روش تهیه مسقطی گردویی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: روش تهیه مسقطی گردویی (/showthread.php?tid=151398) |
روش تهیه مسقطی گردویی - Shadow of Death - 03-08-2014 مواد لازم برای مسقطی گردویی نشاسته یک پیمانه پودر نارگیل یک پیمانه شکر یک و نیم پیمانه گلاب سه پیمانه کره بیست گرم گردو یک پیمانه با این مقدار مواد لازم حدود 35 عدد از «مسقطی گردویی» خواهیم داشت.
مواد لازم یکونیم پیمانه شکر، معادل 220 گرم. سه پیمانه گلاب، معادل 450 گرم. اگر گلاب خلوص زیادی داشته باشد، میتوان سه پیمانه مخلوط گلاب و آب را استفاده کرد.
یک پیمانه یا یک کاسه ماستخوری گردو، معادل صد گرم. یک پیمانه پودر نارگیل، معادل 50 گرم.
یک بسته کره بیست گرمی یا یک قاشق غذاخوری روغن معطر حیوانی.
یک پیمانه نشاسته، معادل صد گرم.
طرز تهیه مسقطی گردویی یک پیمانه نشاسته و یک پیمانه گلاب را مخلوط کرده، در صورت نیاز از صافی میگذرانیم. دو پیمانه گلاب دیگر را اضافه کرده، روی شعله قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا سفت شود و بوی خامی نشاسته نیز گرفته شود. یک و نیم پیمانه شکر (حدود 220 گرم) را اضافه کرده، هم میزنیم و بعد 20 گرم کره یا یک قاشق غذاخوری روغن معطر حیوانی را اضافه کرده، هم میزنیم تا مسقطی قوام آید و آماده شود. مواد داغ مسقطی را به قطر نیم الی سانت روی یک کیسه فریزر ریخته و با یک کفگیر روی آن را صاف میکنیم. سپس مقداری گردوی خردشده وسط آن ریخته، مواد را لوله میکنیم و بعد کیسه فریزر را باز کرده، روی مسقطی لوله شده مقداری پودر نارگیل میریزیم و دوباره پلاستیک را دور مسقطی پیچیده، آن را برای 4 الی 5 ساعت در یخچال میگذاریم تا سفت شده، آماده پذیرایی شود. با این مقدار مواد لازم به اندازه سه رول مسقطی گردویی میتوان درست کرد. میتوان مسقطی لقمهای درست کرد. برای این کار، دو کیسه فریزر را داخل هم قرار میدهیم و مواد داغ مسقطی را در آن میریزیم و نوک کیسه فریزر را سوراخ میکنیم تا یک قیف درست شود. سپس مقداری پودر نارگیل در یک کاسه ریخته و مواد مسقطی را تکهتکه روی پودر نارگیلها میریزیم. یک گردو روی آن قرار داده، دوباره پودر نارگیل به اطراف مسقطی میپاشیم و در یخچال گذاشته تا سفت شده، آماده پذیرایی شود. با این مقدار مواد لازم به اندازه سی و پنج عدد مسقطی لقمهای گردویی خواهیم داشت. همچنین میتوان رول مسقطی گردویی را به روش دیگری درست کرد. برای این کار، دو کیسه فریزر را داخل هم قرار میدهیم و مواد داغ مسقطی را در آن میریزیم و نوک کیسه فریزر را سوراخ میکنیم تا یک قیف درست شود. سپس مقداری پودر نارگیل روی یک کیسه فریزر ریخته و مواد مسقطی را به صورت لولهای روی پودر نارگیلها میریزیم. چند گردو روی آن قرار داده، دوباره پودر نارگیل به اطراف مسقطی میپاشیم و در یخچال گذاشته تا سفت شده و بعد برش میزنیم تا آماده پذیرایی شود. با این مقدار مواد لازم به اندازه سه رول مسقطی گردویی خواهیم داشت. در هنگام پخت میتوان کمی زعفران یا کاکائو به مسقطی اضافه کرد تا مسقطی زعفرانی یا کاکائویی در ست شود و به جای مغز گردو میتوان از فندق یا ... استفاده کرد. |