انجمن های تخصصی  فلش خور
کمک های اولیه برای زخم ها - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- موضوع: کمک های اولیه برای زخم ها (/showthread.php?tid=166755)



کمک های اولیه برای زخم ها - Mᴏʙɪɴᴀ - 30-08-2014

کمک های اولیه را تقریبا همه مردم باید با آن آشنا باشند تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنند آشنایی با کمک های اولیه برای زخم ها را در این صفحه بیاموزید.

کمک های اولیه برای زخم ها 1
بگذارید کمی خون خارج شود
کمک های اولیه برای زخم ها 1
خروج خون به تمیز شدن زخم کمک می‌کند، بنابراین کمی خونریزی خوب است. خونریزی اکثر خراشیدگیها و بریدگیهای کوچک به سرعت متوقف می‌شود، اما شما می‌توانید با استفاده از فشار ملایم و با گاز یا پارچه، به توقف خونریزی کمک کنید. اگر خون به بیرون نفوذ کرد، قطعه دیگری گاز یا پارچه بر روی آن قرار دهید، پارچه قبلی را عوض نکنید در غیر این صورت زخم باز شده و خونریزی دوباره شروع می‌شود.
 
خراشیدگیها و بریدگیها را به آرامی تمیز کنید
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
اوه! دوباره دستتان را بریدید؟ اولین قدم آسان است: زخم را با آب سرد تسکین داده و تمیز کنید. سپس شن یا تراشه داخل زخم را با موچین یا انبرک استریل شده با الکل بردارید. به آرامی اطراف زخم را با لیف و صابون بشویید. از صابون محرک، ید، الکل یا پروکسید هیدروژن استفاده نکنید (آب تازه و تمیز هم به تنهایی کفایت می کند).
 
به کرم آنتی بیوتیک نیاز دارید؟
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
پمادها و کرمهای آنتی بیوتیک نه تنها زخم را مرطوب نگه می‌دارند بلکه می‌توانند خطر عفونت را نیز کاهش دهند. اگر از آنتی بیوتیک استفاده می‌کنید، لایه نازکی برروی زخم بمالید. مواد تشکیل دهنده برخی از آنتی بیوتیکها در برخی از افراد تحریکات پوستی ایجاد می‌کنند. اگر دچار تحریکات پوستی شدید استفاده از آن را متوقف کنید.
 
استفاده یا عدم استفاده از چسب زخم
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
اگر خراشیدگی ایجاده شده، با لباس تماس دارد، آن را با بانداژ بپوشانید. اگر پوششی روی خراشیدگی یا زخم نباشد، در خطر عفونت یا باز شدن دوباره قرار میگیرد. اگر مطمئن نیستید، آن را با چسب زخم بپوشانید تا باکتریها به آن نفوذ نکنند (و به آن دست نزنید) سپس هر روز چسب را عوض کنید.
 
علائم آلرژی به چسب یا لاتکس
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
اگر احساس خارش، تاول یا سوزش در زیر چسب زخم میکنید، ممکن است به چسب استفاده شده در پانسمان حساسیت داشته باشید. برای پوستهای حساس، از گاز استریل و نوار کاغذی یا پانسمان بدون چسب استفاده کنید.
 
علائم التیام
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
تقریباٌ همین که بریدگی یا خراشیدگی ایجاد می‌شود بدن شروع به التیام جراحت می‌کند. سلولهای سفید خون به عفونت باکتریها حمله می‌کنند. پلاکتها، سلولهای قرمز خون و فیبرین، لخته های ژل مانند بر روی زخم ایجاد میکنند و پوسته محافظ شکل می‌گیرد. اگر زخم دچار خارش شد، آن را دستکاری نکنید، دلمه روی زخم نباید از جایش جدا شود.
 
معالجه سریع برای سوختگیهای خفیف
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
بیشتر ما چند بار سوختگی خفیف را تجربه کرده‌ایم. برای درمان آن، منطقه سوخته را بلافاصله با آب سرد یا پارچه سرد، خنک کنید تا مانع نگه داشتن گرما و ادامه سوختگی در پوست شوید. پس از آن سوختگی را با آب و صابون بشویید و به آرامی بپوشانید. بگذارید تاولها بمانند چون به محافظت از پوست در هنگام بهبودی کمک می‌کنند.
 
مراقبت از زخمهای جراحی
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
مراقبت از زخم جراحی مشابه مراقبت از خراشیدگی ها و بریدگیهاست. احتمالا چند روز باید زخم را با بانداژ محافظت کنید و هر روز پانسمان را عوض کنید. دستور العملهای دکتر برای مراقبت از بخیه یا استپلر را مورد توجه قرار دهید. منطقه زخم را خشک نگه دارید و هر گونه افزایش خونریزی یا قرمزی را به پزشک گزارش دهید.
 
تشخیص علائم عفونت
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
گسترش قرمزی پوست به نواحی خارج از جراحت، تورم، مایعات زرد یا سبز و افزایش گرمی یا احساس درد هنگام لمس در اطراف ناحیه زخم، می‌تواند نشانه عفونت باشد. علائم دیگر عفونت، تورم گره های لنفاوی در گردن، زیر بغل یا کشاله ران و نیز درد بدن، سردی یا تب است. اگر هر یک از این علائم را دارید به پزشک مراجعه کنید.
 
به پزشک مراجعه کنید، در صورتی که زخمتان ...
 
کمک های اولیه برای زخم ها 1
پس از پنج تا ده دقیقه وارد کردن فشار، خونریزی آن متوقف نشود؛ زخم عمیقتر از 1 سانتی متر باشد؛ نزدیک چشم باشد؛ باز شده یا دندانه دار باشد؛ توسط شئ کثیف یا زنگ زده ایجاد شده باشد؛ شن یا خاک به آن چسبیده باشد ؛ خیلی دردناک باشد؛ علائم عفونت را داشته باشد، توسط گاز حیوان یا انسانی دیگر ایجاد شده باشد، و همچنین در صورتی که مطمئن نیستید واکسن کزازتان را تکرار کرده اید یا نه، باید به پزشک مراجعه کنید.