سوپـر خـوراکی های پاییـزی را بشناسیـم - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: سوپـر خـوراکی های پاییـزی را بشناسیـم (/showthread.php?tid=172920) |
سوپـر خـوراکی های پاییـزی را بشناسیـم - ஐற£ℒἶ†дஐ - 11-09-2014 سیب ۱. منبع غنی از آنتی اکسیدان است. ۲. هر یک عدد سیب ۴ گرم فیبر مورد نیاز روزانه بدن افراد را تامین میکند. تفاوتی نمی کند سیب را در قالب پای بخورید یا اینکه به شکل تارت نوش جان کنید یا اینکه آن را پخته میل کنید یا خام بخورید. تنها مهم این است که مطمئن باشید سیب را با پوست میل می کنید چه اینکه فلاوونویید موجود در پوست سیب با خاصیت آنتی اکسیدانی محافظت از سلامت قلب، این میوه را در جمع فهرست برترین خوراکی هایی پاییزی جای می دهد. کلم فندقی ۱. یک دوم پیمانه از این کلم به طور روزانه حتی بیشتر از نیاز روزمره شما به ویتامین K را تامین می کند. ۲. منبع بسیار غنی از آهن است، پس مصرف آن بخصوص به خانم ها توصیه می شود. کلم فندقی خصوصیات بسیار مشابهی با هویج دارد اما در طعم، اصلا شباهتی ندارند. کلم فندقی نرم تر و البته کمی تلخ تر از هویج است بنابراین هنگام سرو این کلم در قالب سالاد یا کنار غذا بهتر است از برخی سس ها به عنوان چاشنی روی آن استفاده کنید. توصیه ما البته ترکیب سرکه بالزامیک با کلم فندقی است که مزه آن را برایتان جاودانی می کند! هویج فرنگی یا زردک ۱. این نوع سبزی منبع بسیار قوی از پتاسیم است. ۲. فیبر را به فراوانی می توانید در هویج فرنگی یا زردک پیدا کنید. هویج فرنگی یا همان زردک خودمان به لحاظ بهره مندی از مواد مغذی مانند هویج معمولی است با این تفاوت که رنگ آن روشن تر است و البته طعمش هم شیرین تر. ترکیب هویج فرنگی با سیب زمینی به خصوص وقتی داخل سوپ ریخته شود توصیه ای است که بهتر است یک بار آن را امتحان کنید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید. در ضمن می توانید هویج فرنگی را همراه سیب زمینی بپزید و با رنده ریز کنید و داخل سسی بریزید که قرار است سالاد را با آن سرو کنید. به این ترتیب مهمانانتان را با یک طعم جدید و البته خوشمزه شگفت زده خواهید کرد. گلابی ۱. منبع غنی از ویتامین C و سولفات مس است. ۲. هر عدد گلابی ۴ گرم از فیبر مورد نیاز بدن شما را تامین می کند. جماعت زیادی هستند که این میوه شیرین و آبدار را به هر میوه دیگری ترجیح می دهند، اما شاید تا به حال این میوه را صرفا خام نوش جان کرده باشید. خب، حالا وقت آن رسیده که با یک تغییر کوچک تجربه جدیدی را درباره خوردن این میوه به دست بیاورید و البته آن را سالم تر نوش جان کنید؛ با پختن گلابی می توانید طعم افسانه ای آن را هم تجربه کنید. حالا انتخاب با خودتان است. به یکبار امتحانش می ارزد. گل کلم ۱. اگر ترکیبات موجود در گل کلم با مصرف مرتب این نوع سبزی همراه شود می تواند مانعی در برابر انواع سرطان ها باشد. ۲. گل کلم می تواند چربی خون بالا را پایین بیاورد و آن را تنظیم کند. این سبزی شیرین و سبک با طعم بی نظیرش می تواند یکی از مناسب ترین گزینه های فصل زمستان برای سرو شدن کنار غذا باشد. اگرچه گل کلم را می توانید به راحتی بخارپز و کنار غذا نوش جان کنید اما ترکیب آن با سیب زمینی پخته هم برای قرار گرفتن کنار بشقاب غذا بسیار خوشمزه خواهد شد. ضمن اینکه گل کلم در کشور ما وقتی در قالب شور یا ترشی درمی آید بسیار خواستنی تر خواهد شد. کدوتنبل ۱. امگا۳ را به راحتی می توانید با خوردن کدوتنبل به بدن خود منتقل کنید. ۲. این کدو منبع غنی از ویتامین A است. ۳. پتاسیم به فراوانی در کدو تنبل پیدا می شود. ۴. بیش از ۲۰ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند. ۵. ویتامین B را هم می توانید به راحتی در این نوع از کدو پیدا کنید. اگر تا به حال از این نوع سبزی استفاده