انجمن های تخصصی  فلش خور
«هومانین» به کشف داروهای پرقدرت علیه دیابت می انجامد! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: دانستنیها و موضوعات علمی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=33)
+--- موضوع: «هومانین» به کشف داروهای پرقدرت علیه دیابت می انجامد! (/showthread.php?tid=168009)



«هومانین» به کشف داروهای پرقدرت علیه دیابت می انجامد! - ERF@N - 02-09-2014

نتایج تحقیقات اخیر پژوهشگران بیانگر این است که حتی اگر نتوان روند چاقی را معکوس کرد امید آن هست که بتوان سد راه شریک‌ جرم چاقی، یعنی دیابت شد.

پژوهش جدیدی که توسط محققان بریتانیایی انجام شده نشان داده که چگونه یک پپتید انسانی کشف شده که هومانین (humanin) نام دارد، به پیدایش داروهای جدید پرقدرتی برای بعضی افراد دچار دیابت منتهی می‌شود.

نتایج پژوهش در موش‌های بزرگ و کوچک نشان ‌داده است که آنالوگ هومانین (پپتیدی که از نظر ملکولی شبیه هومانین است) سبب افزایش ترشح انسولین شده و به افزایش متابولیسم گلوکز در یاخته‌های بتا می‌انجامد.

دیابت یک بیماری اساسی است و انتظار می‌رود در دو دهه‌ی آینده، بیش از پانصد میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کند و هومانین سلاحی بالقوه در زرادخانه‌ی طب است که می‌توان برای مبارزه با این مشکل جهانی به‌ کار گرفت.

برای رسیدن به این کشف، پژوهشگران آثار هومانین را بر ترشح انسولین در موش‌ها آزموده‌اند. این آزمون درگروه یاخته‌های موسوم به جزیره انجام شده که حاوی یاخته‌های بتا است و نیز در کشت رده‌ی یاخته‌های بتا نیز انجام شده است.

در موش‌های بزرگ، تجویز آنالوگ هومانین سبب افزایش تراز انسولین درخون در پاسخ به تراز بالای گلوکز خون شد. تجویز آنالوگ هومانین سبب افزایش ترشح انسولین در سلول های جزایر پانکراس موش‌های کوچک طبیعی و نیز موش‌های کوچک دیابتی شد.

در مرحله‌ی بعد، پژوهشگران اعلام کردند که تجویز هومانین سبب افزایش ترشح انسولین در یاخته‌های ایزوله‌ی بتا می‌شود. با این کار ثابت شد که این امر با تولید انرژی حاصل از متابولیسم گلوکز در یاخته‌های ‌بتا پانکراس پیوندی نزدیک دارد.

افزون بر این وقتی متابولیسم گلوکز در یاخته‌های بتا بلوک می‌شود، تجویز هومانین سبب افزایش ترشح انسولین نمی‌شود.

به گفته محققان، تراز هومانین با افزایش سن به ‌طور طبیعی کاهش می‌یابد و این حدس پیش ‌می‌آید که هومانین یا آنالوگ‌های آن برای سایر حالات استروک (حمله قلبی)، بیماری قلب و آلزایمر نیز سودمند است.

نتیجه این پژوهش در شماره‌ی دسامبر 2013 نشریه‌ FASEB انتشار یافته است.