انجمن های تخصصی  فلش خور
نگاهی به آداب و رسوم مردم هرمزگان در عید غدیر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: فرهنگی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=35)
+--- موضوع: نگاهی به آداب و رسوم مردم هرمزگان در عید غدیر (/showthread.php?tid=123225)



نگاهی به آداب و رسوم مردم هرمزگان در عید غدیر - ⚡SeTArEh⚡ - 21-06-2014

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نگاهی به آداب و رسوم مردم هرمزگان در عید غدیر 1
مرزنشیان هرمزگانی همچون دیگر نقاط میهن اسلامیمان ، ارادت خاصی به اهل و بیت (ع) دارند و این را بخوبی می توان با مشارکت دستجمعی ساکنان این دیار در مناسبتهای مختلف از اعیاد بزرگ اسلامی گرفته تا دیگر مناسبتهای مهم اسلامی بخوبی به تماشا نشست و نظاره گر بود.
 
مردم شهرهای این استان به لحاظ ارادت خالصانه ای که به خاندان نبوت دارند همواره در تلاشند تا بیشتر ایین های جشن و عروسی های فرزندانشان را در فاصله دو عید بزرگ اسلامی یعنی قربان تا غدیر برگزار کنند.
 
مردم این منطقه بنا به اعتقادات و رسم دیرینه شان همانطوری که در روز عید قربان از حاجی ها بعنوان اینکه عید حاجی هاست عیدی و هدیه می گیرند و در روز عید غدیر که از آن به عید ولایت و عید سیدها یاد می کنند به در خانه سیدها رفته و عیدی و هدیه می گیرند.
 
حضور در بقاع متبرکه ، امامزاده ها و زیارت اهل قبور به همراه دادن ولیمه و نذری های متنوع و دید و بازدیدهای مختلف از جمله رسم و رسوماتی است که در این منطقه از گذشته تاکنون بجا مانده و هنوز هم ادامه دارد.
 
در هنگامه فرا رسیدن اعیاد اسلامی از جمله عید غدیر خم که به عید ولایت و انتخاب حضرت امیر مومنان علی (ع) بعنوان ولی امت توسط پیامبر عظیم الشان اسلام در منطقه غدیر خم واقع بین مکه و مدینه و ان هم در سفر معروف به حجه الوداع معروف است مردم شهرهای مختلف هرمزگان در شعاع یکهزار کیلومتری استان طولی خود دارای رسم و رسومات خاص خود می باشند.
 
براساس این گزارش ساکنان شهر ۳۵۰هزار نفری میناب بعنوان دومین شهر پرجمعیت استان هرمزگان در این روز در ابتدای صبح غدیر حجله ای بر پا می کنند که به ان حجله امام علی (ع) می گویند و برپایی این حجله شادی به مولودی خوانی و آیین شادی و کف زدن های ممتد و به شیوه سنتی مردم منطقه که از میدان ولایت تا مسجد امام را به فاصله یک کیلومتر در بر می گیرد ، همراه می شود.
 
در ادامه بعداظهر عید غدیر جمعیت به همراه ریش سفیدان و بزرگان محل و منطقه راهی مسجد علی ابن ابیطالب (ع) واقع در بندر صیادی تیاب در ۲۵کیلومتری میناب شده و تا پاسی از شب آیین های جشن سنتی مختلفبمناسبت عید بزرگ غدیر ادامه می یابد.
 
و در این زمان هم هرکسی که نذر و نیاز و یا ولیمه ای داشته باشد سفره گسترانیده و حاضرین اطعام می شوند.
در حاجی آباد دیگر شهر هرمزگان هم از قدیم الایام رسم براین بوده که در روز عید غدیر خم هر نوزاد پسری که متولد می شده اسامی نظیر علی ، علیداد، قربانعلی و کلبعلی رابعنوان نام وی انتخاب می کردند.
 
زیارت در قدمگاه امیرالمومنین (ع) از دیگر رسومات قدیمی مردم حاجی آباد بوده است .
و امروزی ها علاوه بر اینکه سنت گرفتن هدیه از سیدها را همچنان از قدیم تاکنون ادامه داده اند، نیز صبح اول وقت به دفتر امام جمعه مراجعه و به اتفاق ایشان به صورت پیاده به زیارت امامزادهˈ سید محمد ˈو ˈامیر نظام الدین ˈ دو تن از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در حوالی شهر حاجی آباد می روند.
 
و پس از زیارت مردم در همان محل صبحانه را که توسط افزاد خیری در منطقه تدارک دیده شده صرف کرده و سپس راهی منازل سیدها برای گرفتن هدیه و به اصطلاح مژدگانی می شوند.
 
بطورکلی در روز عید غدیر مردم دیگر نقاط هرمزگان با پوشیدن لباس های خوش رنگ و معطر ، پخش شیرینی و شربت و دادن ولیمه و همچنین دید و بازدید از همسایگان و اقوام این واقعه و مناسبت مهم در تاریخ صدر اسلام را به نحو مطلوبی و به یاد نخستین امام شیعیان حضرت علی (ع ) گرامی می دارند.
 
غدیریر خم نام ناحیه‌ای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام در حجةالوداع، علی را «ولی» پس از خود اعلام کرد. ۱۸ ذی‌الحجه، سال‌روز این واقعه میان شیعیان به عید غدیر خم شهرت دارد.


RE: نگاهی به آداب و رسوم مردم هرمزگان در عید غدیر - Navisa. - 21-06-2014

انتقال یافت به فرهنگی