چندانی نمی کرده اید بهتر است نظرتان را تغییر بدهید و آن را به خانه تان بیاورید چون این روزها کدوتنبل به شدت مورد استفاده طبخ انواع خوراکی های خوشمزه قرار می گیرد. کدو تنبل به واسطه پوست ضخیمی که دارد می تواند حتی برای یکی، دو ماه قابل نگهداری در یخچال باشد. شلغم ۱. این سبزی ریشه ای منبع بسیار غنی از ویتامین C است. ۲. برگ های شلغم منابع قوی از ویتامین A ، K و فولیک اسید هستند. ترد و سبک، این نوع از سبزی ها می تواند بهترین جایگزین برای ترب و البته کلم باشد. اگر می خواهید شلغم را به تنهایی و صرفا به عنوان کنار غذا سرو کنید می توانید آن را بپزید و با رازیانه یا حتی شکر این نوع از سبزی را مزه دار کنید تا خوشمزه تر سرو شود. هرگز برگ های شلغم را دور نریزید چون وقتی پخته و خورده شوند انواع بی شماری از مواد مغذی را به بدنتان می رسانند که شاید هیچ وقت فکرش را هم نمی کردید. می توانید از برگ های پخته شده شلغم در سوپ سبزی ها هم استفاده کنید. انار ۱. آب انار بیشتر از خود آن آنتی اکسیدان به بدن می رساند. پس در خوردن آب انار تردید نکنید. ۲. ویتامین C و فولیک اسید را می توانید به میزان بسیار زیاد در انار پیدا کنید. این میوه محبوب گاهی ترش و البته گاهی هم شیرین همواره به عنوان یکی از منابع بسیار غنی انواع آنتی اکسیدان ها شناخته می شود. این را بدانید که با خوردن هر یک عدد انار گویی که دانه دانه آنتی اکسیدان را قورت می دهید. از دانه های انار می توانید برای خوشمزه تر کردن هر چه بیشتر انواع سالاد استفاده کنید. خرما ۱. جزو میوه های کم چرب است. ۲. یکی از منابع قوی فیبر است. ۳. پتاسیم را به راحتی می توانید در خرما هم پیدا کنید. خرما به عنوان یک میوه شیرین شرقی شناخته می شود که به جز مصارف معمول در آسیا در کشورهای اروپایی برای تهیه انواع دسرها هم کاربرد دارد و حتی در مواردی همراه غذا طبخ و سرو می شود. در فصل سرما، خرما نوعی گرمی مناسب برای افرادی است که تحمل هوای سرد برای آنها مشکل خواهد بود. کیوی ۱. اگر دنبال منبعی بسیار غنی از ویتامین C هستید کیوی را انتخاب کنید زیرا ویتامین C را در کیوی بیشتر از پرتقال پیدا خواهید کرد. ۲. پتاسیم و سولفات مس از دیگر مواد مغذی ای هستند که به فراوانی می توانید آنها را در کیوی پیدا کنید. اضافه کردن این میوه مناطق گرمسیری به دستورهای غذایی می تواند طعم و مزه خوراکی هایی که تا به حال می خورده اید را کاملا متفاوت و البته بی نظیر کند. ترکیب کیوی، آناناس و پرتقال به عنوان سالاد میوه علاوه بر زیبایی ظاهری بسیار خوشمزه خواهد شد. البته کسانی که به کیوی حساسیت دارند بهتر است عطای خوردن این میوه را با وجود همه ویژگی های منحصربفردش به لقای آن ببخشند. گریپ فروت ۱. خوردن گریپ فروت بیشتر از ۷۵ درصد از ویتامین C روزانه موردنیاز بدن شما را تامین می کند. ۲. گریپ فروت با بهره مندی از پکتین مانع بالا رفتن کلسترول بد خون می شود. افرادی که فشارخون پایینی دارند بهتر است گریپ فروت را ناشتا میل نکنند چون تا حدودی باعث افت فشارخون می شود. با این حال خوردن گریپ فروت با توجه به خواص آنتی اکسیدانی اش به همه توصیه می شود. البته باید بدانید اگر آب گریپ فروت را به جای خودش میل کنید قطعا آنتی اکسیدان بیشتری به بدن خود رسانده اید. نارنگی ۱. نارنگی یکی از دیگر منابع ویتامین C است. ۲. نارنگی یکی از منابع بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این نوع از مرکبات، با طعم ترش و شیرین و البته در قالب میوه ای آبدار، یکی از محبوب های پاییزی محسوب می شوند. البته از نارنگی استفاده های دیگری جز خوردن خشک و خالی خود این میوه هم می توانید بکنید. مثلا ترکیب آب نارنگی با روغن زیتون یا سرکه می تواند یک سس سالاد بی نظیر را که تا به حال امتحانش نکرده اید، بسازد. |