انجمن های تخصصی  فلش خور
گوردخمه‌ «فرهاد تاش» کجاست؟+عکس - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: گردشگری و توریسم (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=79)
+---- انجمن: گردشگری ایران (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=80)
+---- موضوع: گوردخمه‌ «فرهاد تاش» کجاست؟+عکس (/showthread.php?tid=135522)



گوردخمه‌ «فرهاد تاش» کجاست؟+عکس - Dead Silence - 13-07-2014

گوردخمه‌ «فرهاد تاش» کجاست؟+عکس 1
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: «اسحاق‌وند» نام منطقه‌ای در استان کرمانشاه است که به واسطه داشتن گوردخمه‌هایش معروف است.
علیرضا مرادی بیستونی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کرمانشاه، اظهارکرد: گوردخمه‌های سه‌گانه اسحاق‌وند در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان هرسین، در شمال شرقی روستای «ده‌نو» قرار دارند.
وی افزود: نام این گوردخمه‌ها از روستایی به نام «اسحاق‌وند» گرفته شده اما در میان اهالی محل این گوردخمه‌ها به «فرهاد تاش» نیز معروف است.
مرادی بیستونی تصریح کرد: این مجموعه شامل سه گوردخمه است. گوردخمه سمت راست بالاتر از دو گوردخمه دیگر قرار دارد. گوردخمه سمت چپ به شکل طاقچه‌ای به عمق ۸۵ سانتی‌متر و عرض ۲.۱۰ متر است. گوردخمه میانی به عمق ۱.۷۵ و عرض ۱.۶۳ متر و گوردخمه سمت راست به عرض ۲.۱۰ متر است.
وی با بیان اینکه اطراف هر یک از این گوردخمه‌ها قاب‌بندی شده، تصریح‌کرد: در قسمت بالای گوردخمه میانی، تصویر مردی به حالت تمام قد، به ارتفاع ۱.۸۷ متر و با چهره‌ای نیم رخ حجاری شده است. این شخصیت لباس چین‌دار بلندی به تن دارد و دست‌های خود را حالت نیایش در جلوی صورت خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل او مشعلی به ارتفاع ۸۳ سانتی‌متر و سپس آتشدانی به ارتفاع ۹۴ سانتی‌متر دیده می‌شود. در پشت این آتش‌دان، فردی به ارتفاع ۸۰ سانتی‌متر حجاری شده که دست‌هایش را بلند کرده و از پشت یک شیء را گرفته است.
مرادی بیستونی اظهارکرد: درگذشته این گوردخمه‌ها را به دوره ماد نسبت می‌دادند اما امروزه در مورد زمان ساخت آنها اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. هرتسفلد آنها را به دوره هخامنشی نسبت می‌دهد و معتقد است که گوردخمه میانی قبر گئومات مغ است.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه عده‌ای دیگر نیز این گوردخمه را متعلق به دوره هخامنشی می‌دانند، اما انتساب آن را به گئومات مغ بی‌پایه و اساس است. در پژوهش‌های اخیر، این گوردخمه‌ها را به دوره سلوکی نسبت داده‌اند. در زمان اشکانیان نقش آتشدان و پیکره شخصیتی که هر دو دست‌هایش را بلند کرده و از پشت شیء را گرفته، حجاری شده است.
معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه، گفت: این گوردخمه‌های دیدنی یکی از اصلی‌ترین محورهای گردشگری شهرستان هرسین است