انجمن های تخصصی  فلش خور
روابط بدون مرز - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+---- انجمن: روان شناسی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=63)
+---- موضوع: روابط بدون مرز (/showthread.php?tid=172178)



روابط بدون مرز - bOoOoOy - 10-09-2014

خط قرمر و مرز در روابط انسانی موجب مشخص شدن حد و حدود می شود و یکی از مهارتهای مهم در روابط بین فردی است و به معنای ایجاد مرز و حریم در روابط است. بسیاری از افراد موفق، مرز در روابط خود را رعایت می کنند. ولی در روابط پرتنش و مشکل ساز کمتر حفظ حریم و روابط وجود دارد و بسیاری از مشکلاتیکه در روابط انسانی شاهد آن هستیم به دلیل مشخص نبودن مرز روابط است. یعنی گاهی خیلی به دیگران نزدیک یا به اصطلاح قاطی می شویم و یا اینکه از دیگران خیلی فاصله می گیریم و دیواری به دور خود می کشیم.

امام علی ( ع ) می فرماید: با دوستان خود آن گونه دوستی کنید که شاید روزی دشمن شما شوند و با دشمنان خود آن گونه عمل کنید که شاید روزی دوست شما شوند.

ارتباط بدون مرز شاید در ابتدا جذاب و صمیمانه به نظر برسد. اما معمولا به مرور زمان به شکست و جدایی می انجامد. بنابراین کسانی که مرزها را حفظ می کنند، صمیمت با دیگران را اینگونه برای خود معنی نمی کنند که تمام مسائل خود را برای دیگران فاش کنند.

مسائل خصوصی که برای ما دارای اهمیت است برای دیگران بازگو نکنیم.در عین حال رازهایی که دیگران پیش ما بیان کرده اند را بیشتر احترام بگذاریم و آنها را باز گو نکنیم در این صورت مرزهای راحتری داریم.

برای اینکه بتوانید در روابط موفق عمل کنید، باید از خود بپرسید، در مرحله اول مرز از نظر شما چه معنایی دارد؟ تا چه اندازه می خواهید با دیگران صمیمی شوید و به آنها نیز اجازه دهید به شما نزدیک شوند و چه مسائلی را با طرف مقابل خودمی خواهید در میان بگذارید؟

برای ارتباط موفق، سعی کنید تنها به ظاهر مسئله توجه نکنید و فقط احساسات خود را مرکز قضاوت قرار ندهید به عنوان مثال، از فلانی خوشم میآید پس آدم خوبی است و از فلانی بدم می آید پس آدم بدی است. در این میان میتوانیدازتجارب دیگران که موفق وناموفق بودندنیزسودببرید. اطلاعاتی که از منابع مختلف به دست می آید کامل تر از اطلاعاتی است که تنها از یک منبع باشد.

مجموعه نکات مثبت و منفی را ببینیم. توجه به این مورد و رعایت آن موجب رسیدن به واقع بینی نسبت به خود و دیگران و مرز گذاری در روابط می شود و از شیفتگی و نفی کردن بیش از حد دیگران جلوگیری می کند و موجب ارتباط منطقی تری می شود

برای شناخت دیگران هم به رفتار آنها توجه داشته باشید و هم به گفتارشان و از قضاوتهای سریع و سطحی بپرهیزید. برای قضاوت و شناخت درست لازم است فرد را در موقعیت های مختلف مورد مشاهده قرار دهید، زیرا افراد معمولا در شرایط مختلف متفاوت رفتار می کنند.

بدین ترتیب برای ارتباط موفق و موثرتر با دیگران و حتی خودمان بهتر است،مجموعه نکات مثبت و منفی را ببینیم. توجه به این مورد و رعایت آن موجب رسیدن به واقع بینی نسبت به خود و دیگران و مرز گذاری در روابط می شود و از شیفتگی و نفی کردن بیش از حد دیگران جلوگیری می کند و موجب ارتباط منطقی تری می شود.

مرز گذاری و داشتن خط قرمز ها برای همه افراد لازم است حتی با خویشاوندان و کسانی که با آنها رابطه خونی داریم، حتی در روابط بسیار نزدیک مانند روابط والد – فرزندی و روابط زناشویی نیز باید مرز داشته باشید، اما مرزها شدت و ضعف دارند. مرزهای ظریف به درایت و تعقل ما کمک می کند.