تهیه می‌شود. همچنین پاستیل فرآورده‌ای است که از مخلوط کردن شکر و سایر مواد قندی، ژلاتین، اسیدها، اسانس‌ها و رنگ‌های مجاز خوراکی پس از عمل‌آوری تهیه و پس از فرم دادن به اشکال گوناگون در روغن غلتانده می‌شود.
بر اساس استاندارد تدوین شده ژله فرم‌دار و پاستیل باید بو و مزه و رنگ ادعا شده را دارا بوده، فاقد هرگونه بو و طعم خارجی باشد. همچنین باید بافت و رنگ یکنواخت داشته باشند و عاری از هرگونه ذرات خارجی باشند و ژله فرمدار (تابلت) باید فرم خود را حفظ و در بسته‌بندی به یکدیگر نچسبد.
فرآورده‌های ژله‌ای باید در بسته‌های مناسب و مجاز مواد غذایی، غیرقابل نفوذ هوا و مقاوم در برابر ضربه و فشار که فرآورده را از هرگونه تغییر کیفی و کمی‌تا زمان مصرف حفظ کند، بسته‌بندی و عرضه شوند. روی بسته‌های حاوی پودر ژله و سایر فرآورده‌های ژله‌ای و یا روی برچسب آنها باید نام و نوع محصول، نام و آدرس تولیدکننده، تاریخ تولید، تاریخ انقضای مصرف، شماره و سری ساخت، ذکر نام اجزای متشکله فرآورده به ترتیب مقدار، طرز تهیه و آماده‌سازی درباره پودر ژله، شرایط نگهداری، وزن خالص و عبارت ساخت ایران درج شده باشد.
تمام موارد ذکر شده در استاندارد برای حفظ سلامت مصرف‌کننده در نظر گرفته شده است. این محصولات چنانچه به صورت صنعتی و تحت قوانین استاندارد تهیه شده باشند، برای مصرف مطمئن هستند زیرا صنایع ملزم به رعایت استاندارد‌ها هستند. اما پاستیل‌ها و ژله‌هایی که به صورت فله‌ای و بدون پوشش به فروش می‌رسند، اغلب فاقد این استاندارد‌ها هستند. هنگامی‌که محصول فاقد بسته‌بندی و پوشش مناسب است، در وهله اول می‌تواند به انواع آلودگی‌های محیطی دچار شود. گذشته از آلودگی‌های بهداشتی چون این محصولات بدون هیچ کنترلی تهیه می‌شوند، می‌توانند با انتقال آلودگی‌های شیمیایی از قبیل رنگ‌های غیربهداشتی و یا استفاده از مقادیر غیرمجاز رنگ‌های خوراکی که برای جذاب کردن آنها به کار برده می‌شود، سلامت ما را به خطر بیندازند.
به علاوه، منبع استخراج ژلاتین مصرفی این مواد و چگونگی استخراج آن به طور معمول در اقلامی ‌که به صورت فله‌ای به فروش می‌رسند مشخص نیست و به همین دلیل ممکن است ایجاد خطر کنند. از آنجا که کودکان بیشترین طرفداران این محصولات هستند و باید به سلامت آنها توجه ویژه داشت. توصیه من، خودداری از مصرف انواعی از این محصولات است که به صورت فله‌ای به فروش می‌رسند و فاقد بسته‌بندی و برچسب مطمئن هستند.