شیر برنج - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: شیر برنج (/showthread.php?tid=16575) |
شیر برنج - ♥ هومن♥ - 02-09-2012 شیربرنج یا فرنی از جمله رایجترین دسرهاست كه معمولا در ماهرمضان هم سر هر سفره افطاری دیده میشود. خوردن هر دوی این دسرها به جهت دارا بودن شیر (منبع غنی از كلسیم) و برنج (سرشار از ویتامینهای B) و همچنین طعمدهندههای مقوی و آرامبخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفید است. مواد لازم برای پخت شیربرنج: - شیر 3 پیمانه - برنج یك پیمانه یا 200 گرم - گلاب نصف پیمانه طرز تهیه: برنج را از پیش به مدت چند ساعت خیس كنید، سپس آب برنج را خالی كرده و به همراه 2 پیمانه آب یا یك پیمانه آب و یك پیمانه شیر داخل قابلمهای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا كمی پخته و نرم شود، سپس شیر را به آن اضافه كنید و همچنان روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا كاملا پخته و غلیظ شود. برای این منظور معمولا 15 الی 20 دقیقه زمان كافی است. حالا گلاب را به آن اضافه كنید. بعد از گذشت یكی دو دقیقه، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و شیربرنج را در ظرف مورد نظر بكشید و پس از تزئین روی آن با دارچین، با مربا یا عسل، شكر یا شیره میل كنید. نكته: بعضیها شكر را – مانند فرنی – به همراه شیر و گلاب در مراحل پخت به شیربرنج اضافه میكنند. مواد لازم برای پخت فرنی: - آرد برنج الكشده 3 قاشق سوپخوری - شیر 2 لیوان - گلاب 2 قاشق سوپخوری - شكر 4 یا 5 قاشق سوپخوری طرز تهیه: آرد برنج را پس از خیس كردن در آب سرد، به همراه شیر و گلاب و شكر روی شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب مواد را هم بزنید تا مایه به غلظت مورد نظر برسد. سپس آن را از روی شعله بردارید و در ظرف مورد نظر ریخته و با دارچین تزئین كنید. نكته: اگر میخواهید فرنی را با شیره یا مربای گل یا هر ماده شیرین دیگری مانند اینها میل كنید، شكر را از مواد لازم حذف كنید. |