کیک با کرم قهوه - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: کیک با کرم قهوه (/showthread.php?tid=10403) |
کیک با کرم قهوه - امیررضا* - 27-06-2012 کیک با کرم قهوه موادلازم: کیک اسفنجی یک عدد شیر 180 میلی لیتر یا دو سوم پیمانه خامه کم چرب 300 گرم شکر 40 گرم ژلاتین 2 قاشق چایخوری یا 8 گرم شکلات سیاه 50 گرم پودر کاکائو 1 قاشق چایخوری قهوه فوری 1 قاشق چایخوری کیک اسفنجی را در قالب بالتین و با چهار عدد تخم مرغ آماده کرده ایم. قالب بالتین قالبهایی هستند که برای درست کردن توپ استفاده میشوند و متشکل از دو نیم کره هستند که ما در اینجا به یکی از نیمکره ها احتیاج داریم. داخل یکی از نیمکره ها را چرب میکنیم و روی آن کاغذ روغنی می اندازیم تا کیک چرب نباشد. برای اینکار یک دایره از کاغذ روغنی میبریم و روی آن برشهای متعددی ایجاد میکنیم تا کاغذ داخل قالب نیم کره کامل بنشیند. بعد برای تهیه کیک از آن استفاده میکنیم. این قالبها پایه ای دارند که باعث میشود نیم کره داخل فر صاف بماند و مواد داخل آن خوب بماند. شکلات اگر تلخ باشد بهتر است. منظور از پیمانه که در مواد لازم ذکر شد پیمانه های اندازه گیریست که 250 میلی لیتر گنجایش دارد. بهتر است در اندازه گیری مواد بر اساس وزن آنها اندازه گیری کنیم چون میزان حجمی مواد با هم متفاوت است. یک لایه از روی کیک اسفنجی را برش زده و کنار میگذاریم و داخل کیک را خالی میکنیم به صورتی که از هر طرف حدود 2 سانتی متر باقی بماند. برای عطر و طعم شیر میتوانیم داخل آن از وانیل طبیعی استفاده کنیم. خامه و شکر را به شیر اضافه میکنیم. مواد را خوب مخلوط میکنیم. حتما از خامه کم چرب استفاده کنید. ژلاتین را روی مواد مخلوط شده میپاشیم. دقت کنید شیر حتماً باید سرد باشد وگرنه ژلاتین گلوله میشود. مواد را با همزن دستی کامل مخلوط میکنیم و روی گاز قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا گرم شود و شکر حل شود. نیازی نیست مواد بجوشند. وقتی مواد گرم شدند شکلات را اضافه میکنیم و هم میزنیم. وقتی شکلات با مایع یکدست شد پودر کاکائو و قهوه فوری را هم اضافه کرده و مخلوط میکنیم. میتوانیم این کرم را موکا هم بنامیم. چون جایی که ترکیب کاکائو یا شکلات و قهوه را همزمان داریم به آن موکا میگویند. مواد که یکدست شد از روی حرارت برداشته و از یک صافی رد میکنیم تا هم ساقه وانیل طبیعی که داخل شیر بود خارج شود و هم مواد کامل صاف شوند. ساقه وانیل را که برای این کیک استفاده کردیم میتوانیم شسته و بگذاریم خشک شود و برای موارد دیگر هم باز از این ساقه استفاده کنیم. این کرم را میگذاریم در دمای محیط بماند تا به غلطت سفیده تخم مرغ برسد. اگر عجله داشته باشیم میتوانیم کرم را داخل یخچال بگذاریم اما در آن صورت باید مرتب سر بزنیم چون به خاطر ژلاتینی که دارد در سرما خیلی سریع بسته می شود. وقتی کرم کمی غلیظ شد کیک داخل کیک که هنوز از قالب بیرون نیاورده ایم را با آن پر میکنیم و لایه ای را که از کیک جدا کرده بودیم مجدداً روی آن قرار میدهیم و داخل یخچال میگذاریم تا کرم کاملاً بسته شود طوری که وقتی کیک را برمیگردانیم کرم از آن جدا نشود. قالب را از یخچال بیرون آورده و روی توری برمیگردانیم و کیک را از آن خارج میکنیم سپس کاغذهای روغنی را از کیک جدا میکنیم. برای تزئین روی کیک از خامه فرم گرفته و کرم گاناش که ترکیبی از خامه و شکلات است استفاده میکنیم. برای تهیه کرم گاناش، شکلات و خامه را با هم روی حرارت قرار میدهیم و کرم تقریباً روان و یکدستی به دست می آید. مقداری از خامه فرم گرفته را روی کیک میمالیم تا وقتی کرم گاناش را روی آن میریزیم سطح کرم صاف و براق و یکدست باشد. اگر کرم گاناش را مستقیماً روی کیک بمالیم این صافی و براقی را نخواهد داشت. خامه را که روی کیک مالیدیم کاملاً صاف میکنیم. اگر خامه در دسترس نباشد در این مرحله میتوانیم از انواع کرمها به جای خامه برای روی کیک استفاده کنیم. یک سینی زیر صفحه توری قرار میدهیم و کرم گاناش را روی کیک میریزیم تا اضافه های کرم داخل سینی بریزد. کرم گاناش خنک شده را روی کیک میریزیم به طوری که همه جای کیک را پوشش دهد. کیک را داخل یخچال قرار میدهیم تا خنک شود بعد از اینکه از یخچال بیرون آوردیم میتوانیم با نی های شکلاتی تزئین کنیم. توضیح در مورد انواع شکلاتها: شکلات سیاه شکلاتی است که به رنگ قهوه ای تیره است و شکلات شیری به رنگ قهوه ای روشن و شکلات سفید به رنگ سفید کامل می باشد. برای تزئین از زرورقهای شکلات هم استفاده میکنیم. زر ورق های شکلات در طرحهای مختلف و در اندازه های 30 * 40 به صورت ورق در دسترس می باشد. شکلاتها را بعد از اینکه ذوب شد و خنک شد روی یکی از صفحه های طرح دار میریزیم و طرحها مثل عکس برگردان روی شکلات منعکس میشود. منظور همان دایره هایی است که کنار کیک در تصویر دیده میشود. برای تهیه نی های شکلاتی روی کیک از یک عدد کاغذ روغنی قیف کاغذی درست میکنیم و نوک آن را کمی قیچی میکنم بعد شکلاتهای مختلف ذوب شده و خنک شده را داخل آن میریزیم و روی یک عدد کاغذ روغنی به شکل نوارهای باریک میکشیم و میگذاریم خشک شوند. |