اسرار خوراکیها - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: اسرار خوراکیها (/showthread.php?tid=174489) |
اسرار خوراکیها - ஐற£ℒἶ†дஐ - 14-09-2014 در این تاپیک با اکثرخوارکی ها و مواد غذایی
و خواص شون و کاربردشون اشنامیشیم دوستان میتونند پست های مرتبط رو هم بزارن تا ماهم کسب فیض کنیم اشنایی با ارده و خواص ان کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط بشر شناخته شده و برای خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته است. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. نام مصری کنجد Sesemt در لیست ۲۰ متر طول گیاهان دارویی Ebers papyrus مصر در ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد ثبت می باشد. حفاری های اخیر باستان شناسی در ترکیه نشان می دهد که بین سالهای ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد در امپراتوری Urartu که در حال حاضر Armenia می باشد بذر کنجد کاشته می شده و کنجد تولید می شده و از ان ورغن کنجد استخراج و برای مصرف مردم عرضه می شده است. اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند و همین امر موجب شده است که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد ، زیرا روغن کنجد یکی از منابع غنی چربی های اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی است ، می باشد. در هندوستان معمول است که از روغن کنجد ، به عنوان مقوی و ملین و مسهل در سطح وسیعی استفاده می شود. خواص روغن کنجد,فواید ارده در فرانسه از روغنن کنجد در ساختن عطرها ، صابونهای و لوازم ارایش استفاده می شود. خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژیزا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشوند. ________________________ اما حواستان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژیزا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کمتحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، _________________________ بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد. ** ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردیخوردن. ________________________ ** قند حلواارده و حلواشکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کمضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمیکنیم. به تازگی دو کارخانه به تولید حلواارده برای بیماران دیابتی پرداختهاند که در آن از قند مصنوعی و بیضرر استفاده شده است. __________________________ ** آن کلسترول را کاهش میدهد. ___________________________ ** از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده میشود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است. ___________________________ ** به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود. ___________________________ ** شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست. ________________________ ** همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن میشود و کارشناسان تغذیه آن را پاککننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خونسازی نیز کمک میکند. ________________________ ** شیره انگور و خرما، هر دو تسکیندهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند. ________________________ ** در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کمخونی در افراد میشود. ___________________________ ** شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرممزاجها موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوههای تازه با طبیعت سرد است. ____________________________ خواص ارده از نظر طب قدیم : در کتب طب سنتی با نام رهشی امده است و ان عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند . از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم وتز است . و از مظر خواص معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است . اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد . * ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد . * در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است . * مدر قاعده آور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود . * این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود . * هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود . * مدر قاعده اور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود . * همچنین برایرفع بیماری های رحم توصیه می شو د. روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد . * برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است. RE: اسرار خوراکیها - ஐற£ℒἶ†дஐ - 19-09-2014 ***** دارچین علیه اضطراب **** -------------------------------------- * دارچین، پوست خشک شده شاخههای نوعی درخت بومی هند است. این ادویه خوشعطر، طبع گرم و خشکی دارد. * شادیآور، آرامبخش، تقویتکننده کبد و قلب، کاهنده قندخون، برطرفکننده بوی بد دهان، ادرارآور و قاعدهآور است. میتواند جلوی اسهال را بگیرد، فشارخون را کاهش بدهد، گرفتگیهای عضلانی را تا حدی از بین ببرد، تب را پایین بیاورد و یک آنتیهیستامین خوب و طبیعی هم محسوب شود. * خانمهای باردار، شیرده و افراد مبتلا به زخمها و ناراحتیهای گوارشی باید در مورد میزان مصرف دارچین با پزشک خود مشورت کنند زیرا زیادهروی در مصرف این ادویه میتواند برای برخی از افراد، تپش قلب، تعریق و حساسیت را به دنبال داشته باشد. در ضمن، مصرف بیش از حد دارچین به افرادی با مزاج گرم نیز توصیه نمیشود. یادآوری: بهتر است چوب درسته و پودرنشده دارچین را به چای یا غذاهای خود اضافه و کمی پیش از سرو غذا، چوب را از ظرف غذا خارج کنید. جوشیدن چوب دارچین بیشتر از 15- 10 دقیقه داخل چای یا غذا توصیه نمیشود چون میتواند باعث تلخ شدن آن شود RE: اسرار خوراکیها - ஐற£ℒἶ†дஐ - 26-09-2014 تخم شربتی
قهرمان کلسیم همیار لاغری ایرانیها از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند. باید بدانید که این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند که در این مطلب بر آنها مرور کوتاهی میکنیم. تخم شربتی همان دانههای ریز خوراکی و بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که اتفاقاً طرفداران زیادی هم دارد. خوشبختانه ایرانیها هم از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند. باید بدانید این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند دانههای به این ریزی و این همه خاصیت!!! تخم شربتی منبع فوقالعادهی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 میباشد. در واقع حدود 20 درصد وزن دانههای به این کوچکی حاوی این اسیدهای چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد. حتماً میدانید که تخم کتان نیز یکی از منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 میباشد. اگر میخواهید بیماریهای قلبی عروقی از شما دور باشد حتماً به خواص محافظتی این دانههای ریز اعتماد کنید. تخم شربتی منبع فوقالعادهی کلسیم است به طوری که 5 تا 6 برابر بیشتر از شیر میباشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم میشناسید باید بدانید که این دانههای ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و 3 برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتیاکسیدانی نیز قویتر از میوهای مانند بلوبری هستند. تخم شربتی همچنین منبع فوقالعادهی منیزیم، منگنز، مس، زینک(روی)، نیاسین(ویتامین ب3) و ویتامینهای دیگر بوده و سرشار از فیبرهای محلول در آب میباشد. این دانهها 9 تا 12 برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند میشوند. چه میکند این تخم شربتی؟ همین دانههای ریز سیاه رنگ میتوانند میزان قند خونتان را تنظیم کنند؛ بنابراین شما را از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در امان نگه میدارند. اگر میخواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجود در آنها باعث لعابدار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد میکنند. علاوه بر این تخم شربتی با دفع مواد زائد بدن از طریق رودهها به عملکرد خوب آنها کمک میکند. توجه توجه * توجه داشته باشید که این دانههای ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما جزو افراد حساس به این ترکیب هستید در مصرف آن دقت کنید. * تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشارخون میشود برای همین سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف میکنند باید حواسشان به مصرف آن باشد. * مصرف این دانهها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد میخورند نیز توصیه نمیشود. * اگر داروی خاصی مصرف میکنید نیز بهتر است قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنید. |