خربزه - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57) +--- موضوع: خربزه (/showthread.php?tid=116147) |
خربزه - الیکا0 - 06-06-2014 خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد. ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد: 1- خوردنی است. 2- آشامیدنی است، چون آبدار است. 3- میوه است. 4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ). 5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ). 6- روده ها و معده را شستشو می دهد. 7- معده و روده را پاكیزه می كند. 8- سبزی است. 9- دوای درد است. قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه. خواص درمانی خربزه 1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. 4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. 5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است. 7- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد. 9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است. 10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است. 11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید. 13- خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند. احتیاط لازم در مصرف خربزه 1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند. 3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است. |